סטייק פרגית בנינג'ה – טעם שעושה את ההבדל!
כשהשמש מסתתרת מאחורי העננים ואנחנו מתיישבים ליד השולחן, מה יכול להיות יותר משמח מאשר להגיש סטייק פרגית עסיסי שנעשה עם מכונת נינג'ה? זה לא סתם סטייק, זה סטייק פרגית מדהים, ממכר שמשגע כל חיך. כל ביס הוא כמו מסע לחלל של טעמים – אתם משנסים את המותניים במטבח ומבינים שהתוצאות עומדות להיות מעלפות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון משפחתי טוב, גם אנחנו רוצים להשתמש בחומרים איכותיים, שמכניסים לאכול ולהרגיש שזה כאילו מהסבתא שלכם.
- 500 גרם פרגית, נקייה ומוכנה
- 3 כפות שמן זית משובח
- מיץ מחצי לימון
- 3 שיניים שום קצוצות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
- עגבניות שרי לקישוט
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
במהלך העבודה עם המתכון הזה, אולי תחליטו לשדרגו קצת את המנה. אפשר להוסיף תיבול נוסף כמו כמון או קימל שיהפכו את הסטייק למשגע! דאגו לבדוק את התיבול בהתאם להעדפותיכם.
שלבי ההכנה
הכנה מהירה שהופכת את העונג לחלק מהמתכון.
- שמים את הפרגית בקערה בינונית.
- מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, שום קצוץ, פפריקה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שכל החתיכות מצופות בתיבול.
- משרים במקרר לפחות 10 דקות (אם יש לכם זמן, אפשר גם יותר!).
- מניחים את הפרגית במכונת הנינג'ה והופכים את הלהבה לחבית של להיות “חם” למשך 12 דקות.
- בסיום הזמן, מעבירים את הסטייק בן השניים ותנו לו להמתין עוד 2-3 דקות להתרכך.
- מעבירים לצלחת ומפזרים פטרוזיליה ועגבניות שרי מעל.
כשהסטייק מוכן, רצוי לתת לו לנוח כמה דקות, בדיוק כמו שצריך אחרי יום ארוך, כדי להבטיח שכל הטעמים הסודיים יישארו בפנים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה שלכם למשגעת באמת, כדאי לשקול להוסיף גם צדדים כגון סלט ירוק, ציזיקי או פירה. אפשר להכין גם רטבים כמו רוטב יוגורט עם נענע או אפילו חומוס. ואם אתם אוהבים קראנץ', הוסיפו קוביות חלה קלויה כדי להיעלם בשיא הטעמים!
תוספת נוספת היא של ירקות קלויים – כמו קישוא וגזר – כל מה שרק יוכל להפוך את הצלחת לאגדה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכל סוגי הבשר?
למען האמת, סטייק פרגית הוא בהחלט מושלם, אבל אפשר להשתמש בחזה עוף או אפילו בשר בקר, רק שיש לתקן את זמני הבישול בהתאם.
מה אם אין לי נינג'ה?
לא נורא! אתם יכולים להכין את הסטייק במחבת או בתנור. התקן 180 מעלות תנור, והניחו את הסטייק על תבנית עם נייר אפייה.
אני צמחוני, מה לעשות?
אין בעיה! אפשר למרוח את התיבול על טופו או ירקות כמו חצילים ודלעת ולטגן עדיף שיקבלו את הטעמים המיוחדים.
מה ממליצים להגיש ליד הסטייק?
סלט קיסר, טחינה, או אפילו אורז עם ירקות יכולים להיות שילוב מצוין למנה קלילה.
האם המתכון בריא?
בהחלט! עם השימוש בשמן זית ורכיב הלימון, את מתבצע לא רק טעים, אלא גם בריא.
איפה אפשר לקנות פרגית איכותית?
שווה לבדוק בשווקים האזוריים ובחנויות בשר, היכן שבדרך כלל מקבלים מנות טריות יותר.
מה אם אני רוצה גירסה חריפה?
אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ או לרכוש רוטב חריף ולהשרות את הפרגית עוד הרבה לפני הבישול.
כמה זמן נשמר הסטייק במקרר?
אם נשאר לכם משהו מהארוחה, תארזו אותו היטב בניילון נצמד – זה יישאר בסביבות 2-3 ימים.
מתכון זה מתאים גם לארוחת חג?
בהחלט! סטייק פרגית יכול להיות המנה המרכזית של כל ארוחה חגיגית.
האם אני יכול להכין את הסטייק מראש?
כמובן, ויש אנשים שעושים זאת ממש יום קודם – המנות חדות יותר!
זה הזמן שלכם להיות היד האוחזת בתפוח! היפכו את המתכון למנה המעלפת שתמיד חכיתם לה, לא תצטערו! שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות וגם הם ייהנו מהמנת הסטייק הנפלאה הזו!