מרק שעועית לבנה כמעט ברמה של חיים כהן
מדמיינים את העונג של כוס מרק חם, עם הטעמים העזים והעשירה של שעועית לבנה? רוצים להרגיש כמו שפים במטבח הכי טוב שיש? ברוכים הבאים למתכון המדהים שלנו, שבו נגלה לכם את סוד הכנת המרק הממכר שיגרום לכם ללקק את האצבעות! כל ביס מממדי את טעמיו של המרק החם הזה, והם עלולים להפוך לתחביב בלתי נגמר. נכון, זה לא מרק סבתא, אבל תודו שיהיה לכם מעניין לגלות מתכון חדשני.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר את המרק האלמותי הזה, אתם תצטרכו את הדברים הבאים:
- 1 כוס שעועית לבנה (מומלץ להשרות המינימום ל-6 שעות)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזר חתוכים לקוביות
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1 תפוח אדמה קטן קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח לפי הטעם
- 2 ליטר מים או ציר ירקות
- כף כוסברה קצוצה להגשה
- לימון להגשה (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
למי שהולך על גישה טבעונית, תוסיפו את זה כרגיל. אפשר להחליף את השמן זית בשמן קוקוס או כל שמן אחר שאתם אוהבים. אם אתם רוצים לנסות גישת ללא גלוטן, שימו לב לבחור פפריקה שהיא ללא גלוטן. כמו כן, אם אתם מתמודדים עם בעיית אורח חיים דל פחמימיות, אפשר לשים פחות תפוח אדמה או להשאיר אותו לחלוטין.
שלבי ההכנה
והנה הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת המרק שלו חיכינו כל כך:
- כדי להתחיל, נשטוף את השעועית והנשקה המושרה ובחרו את העודפים של גרגרי השעועית.
- במחבת גדולה, נחמם את שמן הזית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נבשל אותו עד שיהיה שקוף ומעט מוזהב.
- נוסיף את השום והגזר, ונמשיך לבשל עד שהגזר מתרכך.
- נוסיף את תפוח האדמה הקצוץ ונטגן למשך כ-2 דקות נוספות.
- כעת נוסיף את השעועית והמים או הציר, נוסיף את הפפריקה והכמון, וגם מלח לפי הטעם.
- נביא לרתיחה, ואז נארח את המרק לבחירה שלית, על חום נמוך למשך 1-1.5 שעות, עד שהשעועית מתרככת.
- כשהמרק מוכן, ניתן טעמים נוספים עם מלח או תבלינים אחרים לפי הצורך.
- הגישו את המרק חם בכלי נאה, עם מעט כוסברה קצוצה ולימון בצד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם בא לכם לשדרג את המרק המושלם הזה, אתם יכולים לחשוב על התוספות האגדיות שזה יכול לקבל. אפשר להוסיף קרוטונים פריכים, שיראו מדהים למראה וגם למרקם. יש גם אפשרות לשדרג אותו עם קוביות טופו או עוף לדג. את הטעמים אפשר להוסיף עם רוטב חריף או חרדל, רענן או מעשיר, תלוי מה שמתחשק. כמה פעמים ניסיתם להכין מרק גזר עם חמאת רוזמרין וזעתר? נשמע משגע! לשדרוג נוסף, אפשר להוסיף כמה חופן של תרד להקפצה בסוף המזיגה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
סביר להניח שכן. אם תשתמשו בשעועית קפואה, הקפיצו את הזמן הבישול ב-20 דקות, תנו להן להתמזג טוב עם שאר המרכיבים שלכם!
מה אם לא אוהבים כמון?
אם כמון לא מדבר אליכם, אל תדאגו! אפשר להשאיר אותו בחוץ או להחליף אותו בתבלינים אחרים כמו טימין, ומי יודע, אולי תגלו טעמים חדשים.
איזה סוג של ציר אני יכול להשתמש?
זה תלוי מה אתם אוהבים! ציר ירקות הוא האפשרות הפופולרית ביותר, אבל גם קוביות ציר עוף יכולות לעבוד.
מה עושים אם המרק יצא סמיך מדי?
אם זה קורה, אתם יכולים להוסיף עוד מים או ציר עד שאתם מגיעים לסמיכות הנדרשת. אל תשכחו לתקן את התיבול!
האם צריך להשאיר את השעועית בשרות לפני הבישול?
כמובן! השריית השעועית עוזרת להוציא את הגזים ולקצר את זמן הבישול שלה.
האם ניתן להכין את המרק מבעוד מועד?
בהחלט! המרק הזה שורד מצוין במקרר לכמה ימים ואפילו טעים יותר ביום שאחריו.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, אפשר להקפיא את המרק. הוא יישאר טעים גם אחרי הקפאה, מה שאומר שתוכלו להכין כמות כפולה ולעשות לעצמכם חיים קלים מיומנים.
האם אפשר לשים עוד ירקות במרק?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף קישואים, ברוקולי או אפילו פטריות, הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים.
איך אני עושה את המרק יותר עשיר?
תוספת של שמנת קוקוס בסוף הבישול יכולה להפוך את המרק לאלוהי ועוד יותר עשיר!
אפשר לשים תבלינים נוספים?
בהחלט! קימל, אגוז מוסקט או אפילו רוטב סויה יכולים להוסיף למרק עוד טעמים דומיננטיים ומדהימים!
אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! מי לא רוצה לטעום מרק שעועית עם טעמים שיגרמו לו לחייך? שתפו, להפיץ את האגדה ונפגש במתכון הבא!