מתכונים לראש השנה – אמהות מבשלות
ראש השנה מתקרב, והאווירה מתמלאת בניחוחות של תבשילים מוכרים שמזכירים לנו את הבית, את המשפחה ואת המסורת. כמו בתמונות מהילדות, כאשר הערב התנהל כשכולם יושבים סביב השולחן, הטעמים והריונות מתעוררים אל החיים. איזה מתכון משגע תוכלו להכין השנה שיהיה לא רק אגדי, אלא גם מדהים בכל מובן? בואו נצלול יחד אל עולם המתכונים לראש השנה, שבהם כל רוטב, כל תיבול וכל רכיב לא משאירים מקום לדמיון – הם פשוט מיטב הטעמים שיביאו לכולנו שמחה ותחושת בית!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשאנחנו מרגישים את החום והאהבה של החג, הגיע הזמן לבדוק איזה רכיבים נדרשים למתכון המכשף שלנו! זה אחד המתכונים שאתם רוצים לרשום לעצמכם, כי הוא באמת מכיל את כל מה שאנחנו אוהבים – מתהדר בטעמים ללקק את האצבעות!
- 1 ק"ג גזרים קלופים וחתוכים
- 300 גרם חומוס מבושל (אפשר מקופסה)
- 2 בצלש קצוצים דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1/4 כוס דבש
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- כפית קינמון
- מעט כוסברה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם אורחים עם רגישויות או דיאטות מיוחדות, אל דאגה! המתכון שלנו מספק אפשרויות שונות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל, והחומוס יכול להיות היבול המושלם בשביל הילדים, אז בטח לכם ריפיון לגמרי – גם האורחים לא ישימו לב!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל להכין את המנה!
- נחמם שמן זית בסיר גדול.
- נתגן את הבצלים על חום בינוני עד שהם מתרככים ומשחימים קלות.
- נוסיף את שיני השום הכתושות ונערבב למשך דקה.
- נוסיף את הגזרים ונערבב יחד עם הבצל והשום.
- נוסיף את החומוס המבושל.
- ננמיך את הלהבה, נוסיף את המיץ תפוזים והדבש יחד עם הסוכר.
- נוסיף מלח, פלפל וכפית קינמון לערבוב אחיד.
- נבשל על חום נמוך 40 דקות עד שהגזר רך ונימוח.
- נשקול אם צריך להוסיף עוד מלח או סוכר, לפי הטעם!
- נגיש את המנה חמה, מקושטת בכוסברה קצוצה.
שלבים פנימיים
כל שלב כאן מדבר על טכניקות שמביאות את המנה לרמה הגבוהה ביותר, עם טעמים שמסתובבים בחלל וממלאים את הבית בניחוחות מטריפים. תעשו את המתכון הזה בשמחה ובאהבה, כי זו התמונה המושלמת לחג!
תוספות ושדרוגים
המדבר הזה הוא רק פתח! אולי תוסיפו לצלחת קצת שקדים קרים קלויים על מנת להעניק קראנץ מרענן? או ששוקלת לנסות להשהות את המנה כדי שתהיה לילדים? בנוסף, אפשר לשדרג עם רוטב טחינה מעל – אין ספק שהשדרוג הזה ירים את המנה לרמות עצומות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
בוודאי! זה אפילו משגע ביותר כי ככל שהיא מתבשלת יותר, הטעמים מתעמקים ומתחברים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, אפשר להקפיא את המנה לפני או אחרי הבישול – רק כדאי לדלל מעט את המלח.
יכול להיות שהילדים לא אוהבים גזר, איך אפשר לשנות את זה?
אולי תנסו לשלב תפו”א או קישואים, הלבטים כאן בהחלט פתוחים!
איפה אני יכול למצוא חומוס מבושל?
חומוס קנוי בסופר הוא מציאה נוחה מאוד, אבל אם יש לכם זמן, חומוס בעבודת יד טעים הרבה יותר!
כיצד אפשר להוסיף עוד ירקות למנה?
ניתן לשלב גם בטטה, דלעת או פטריות – זה יוסיף גוון מרענן!
האם המתכון מתאים לארוחת ערב?
כמובן! המנה הזאת מדהימה לארוחות משפחתיות, ובטח נעים להסב לשולחן של תשרי.
כיצד ניתן להפוך את המנה לחריפה יותר?
תוסיפו מעט צ’ילי או פפריקה חריפה – זה בהחלט מדהים!
איזה יין ילווה את המנה בצורה מושלמת?
יין לבן קליל או רוזה יעניקו אפקט מרענן שיתמזג נהדר עם המתיקות של הגזר.
האם אפשר להכין גרסה ללא סוכר?
בהחלט, ניתן לשים סוכר תחליפי או לוותר עליו לגמרי.
מהי ההמלצה שלי ליום החג?
לשבת עם המשפחה, לחלוק טעמים, וזה משנה הכל!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי החג הזה הגיע עם המון אהבה, טעמים והרבה זמן איכות עם האהובים עליכם!