מרק שעועית לבנה עם בשר שיעשה לכם חמים בלב

מרק שעועית לבנה עם בשר

מה לדעתכם ההרגשה כשנכנסים לבית רווי בריחות של מרק שעועית לבנה שמתפשטים בכל פינה? האוויר מתמלא בניחוחות מדהימים, יש תחושה חמימה ומשפחתית כל כך. כשהמרק נפלא בגודלו ובטעמו, לא ניתן לקום מהשולחן. אם אתם רוצים להרגיש את האהבה של סבתא אוכלים את המנה המשגעת הזו, אתם במקום הנכון!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות.
רמת קושי: קלה.
מספר מנות: 6-8 מנות.

  • זמן הכנה – 20 דקות.
  • זמן בישול – 2 שעות.
  • סה"כ זמן – 2 שעות ו-20 דקות.
  • רמת קושי – קלה.
  • מספר מנות – 6-8 מנות.

הרכיבים הדרושים

כשהקיץ מתקרב לסיומו והסתיו מתדפק על הדלת, זוהי התקופה המושלמת להכין מרק שעועית לבנה עם בשר. מדובר במנה אגדי שכולם אוהבים, ובמיוחד כשמוסיפים לתוכה גם קצת דברים מתחת לקטיף. נתחיל עם המרכיבים והנה הם:

  • 300 גרם שעועית לבנה (כמובן שהשארנו להם לילה במים)
  • 500 גרם בשר בקר (אידיאלי – צוואר או שפיץ)
  • 2 ליטר מים
  • 2 בצל קצוצים
  • 3 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט כמון (למעדיפים)
  • 2 עלי דפנה
  • שקע מתובל (כמובן של סבתא)

אם אתם רוצים גרסה טבעונית למרק המדהים הזה, ניתן פשוט להשאיר את הבשר בחוץ ולהוסיף יותר ירקות קיץ כמו קישוא, או אפילו לפתור את הבעיה עם תחליפי בשר. השעועית עדיין השרויה במים תיתן את הבסיס והמרקם הנפלא.

שלבי ההכנה

ועכשיו לתהליך המומלץ! דעו שאתם הולכים ללקק את האצבעות לכל אורך ההכנה.

  1. ראשית, מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותם יחד עד שהבשר משנה צבעו.
  3. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים שוב.
  5. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה ועשבי התיבול, ואז מוסיפים את השעועית המסוננת.
  6. שופכים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים על חום נמוך למשך שעתיים.
  8. בוחנים את השעועית לבדוק אם היא רכה, ואם לא, מבשלים במשך עוד חצי שעה.
  9. בשלב הזה נוכל להוסיף עוד מלח או פלפל לפי הטעם.
  10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל!

כשהמרק סוף סוף מוכן, מומלץ להציב אותו על שולחן חגיגי ולזמן את האורחים. כדי להשקיע ממש, ניתן להוסיף לצד המרק פרוסות לחם קלוי שיכולות להיות מצופות בשום או חמאה. זו בהחלט דרך לאכול את המנה הזו, שהיא פשוט מושלמת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין כמו לשדרג את המרק הזה עם כמה תוספות! כאן כמה רעיונות למסעדה שמחכה בבית:

  • למי שאוהב חריף, מומלץ להוסיף פלפל חריף חתוך לקוביות.
  • לחשוב על מרק מתובל יותר? אפשר לשים כוסברה או בזיליקום טרי.
  • ניתן לשדרגו עם כוס של עגבניות מרוסקות שמוסיפים טעם נוסף.
  • אוהבים גבינה? אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת מעל, או גבינת פטה פשוטה אחרי שהמרק מתקרר מעט.
  • אם יש בידכם קצת טחינה, תוסיפו כפית למרק ותקבלו טעם מדהים.

עכשיו, אחרי שהתענגנו על המתכון המדהים הזה והכינו את הלבבות לניחוחות המשגעים, הגיע הזמן להוסיף עוד שאלות ותשובות שיעזרו להבהיר מחשבות ושאלות שעולות:

שאלות ותשובות

איך כדאי לשמור את המנה? שומרים במקרר בכלי סגור למשך עד חמישה ימים. ניתן גם להקפיא את המרק למשך חודש לפחות, רק יש לוודא שהמרק התקרר לפני שמכניסים אותו למקפיא.

האם ניתן גם להכין את המרק בסיר לחץ? בהחלט! אז זמן הבישול יתמזער לעשרה עד חמש עשרה דקות, ואנחנו עדיין נקבל את הטעמים העשירים.

איך לדעת אם השעועית מוכנה? השעועית צריכה להיות רכה ועדינה, כמו נימוחה בפה. פשוט טועמים אחת או שתיים.

איזה סוג בשר מתאים הכי טוב למרק הזה? הטובים ביותר הם בשר בקר כמו צוואר או שפיץ, משום שיהיו עסיסיים ויתנו טעמים מדהימים.

האם אפשר לחמם את המרק שוב? כמובן! חימום מחדש הוא תמיד אפשרי, אין מה לחשוש. פשוט הוסיפו מעט מים אם הוא התייבש.

באיזה עונת השנה הכי טוב להכין את המרק? למרות שניתן להכין אותו בכל זמן, הסתיו והחורף הם הזמנים האידיאליים כי המרק מחמם את הלב!

האם יש מרכיבים שיכולים לשדרגו את המתכון? ניתן להוסיף קישואים, חצילים או אפילו תפו”א עם קליפה, מה שייתן למרק מרקם נוסף.

אם אני לא אוהב את התבלינים, מה לעשות? תרגישו חופשי להתאים את התיבול לטעמכם האישי. מתכון זה הוא גמיש!

אפשר להכין גרסה טבעונית? בהחלט, פשוט משאירים את הבשר בחוץ ומוסיפים ירקות נוספים.

באיזו דרך אפשר להגיש את המרק? ניתן להגיש עם לחם, או פשוט בכוסות חבילה לחורף. הכיף הוא ללקק את האצבעות לצד המנה!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם הם יוכלו להתענג על הטעמים הללו. המתכון הזה מושלם לארוחות משפחתיות ובמיוחד לעונת החורף המתקרבת. תהנו מהמנה המושלמת והרגישו את החום שנשאר בזיכרונות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *