סלומון על האש בטעמים שיציתו את החיך שלך

סלומון על האש – מתכון שלא תשכחו

אין כמו יום קיץ, כשחוח הים נושף על הפנים, הרוח מתנפנפת, והרעב פתאום תופס אתכם בעוצמה. אנחנו פה עם מתכון של סלומון על האש, אבל לא סתם סלומון – סלומון מסובסד מתבשל על הגריל שהופך אותו למנה מדהימה, ממכרת, ומעלפת שאי אפשר להפסיק לאכול. הוא נימוח כמו חמאה, מלא בטעמים והריחות שיתפשטו אצלכם בבית יגרמו לאנשים לרוץ למטבח. הכנה? סופר קלה! אז כנסו להרפתקה הקולינרית המרשימה הזו!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

רמת קושי: קלה

כמות מנות: 4 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • מתאים כאוכל עיקרי או כנשנוש מענג ליד הברביקיו

הרכיבים הדרושים

המנה הזו מצריכה כמה מרכיבים פשוטים מאוד, ובסיסם הוא, איך לא – סלומון טרי, משגע, וסופר טעים. כל המרכיבים תורמים לתבשיל המושלם והכי טעים שיש. גם המעטפה טעמים של גריל מתקופת קיץ לא תשאיר אף אחד אדיש. אז מה נדרש לנו כאן?

  • 4 פילה סלומון במשקל של 150 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי
  • 1 ½ כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה פשוט כמון יבש (לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעמים)
  • 1 כף דבש (לקווין המיוחדת והאגדית)
  • שום קצוץ – צי קטן אחד (אפשר לעלות למינון אם אוהבים חדות)
  • ערבה מחוררת או פרוסות ליים כחלק מההגשה

מרכיבים חלופיים

יש לכם קהל שהוא טבעוני או אלרגי לדגים? אין בעיה! אפשר להכין את המתכון הזה עם טופו במקום סלומון. פשוט חותכים את הטופו באותו גובה ומשקל ומרססים באותו קצף כמו בסלומון. יותר מזה, אפשר לשדרגו עם כמה עשבי תיבול או מרינדות שונות. זה יהיה מושלם!

שלבי ההכנה

הכנת סלומון על האש היא משימה קלה ומדרבנת. בואו נצלול ישירות לתהליך!

  1. מדליקים את הגריל על חום גבוה.
  2. מניחים את פילה הסלומון בתבנית שטוחה.
  3. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פלפל, דבש ושום בקערה קטנה.
  4. שופכים את התערובת על פילה הסלומון, ודואגים לשטח באופן אחיד.
  5. משרים את הסלומון במרינדה במשך 10 דקות.
  6. מניחים את הסלומון על הגריל וצולים כ-6-7 דקות מכל צד.
  7. לאפשר לבדוק שהסלומון התבשל היטב, גמישות קלה אם העניין חזק מאוד.
  8. מוציאים את הסלומון ומניחים אותו לנוח 2-3 דקות לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להקפיץ את המנה הזו עוד יותר? יש כמה תוספות שיכולות להיות מאוד משגעות! לדעתי, אחד השילובים הטובים ביותר הוא להגיש את הסלומון עם סלט ירוק רענן, שעשוי מחסה, מלפפונים ורוטב סויה פשוט.

אגב, אם החלטתם שדווקא לא תשמרו על דיאטת דגים, אתם יכולים להחשק עם דגים לבנים כמו דניס או לסליך ולכן לא פספסו את הטעמים.

ולא לשכוח, לסיים עם סחופת המטבל האהובה עליכם – כמו טחינה או פסטו. זה משדרג את המנה בצורה אגדי!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בסלומון מקפוא? כן, רק חשוב להפשיר אותו במקפיא למשך לילה לפני הכנת המנה. תניחו לו להתרכך לפני הבישול.

כמה זמן אני יכול לשמור את הסלומון המוכן במקרר? הסלומון יכול להישמר במקרר up to שלושה ימים. פשוט מכסים אותו היטב.

אפשר להכין את הסלומון בתנור? בהחלט! מחממים תנור על חום של 180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות.

האם סלומון טהור של מים טוב כמו סלומון יליד? זה נושא רגיש, אבל באופן כללי – סלומון מחייב סביבה טהורה ומים נקיים, עדיף לחפש סלומון מגידול אורגני.

האם אני יכול להשתמש בסוגי דגים אחרים במתכון? כן, אפשר לנסות עם דגים כמו טרוטה, דניס או סרדינים, אך כל דג גוף ידלוק בצורה שונה.

מה עדיף – מרינדה או שימוש בתיבול יבש? זה תלוי בטעמים האישיים שלכם. מרינדה מעניקה פעולה של עסיסיות בעוד תיבול יבש יוצר טעמים פיקנטיים יותר.

מה הגובה המומלץ להפעלה בכיסו כבשים שיש לכם גריל? הגובה בין הגריל לדג צריך להיות בערך 10-15 ס"מ, על מנת להבטיח שהבישול יתבצע באופן אחיד.

האם מתכון זה מתאים לתזונת דלת פחמימות? בהחלט! הוא מושלם לדיאטות בריאות.

האם כדאי לנסות לבשל סלומון על המנגל? בהחלט! זו חוויה טעמים שניתן לעשות בחוץ ולהפוך את הפיקניק לעוד יותר מהנה.

לא רק שהמתכון שלנו לסלומון על האש הוא הכנה מהירה וקלה, הוא גם כולל טעמים אתם לא תשכחו. שתפו את המתכון הזה כדי שכולם יהנו ממנו, וברור, ספרו לנו איך יצא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *