מתכון נינג'ה גריל שלא תוכל לפספס!

מתכון נינג'ה גריל – המנה המושלמת שלכם

כשהשמש זורחת והקיץ מתקרב, הזמן מצוין לגלות מחדש את עולם הבישול החיצוני. דמיינו את עצמכם עומדים במרפסת, עם ריח של בשר על גריל והפחים לאט מתמלאים בריחות של תבלינים שנמסים בכל Bite. בדיוק על זה אנחנו הולכים לדבר כאן – על המתכון המושלם לגريل נינג'ה שמגיע עם טעמים שמעלים לנו זכרונות של משפחה, חופש, ואירועים שלא נשכחים. אז אם אתם מוכנים, בואו נצלול לתוך עולם של טעמים מדהימים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אני רוצה שתהיו מוכנים לגמרי, אז הנה מה שאתם צריכים כדי להכין את המנה האגדית הזו:

  • 1 ק"ג נתח בשר (רקוב או פילה, לפי ההעדפה שלכם)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סוכר חום (כדי להוסיף כמה טעמים מתוקים)
  • 1/4 כוס חומץ בן יין
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • תבלינים לפי טעם: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
  • לרוטב: 1/2 כוס יוגורט, 2 כפות מיונז, מלח, פפריקה מעושנת
  • לקישוט: בצל ירוק קצוץ

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המרגש שבו מתממשות כל התוכניות, והמאזין הפנימי שלכם מתמלא בציפייה לקראת מה שיבוא! בואו נתחיל עם השלבים הכסופים:

  1. מניחים את נתח הבשר בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את השמן, השום, רוטב הסויה, הסוכר, החומץ והג'ינג'ר.
  3. שופכים את התערובת על הבשר ומערבבים היטב. אפשר להניח לשבת במרינדה כשעה כדי שהטעמים יספגו.
  4. מחממים את גריל הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה.
  5. מניחים את הבשר על גריל הנינג'ה ומבשרים אותו למשך 6-8 דקות מכל צד.
  6. מתבלים במלח ופלפל לקראת הסוף.
  7. מוציאים את הבשר ונותנים לו לנוח כ-5 דקות.
  8. בינתיים, מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של היוגורט, המיונז, המלח והפפריקה.
  9. פורסים את הבשר ויוצרים מנות.
  10. מניחים את הבשר בצלחת ומוסיפים רוטב מעל.
  11. לא לשכוח לקשט עם בצל ירוק קצוץ!

והיה נוסף! המנה הזו יכולה להיבנות לכיוונים שונים. מתכון זה פתוח לשדרוגים ושיפורים:

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי של משפחתנו, גם כאן יש מקום לשדרוגים מרהיבים!

  • אפשר לשדרג את הנתח לבשר צמחוני עם טופו או פטריות.
  • גם קינואה במקום בשר יכולה להוסיף גורם בריאותי. זה מעולה!
  • אם רוצים להפוך את המנה למרכז המסיבה, אפשר להוסיף ירקות על הגריל. פלפלים, בצל, זוקיני ועוד. הכמויות פה הן עניין שלכם!
  • אם הערב שלכם לרומנטי אבל משהו שהבנו יותר משפחתי, מוסיפים סלט ירקות רענן שמלווה את הכל.

כשהמנה מוכנה, אני ממליץ לאכול אותה מיד! אין דבר יותר מדהים מזה.

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף אם אני לא אוהב בשר?
יש המון אלטרנטיבות – טופו, עוף, או פטריות גומבה פשוט מדהימות על גריל. כל מה שיביא את הטעמים לחיים!

כמה זמן הסרטונים יכולים להישמר במקרר?
הבשר יכול להישמר עד 3 ימים במקרר אם יישמר כראוי. כמובן שהטעמים יצטברו בהשארה!

איך אפשר לשדרגו את הרוטב?
תוספת של חריף או עשבי תיבול כמו כוסברה או בזיליקום יכולה לשדרגו בקלות.

האם אפשר להקפיא את הבשר?
כמובן! הבשר יכול להישמר בהקפאה עד חודש. מומלץ להפשיר במקרר לפני השימוש.

מה לעשות אם הבשר יוצא יבש מדי?
נסו לצמצם את זמן הבישול או להשתמש בבשר שומני יותר.

מה כדאי להגיש לצד המנה הזו?
סלט ירקות רענן, פוקצ'ה או אפילו אורז מטוגן, זה תלוי בכם!

האם מסובך לנקות את גריל הנינג'ה?
לא. הכי טוב לנקות אותו מיד לאחר השימוש, וזה לא ייקח לכם יותר מחמש דקות.

כמה זמן בערך הבשר באוסטרליה?
כפי שאפשר לראות, המידה תלויה בסוג הבשר ובעובי הנתחים. בדרך כלל זה בין 12 ל-20 דקות.

מה עושה את הבישול על ניו גריל כזה מדהים?
מבחינת טעמים, זה מאד חשוב! חום ישיר עם השחמה מספקים את התוצאה המושלמת עם טעמים גבוהים!

האם מתכון זה מתאים לאירועים גדולים?
בוודאי! זה מתכון אגדי שאפשר להכין בכמויות, וכולם יהנו מזה.

ובשורה התחתונה – זה יותר ממדריך לבישול. זה רגע של זיכרונות, טעמים, וברכות! אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות – אל תסכנו מה שעשיתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *