מתכונים להכנה עם ילדים ללא אפיה – כיף וטעים

מתכונים להכנה עם ילדים ללא אפיה

מהשפתיים של ילדים אפשר לשמוע מגוון קולות של התלהבות, חקרנות וגם לפעמים, עייפות. אך כאשר אנחנו מצליחים לערב אותם במטבח, האווירה משתנה לחלוטין. הופכים לפעילים, ליצירתיים, ומרגישים את ההנאה בידיהם. ואם אפשר לעשות את זה בלי לתפוס את תנור האפייה שדורש סבלנות, אז בכלל מדובר בחוויה מדהימה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קליל ממש
  • מספיק ל: 4-6 מנות

מתכונים להכנה עם ילדים הם תמיד חוויה משגעת. ההתרגשות שלהם כשהם לוקחים חלק פעיל במגוון של שלבים, זו פשוט אגדה! גם כשלא מדובר באפייה, אנחנו יכולים להגיע לתוצאות מדהימות. הנה מספר רעיונות פשוטים וממכרים שיספקו מזון טעים, בריא ואפילו: מהנה.

הרכיבים הדרושים

לתחילת המסע המטעמים, בואו נעבור על כל הרכיבים הקסומים שיצטרפו אלינו:

  • 1 בננה גדולה בשלה
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 4 טבלאות שוקולד מריר קצוצות
  • 1/4 כוס דחוסים של תמרים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חצי כפית קינמון
  • קמצוץ מלח
  • דובדבנים או פירות יער לקישוט

כמובן, שאנחנו יכולים לשדרג את המתכון הזה בקלות. ניתן להשתמש בחמאת שקדים במקום חמאת בוטנים או לאפות אגוזי הלוז מתוך המתכון. האפשרויות הן בלתי נגמרות!

שלבי ההכנה

להכנה המהנה הזו, בואו נצא לדרך! כל שלב הוא חגיגה של טעמים:

  1. קולפים את הבננה ומרסקים אותה היטב עם מזלג.
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שמתאגד.
  3. חוצה תמרים, מוסיפים ואותם מסננים מהרוטב ומעבדים עד שהכל מתאחד.
  4. מכניסים את השוקולד הקצוץ והאגוזים לתערובת, ומערבבים שהתערובת תהיה אחידה.
  5. מוסיפים את קינמון והמלח ומערבבים שוב.
  6. לוקחים כף ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה לעיצוב פנקייקים.
  7. לסיום, קוסמים עם פירות היער או הדובדבנים, נותנים להם את הטאץ' המיוחד.

מתכון זה נהדר כבסיס, אך יש מקום לשדרוגים. אתם יכולים להוסיף שוקולד חלב או אפילו אגוזי פקן להוספת טעמים. חשוב להיות יצירתיים ולתת לדמיון שלכם לדבר!

שדרוגים ותוספות אפשריים

תמיד יצא לי להצטער שלא ניסיתי את כל האפשרויות שיכולות להוסיף טעמים ומרקמים מדהימים למנה:

  • כוס אגוזי פקאנים קצוצים ולא אגוזי מלך.
  • מתי שאתם אוהבים פירות יבשים, התאימו לעצמכם אגסים, שזיף או אפילו אפרסק.
  • להפוך את המעדן לפרווה? פשוט כללו שוקולד מריר.
  • לפנק את החלק העליון של המעדן בקוקוס מדושר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להמיר את חמאת הבוטנים לחמאה אחרת? בהחלט! תוכלו להשתמש בחמאת שקדים או אבוקדו, זאת בחירה נהדרת.

האם המתכון טוב לילדים עם אלרגיות? אם יש אלרגיות, פשוט עיינו ברכיבים התשובה היא כן!

כמה זמן המעדן נשאר טרי במקרר? הוא יחזיק מעמד בין שלושה עד חמישה ימים, אבל אז, זה קשה לעמוד בו!

אפשר להקפיא את המעדן? כן, פשוט הניחו תבניות והקפיאו. אתם יכולים להוציא בהקפאה לבילוי מתוק!

איך ניתן להפוך את המתכון הזה לבריא יותר? ניתן להחליף את התמרים בעוגיות חיות אחרות שיהיו קלות פרות.

האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר? בהחלט! שוקולד חלב מוסיף מתיקות נפלאה.

מה קורה אם אני רוצה שהמצה תהיה יותר אוורירית? ניתן להוסיף כף של פודינג וניל לתערובת!

כמה פירות ניתן לשלב כאן? אתם יכולים לשלב כמעט כל פרי אהוב! זה ממש תלוי בטעמים שלכם!

האם המתכון הזה מתאים למבוגרים גם? בהחלט! תוספות כמו שוקולד לבן או דובדבנים קפואים יכולים להיות דחף נוסף.

איפה אפשר להגיש את המעדן? אפשר להגיש אותו כקינוח אחרי הארוחה או כנשנוש בין לארוחת הבוקר לבין הצהריים!

לסיום, אני ממליץ לכם לקחת את המתכון לניסוי ולשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מכיוון שהביטויים “מושלם” ו“מדהים” מתאימים לו באופן מושלם! אני בטוח שהילדים שלכם יאהבו אותו וילמדו ליהנות מהכנה ובישול בשיתוף פעולה! תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *