מתכון למוסקה חצילים בתנור שתשגע אתכם

"`html

מוסקה חצילים בתנור – מתכון אגדי

תמונה דמיונית שבה עמדתם במטבח, ניחוחות מדהימים מפיצים את עצמם ברחבי הבית וכולם מתכנסים סביב השולחן, רק כדי לגלות מה אתם "כיוונתם" במקלחת המטבח. זהו רגע אשר שווה לכתוב עליו ספר! מתכון המוסקה שלנו הוא כזה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות ואת הצלחות בכיף. חצילים נימוחים ממלאים את המנה הזו שמיוצרת עם שכבות של טעמים כמו שום, בצל ועגבניות, והשוס הוא קרם הבולגרית שמקנה לכל דבר טעם המשגע. אז בואו נתחיל במסע הקולינרי הזה, ובטוח שזה יהיה אחד מהמתכונים הטובים ביותר שתכינו!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

המנה הזאת ייחודית ומשגעת ודרושים לנו כמה מרכיבים בסיסיים כדי להגיע לתוצאה המושלמת. השיטה הזאת דורשת חצילים טריים, וכאשר בוחרים אותם, כדאי לשים לב שהחצילים יהיו קשים ויחסית כבדים. חיפוש אחר העיניים הנכונות למתכון הזה הוא חלק מהכיף!

  • 2 חצילים בינוניים, פרוסים דק
  • 2 כפות מלח
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר להשתמש גם בעגבניות קונסרב)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית שטוחה סוכר (להתאזן את החמיצות)
  • 0.5 כפית פפריקה חריפה (או מתוקה, לפי הבחירה)
  • 2/3 כוס גבינת בולגרית מפוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו"'ז)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח ופלפל לפי הטעם
  • שוליים של פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

מרכיבים חלופיים

להלן כמה גרסאות שיכולות לשדרג את המתכון שלנו:

  • אפשר להוסיף סויה לתיבול או אפילו רוטב חריף למי שאוהב את זה פשוט משגע.
  • ליצירת גרסה טבעונית, הוציאו את הביצים והשתמשו במנה בצורת טחינה או חלב קוקוס להגברת קרמיות המוסקה.
  • אם אתם רוצים להכין עם "שינוי מובן", אפשר להוסיף קישואים קצוצים ולטגן יחד עם הבצל.

שלבי ההכנה

כעת אנו בשלב הכנת המוסקה המושלמת! הנה הצעדים בהדרגה, כמו שצריך:

  1. פזרו את החצילים הפרוסים על מגבת ונשו"ם בקלנדור מטבח כדי לשחרר מהם את המים.
  2. פזרו על החצילים כמות נדיבה של מלח, ותנו להם לשבת כ-30 דקות.
  3. בזמן שהחצילים שותים את המליחות, חממים שמן זית בסיר על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הכתוש. יש לאדות עד שהבצל שקוף.
  4. הוסיפו את השום הקצוץ והקפיצו יחד עד שיתחילו להרגיש את ארומתו הממכרת.
  5. כעת הוסיפו לתערובת את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והסוכר. תנו לזה להתבשל כ-10 דקות.
  6. בזמן שהתערובת מתבשלת, חזרו לחצילים – שטפו היטב את המלח, והניחו אותם על מגבת כדי לייבש.
  7. חממים חצי כוס שמן זית במחבת ולטגנו את פרוסות החצילים עד שהן משגעות ומעט רכות. הניחו על מגבת לספיגת השמן העודף.
  8. לקרם הגבינה, ערבבו גבינת בולגרית עם הביצים והקמח וערבבו היטב עד שהמצרכים מתאחדים.
  9. בנו את המוסקה: שימו בתבנית קודמת שכבת חצילים, אחרי זה שכבת תערובת העגבניות, ופזרו מעל גבינת הבולגרית.
  10. חזרו על שלב הבנייה עד שסיימתם את כל החומרים, כששכבת הגבינה היא האחרונה.
  11. אפו בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהקרם נזהב ומעלה ניחוחות שלא ניתן לעמוד בפניהם.
  12. תנו לזה לנוח כ-10 דקות לפני ההגשה – הפלא הזה ידרוש סבלנות!

שדרוגים ותוספות פוטנציאליים

לא כל שדרוג חייב להיות במרכיבים – גם שדרוגים בהגשה מוסיפים ערך למנה.

  • הוסיפו אגוזי פקאן קצוצים על מנת להצטיינות מרקם משמעותי.
  • יחד עם המוסקה, ניתן להגיש סלט ירוק מרענן, כדי להביא את העוצמה של המנה לרמות גבהות ביותר.
  • למי שממש חובב גבינות, חתיכות פטה או פרוסות מוצרלה מקומחות מעל יוסיפו טעם מעניין למנה המסורתית שלכם.

שאלות ותשובות

האם המוסקה מתאימה לילדים?
כן, המוסקה הזו מתאימה מאוד לילדים! תנו להם ליהנות מהטעמים והשכבות המגוונות – הם יאהבו את זה!

האם אפשר להכין את המוסקה יום מראש?
בהחלט! תוכלו להכין אותה יום מראש ולאפות כשאתם מוכנים לאכול. זה טעים גם כשזה מחומם.

מה לעשות אם אין לי חצילים?
לא נורא! ניתן להשתמש בטופו או בקישואים כחילוף. המנה תצא מושלמת גם כך.

אפשר לשמור את השאריות במקרר?
כן, המוסקה נשמרת היטב במקרר למשך 3 ימים. החימום שלה יכול להיות באותו טעם עדיף מהשקעים.

האם ניתן להקפיא מוסקה?
לגמרי! אם מתחשק לכם לטרוף כל מה שחשבתם לחҫום, המוסקה הזו ששמרה בקפיא יכולה להימנע מלהתרקב בחוויה הגדולה.

מה לעשות אם זה יוצא חריף מדי?
בפעם הבאה, הימנעו מהפפריקה החריפה. או, אם נדרשתם לעבודה עם חריף, הוסיפו קצת שמן זית או גבינת יוגורט אחרי הבישול כדי למתן את החריף.

אילו יינות מתאימים לצד המוסקה?
יין אדום קל או וימה עם גבוהות כמו קברנה סוביניון יתאימו ביותר. בהחלט יש להרגיש את החוויה במחיר!

האם זה מתכון ללא גלוטן?
ניתן להפוך אותו ללא גלוטן על ידי החלפת הקמח לקמח תפו"ז. די פשוט!

אילו תבלינים אפשר להוסיף כדי לשדרג?
תבלינים כמו כמון, קימל או אורגנו יכולים להוסיף בהכנה זו טוויסט משגע.

כמה זמן לוקח להכין את המוסקה?
זמן ההכנה הוא כ-40 דקות, עם בישול שדורש סבלנות והנאה!

ועכשיו, שיהיה לכם טעים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כולנו יודעים שהשפע הוא חלק מהחיים! תיהנו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *