מתכון לבצק רביולי בלי מכונה שכולם אוהבים

מתכון לבצק רביולי בלי מכונה

בוקר אחד, כשיצאנו לטיול עם הילדים, התחשק לי לנסות להכין משהו מיוחד. אחד הילדים שאל אותי: "אמא, מה זה רביולי?" והרעיון לקסם הקולינרי הזה החל להתגלגל בראשי. החלטתי שבצק רביולי יהיה המנה שלנו – ואם אפשר להכין אותו בלי מכונה, אז זה בהחלט יהיה מדהים. בבוקר זה מעניין אותי, ובערב זה מעורר עניין בבתים אחרים.

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 אנשים

הבצק שאנחנו מכינים כאן הוא שנמצא במרכז הקולינרי של המטבח האיטלקי. כל כך הרבה מתכונים עוסקים בבצק הזה, ואתם תראו מדוע. הוא פשוט מושלם, קל להכנה ומאפשר לכם למלא אותו בכל מה שתרצו – גבינות, ירקות או אפילו בשר. כל ביס הוא חוויה נימוחה אותה תשמחו ללקק מהאצבעות שלכם.

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על הרכיבים – חלקם קלאסיים וחלקם יכולים להיות בעצם מה שאתם מעדיפים. יש כאן מקום לשדרוגים והפתעות!

  • 400 גרם של קמח (אפשר להשתמש גם בקמח חצי חצי עם קמח תפו"א למרקם נימוח)
  • 4 ביצים (אלא אם יש לכם טבעוניים, אז ניתן להשתמש במים בלבד)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית (לא חובה, אבל נותן טעם מיוחד)

אם אתם נתקלים בקמח מלא או דל פחמימות, זה הזמן לנסות! כל שינוי קטן יכול לגלות טעמים חדשים ולא נודעים.

שלבי ההכנה

בהכנת המתכון הזה יש תחושת חיבור שאפשר לפתח – מגע הידיים בחומרים, הצלילים של המערוך. יש כאן משהו משגע.

  1. נשפוך את הקמח לתוך קערה וניצור מעגל במרכז.
  2. נשבור את הביצים לתוך המעגל שנוצר. ניזהר לא לשבור את הקמח!
  3. נוסיף את המלח ואת שמן הזית לקערה.
  4. נחבור את הבצק בעזרת מזלג, נתחיל לערבב את הקמח מהצדדים ונשלב אותו בביצים.
  5. במידה והבצק יבש, אפשר להוסיף מעט מים. אם הוא רטוב, מוסיפים מעט קמח.
  6. נעבור למשטח עבודה, נלוש את הבצק בידיים עד שהבצק נהיה אחיד גמיש.
  7. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר במנוחה של כ-20 דקות.
  8. לאחר המנוחה, נכניס את הבצק למשטח עבודה מקומח מראש.
  9. נחלק את הבצק לחלקים קטנים ונתחיל לרדד כל חלק לעובי של 2-3 מ"מ.
  10. נחתוך את הבצק למשולשים קטנים ונמלא במילוי הרצוי שלנו.
  11. נסגור את רביולי היטב כדי שלא ייפתחו במים.
  12. נביא מים לרתיחה, נוסיף מלח ונבשל את רביולי כ-3-4 דקות עד ש浮浮עים.
  13. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומקשטים ברוטב שאוהבים – אולי רוטב עגבניות אגדי? זה מושלם.

כעת, אנו עומדים בפני העניין המעניין ביותר – מה נכניס לרביולי שלנו? רק תחליטו!

אפשרויות מילוי

כל אחד יכול להיות שף! יש אפשרויות רבות:

  • גבינת מסקרפונה עם תרד – ממכר במיוחד!
  • פירה תפו"א עם בצל קראנצ’י.
  • מנה בשרית של פרגית – מעלף.
  • ירקות קלים מוקפצים – דרך נהדרת להשתמש בשאריות.

בחירת המילוי היא אחד הקסמים במתכון הזה. אתם יוצרים את הטעמים והניחוחות, וכל רביולי יכול להיות עולם שלם!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הבצק שלי תקין? אם הבצק גמיש ורך למגע אך לא דביק מידי, זהו סימן שהגעתם למרקם הנכון.

מה לעשות אם אני שוכח להניח את הבצק במנוחה? זה לא סוף העולם! אם תעבדו איתו מיד, זה עלול להיות קשה לרדד אותו, אבל אפשר בהחלט להכין אותו גם מבלי להמתין.

האם ניתן להקפיא את הבצק? בוודאי! כדאי לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולאחסן בקופסה אטומה. בפעם הבאה שתרצו רביולי, פשוט השאירו אותו להפשיר במקרר.

אני יכול להוסיף עשבי תיבול לבצק? כמובן! ניתן להוסיף בזיליקום קצוץ או אורגנו עבור טוויסט מיוחד בבצק.

מה אם אני אלרגי לבצרים? אתם יכולים להכין רביולי בלי ביצים על ידי הוספת מים מוערבים עם קמח.

כיצד אני יודע את זמן הבישול למילויים שונים? מילויים שונים יכולים לקחת פרקי זמן שונים בבישול – בשר עשוי לקחת יותר זמן לראוי, כך שחשוב לנסות לתזמן את שעות הבישול.

האם ניתן למלא את הרביולי בכל דבר? אה, כאן מתחילה ההשקפה היצירתית – ניתן להשתמש כמעט בכל דבר, גם בשוקולד אם אתם רוצים קינוח משוגע!

אילו רטבים מתאימים לרביולי? רוטב עגבניות, רוטב חמאה עם מרווה, או רוטב שמנת – כל אחד מהם יספק חוויה אחרת ומעלפת!

אם אני רוצה להכין רביולי קטנים, כיצד עליי לעשות זאת? פשוט נחתוך לי ריבועים קטנים ונמלא במילויים – ככל שהקצוות יהיו סגורים, כך תיגש החוויה!

באיזה גובה מים אני מבשל את הרביולי? יש לוודא שהמים רותחים כראוי וכי הרביולי שוחים במים עם מקום להתרחב.

זו הייתה חוויה מדהימה. מעכשיו, גם אתם תמצאו את עצמכם במטבח עם ניחוחות מתבשלים ברחבי הבית. תשתפו את המתכון עם חברים, והם ישמחו על כך שהתפנו מעט מדאגות היום-יום בעזרת מנה מושלמת, שמחה וללקק את האצבעות לאחריה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *