סטייק טונה צלוי בסגנון איטלקי שמרטיט את החיך

סטייק טונה צלוי בסגנון איטלקי

כשמדובר באוכל, אין כמו לגלות מתכון חדש שמרשים, טעים ובריא. במיוחד אם מדובר בסטייק טונה צלוי, שמפיץ ריחות משגעים עם תיבול איטלקי שמזכיר חופשה באיטליה. לא משנה אם אתם חובבי דגים מושבעים או סתם רוצים לגוון את התפריט, המתכון הזה אינו סתם עוד מאכל – הוא מדהים, מעלף והשילוב של המרינדה האיטלקית מחזיר בטוב את כל הטעמים. ברגע הראשון שתנשמו את הניחוחות, תבינו שאתם עומדים ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, כשכבר יש לכם את ההרגשה הנעימה לעבודה במטבח עם מתכון אגדי כזה, הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שיביאו את המנה הזאת לחיים:

  • 4 נתחי סטייק טונה בעובי של כ-2.5 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כף אורגנו יבשה
  • 1 כף בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לגרסה פיקנטית: 1/2 כפית גזרים חריפים קצוצים
  • לקישוט: עלי בזיליקום טריים ולימון לפרוסות

באם אתם מחפשים לשדרג את המתכון ולראות כיצד דגי טונה יכולים להפוך את האוכל שלכם למושלם – יש כאן בהחלט מקום להתנסות.

מרכיבים חלופיים

אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה אפילו עוד יותר! אם אתם טבעוניים, דעו שניתן להמיר את הדג בסטייק טופו במרינדה דומה. זה ייתן לכם טעם משגע ואפשרות ליהנות מגרסה בריאה ודלת פחמימות!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לכם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בשלבים המרגשים של הכנת המנה!

  1. מניחים את נתחי הטונה בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הקצוץ, האורגנו, הבזיליקום, המלח והפלפל.
  3. מערבבים היטב כך שהנתחים מכוסים באופן אחיד בתיבול.
  4. משרים את הדג במרינדה למשך 15-20 דקות.
  5. מחממים מחבת ברזל יצוק על חום גבוה עד שהיא מתחממת.
  6. מניחים את נתחי הטונה במרכז המחבת למשך 2-3 דקות מצד אחד, עד שמתקבל רישום קל (גריל). למעקב אחרי הצלייה, אפשר להניח נתח טונה באמצע ולראות אם הוא נהיה חסר צבע בצדדים – זה הזמן להפוך אותו.
  7. הופכים את נתחי הטונה ומבשלים עוד 2-3 דקות נוספות. נמנע מלהגזים בבישול, כי אנחנו רוצים את הטונה עם מרכז אדום ורך!
  8. מוציאים את הנתחים מהמחבת ומשאירים אותם לנוח במשך 5 דקות.
  9. חוצים את הלימון לפרוסות ודואגים להניח על כל צלחת מנת טונה עם עלי בזיליקום מעל.

על פי הניסיון שלי, השלב של המרינדה הוא קריטי! זה מה שעושה את ההבדל בין מנת דגים סתמית לבין המנה הכי טעימה שיש. ככל שהנתח שקט יותר כך הוא סופג יותר טעמים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כעת, יש לנו כאן שפע של אפשרויות לשדרוגים! אפשר להוסיף סלט ירוק מרענן בצד, לסחוט עוד לימון מעל, ואפילו לשדרג עם רוטב צ'אטני אפרסקים.

מה אתם אומרים על תוספת של קינואה? היא רוצה לעושות את ההגשה הרבה יותר צבעונית ומושכת!

נשמע לכם טוב? אני ממליץ להתחיל עם רעיון של פרוסות אבוקדו רכות על מנת שתשדרגו לכם את המנה בצורה ממכרת.

שאלות ותשובות

מהו זמן ההכנה של המתכון? זמן ההכנה הכולל הוא סביב 30 דקות. מתוכם, 10 דקות על ההכנה ו-20 דקות על מרינדה.

האם ניתן להכין את המנה על גריל? בוודאי! זהו אחד מהדרכים הטובות ביותר להחיות את הטעמים.

אילו תוספות אני יכול לשים על המנה? ישנן המון אפשרויות! צלחת ירקות, סלט עלים טריים, הספלי דלורית אפויה ואפילו אורז בר.

האם אפשר להשתמש בסטייק טונה קפוא? בהחלט! יש רק לוודא שהקפאתם את הדג כמו שצריך לפני הבישול.

האם המתכון דל פחמימות? המנה הזו דלת פחמימות, אך ניתן להוסיף תוספות מצומצמות אם תרצו.

מהי המנה המושלמת לסיים עם הסטייק טונה? מומלץ למזוג כוס יין לבן יבש, זה משדרג את הארוחה

האם ניתן להכין את ההכנה יום מראש? לא מומלץ, כי הטעמים עלולים להפוך להיות חדים מדי.

מה לעשות אם המנה יוצאת יבשה? אם התחממתם טיפה יותר מדי, אפשר לשדרג עם רוטב שמן זית ולימון מעל.

האם טונה בשימורים מתאימה? זה אפשרי, אבל יש להיזהר בבישול – שהיא לא תתייבש.

הקדשתם את הזמן כדי לקרוא ולהבין את המתכון הזה? אל תהססו לשתף אותו עם חברים ולספר להם על הפלאים שמחכים להם במטבח! הכנת סטייק טונה עשויה להתברר כמסלול הטעים ביותר לארוחת ערב משגעת. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *