מתכונים עם בשר טחון שאמהות אוהבות להכין

"`html

מתכונים עם בשר טחון – מאמות מבשלות

בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי יותר ויותר חוזר למתכונים שמזכירים לי את הרגעים היפים מהילדות. אחד הדברים שהכי נזכיר בזכרוני הוא הבישולים המדהימים שהיו סבתא שלי ואמא שלי מכינות. עכשיו, כשאני מבשל בעצמי, אני יודע שהבשר הטחון הוא אחד המרכיבים המושלמים להכנת מנות יותר מסורתיות ועם טוויסט עכשווי. היום נדבר על מתכונים שמשלבים בשר טחון באופן שמבצע חגיגה טעמים מרהיבה, כזו שגם אתם תוכלו להכין בבית. היכולת לשדרג תבשילים פשוטים עם כמה רכיבים משדרגת את החוויה כולה למשהו אגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המתכון הזה נצטרך כמה רכיבים שמהם תוכלו גם לקבל השראה להכנת מתכונים נוספים. הבשר הטחון הוא כמובן הכוכב כאן, אבל יחד איתו נשתמש במרכיבים משגעים נוספים שיביאו את הטריות והטעמים הנפלאים למנה. אז, הנה מה שצריך:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר בינוני מגורר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית

מרכיבים חלופיים

אם אתם Vegans, אפשר להמיר את הבשר הטחון בטוחן עדשים או פטריות. זה יעניק למנה טעם בשרי אך בריא יותר. כמו כן, אם אתם מקפידים על תזונה ללא גלוטן, דאגו להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שנצטרך, בואו נתחיל עם ההכנות!

  1. בסיר קטן, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים במשך כ-3 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצל והגזר לקערה גדולה ונותנים לה להתקרר מעט.
  4. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ופירורי לחם.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עד שנוצרים תערובת אחידה.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני החיתוך.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי שהמנה תהיה אפילו יותר ממכרת, אפשר להוסיף לתערובת בשר טחון זיתים קצוצים או פרוסות פפרוני. כמו כן, אפשר לשדרגו על ידי הכנת רוטב פומodoro מעל ממש לפני סיום האפייה. תכללו גם גבינת מוצרלה מעל אם אתם אוהבים פיצות. המנה תהפוך למעלפת ודליקה!

שאלות ותשובות

מהו הזמן האידיאלי כדי לחכות בין הבישול לאכילה?
כדאי לחכות לפחות 15 דקות אחרי הבישול כדי להבטיח שהמנה תהיה נימוחה ונעימה יותר ללעיסה.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! אפשר להקפיא שבבים לארוחה מהירה בכל עת. רק דאגו לחמם היטב לפני ההגשה.
מה אפשר להחליף בבשר טחון?
יש המון אפשרויות: טחון עוף, הודו או תחליפים צמחיים כמו עדשים או טופו.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
בקרר אפשר לשמור עד 4-5 ימים, אבל אני ממליץ לכם לא להחזיק הרבה זמן. זה כל כך טעים, שלא ישאר הרבה!
האם יש אפשרות לאכול את זה בצורת סנדוויץ’?
בהחלט! אפשר גם לטגן לחמניות ולמלא אותן בתערובת.
האם יש מתכון לקציצות?
כן, אפשר להכין קציצות באותה התערובת על ידי עיצובן לכדורים ושמן מטוגן או אפייה.
האם ניתן להכין את המנה לפסח?
כן! פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן או בקמח מצה במקום.
האם אפשר להכין את הדרך הזו בזהירות מדור לדור?
ודאי! המתכון הזה הוא כמו տան הפתוח של סבתא, שלב אחרי שלב, הוא נמשך ביולוגית. פשוט עטפו אותו בזיכרונות!
איך ניתן לשדרג את המנה ליותר בריאותית?
אפשר לדעת אפשרות של טחינה, להוסיף הרבה ירקות כמו קישואים או בטטה לתערובת.

לאחר שביצענו את הכל, שימו לב שהמתכון המדהים הזה לא רק מרגש בעטיפות אלא גם דורש שתפו אותו ברשתות החברתיות! תנו למשפחה ולחברים לחוות את הטעמים המרעננים והאגדיים. תהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *