עוגיות שיבולת שועל שוקולד צ'יפס שלא תמצאו במקום אחר

"`html

עוגיות שיבולת שועל שוקולד צ'יפס: לקראת חוויה מתוקה מדהימה

אם יש משהו שכולם יכולים להסכים עליו, זה שהריח של עוגיות שנאפות בתנור הוא מהדברים הכי משגעים שיכולים להיות. כולנו זוכרים את הילדות, את השבתות של סבתא, כשכשהיא הייתה מכינה את העוגיות המושלמות, היינו מסתובבים ברחבי הבית כמו דובים רעבים, מחכים לנשנוש הקטן הזה. לכן, החלטנו לחדש טיפה את ההיסטוריה – הפעם עם מתכון של עוגיות שיבולת שועל שוקולד צ'יפס. תוספת מדהימה של שיבולת שועל לא רק משדרגת את העוגיות אלא גם הופכת אותן לבריאות יותר וממכרות בטירוף. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: כ-24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו הגיע הזמן לגלות מה אנחנו צריכים עבור העוגיות האלו, שהן פשוט המושלמות! תראו, המתכון הזה הוא כזה קל להכנה, שאני בטוח שכשאתם תכינו אותן, תרגישו כמו שפים מקצועיים במטבח.

  • 1 כוס שיבולת שועל (או שיבולת שועל גרוסה אם תרצו לגרסה אוורירית יותר)
  • ¾ כוס סוכר חום דחוס
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס חמאה רכה (אם אתם בקטע בריא, ניתן להשתמש בשמן קוקוס)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1¼ כוסות קמח חיטה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס (כמובן שאפשר להשתמש גם בשוקולד מריר – אגדי!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או להתאים אותו לדיאטות שונות, יש כמה אפשרויות נהדרות. אם אתם צמחוניים, פשוט החליפו את הביצים בממרח תפוחי אדמה, ואם אתם רוצים עוגיות ידידותיות יותר עבור הסביבה – השתמשו בממרח טחינה במקום חמאה.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים הקסומים לאפות עוגיות שיענגו אותנו בלי הפסקה, בואו נתחיל בתהליך עצמו!

  1. מחממים את התנור על חום של 180 מעלות צלזיוס (מומלץ לבדוק מהי הטמפרטורה האידיאלית לפי התנור שלכם).
  2. מרשדים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  3. מניחים בקערה את החמאה הרכה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מוסיפים את הביצים וקטעי הווניל ומערבבים את הכל היטב.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח.
  6. לאט לאט מוסיפים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שמתאחד.
  7. לאחר מכן, מוסיפים את שיבולת השועל ושוקולד הצ'יפס ומערבבים בעדינות.
  8. בעזרת כף, מניחים כמה כפות מעיסת העוגיות על התבנית, משאירים מקום בין עוגיה לעוגיה.
  9. אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב, אבל עדיין נשארות רכות במרכז – זה נמס בפה!
  10. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת.

תוספות או שדרוגים

כשהעוגיות מוכנות, אתם יכולים להוסיף להן עוד טוויסט עם תוספות שונות. אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד לבן שיביא למתיקות משגעת! ובינינו, מי לא אוהב לשדרג?

אפשר גם לשדרג את העוגיות עם פירות מסוכרים או קוקוס קלוי, תנו לדמיון שלכם להתפרץ! כשאוכלים אותן חמות מהתנור, זה פשוט אגדי.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין חמאה בבית?
אם אין לכם חמאה, אפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס או אפילו ביוגורט טבעי. זה ישפיע במקצת על המרקם, אך התוצאה תהיה עדיין טעימה.

האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל שלמה?
כמובן! אם אתם אוהבים את המרקם הקראנצ'י של שיבולת שועל שלמה, אז זה בהחלט מומלץ. רק תזכרו – זה ייתן לעוגיות טוויסט קצת אחר.

מה אני יכול לעשות עם שיכורים? אתה יכול לתת דוגמאות?
העוגיות יוצאות נהדר עם שוקולד מריר, חמאת בוטנים, קוקוס, נוטלה, או כל מיני אגוזים שסוחטים ממש. כל זה יוסיף טעמים חדשים ועשירים.

האם אפשר לאפות את העוגיות גם על טפט נונסטיק?
בהחלט! זה ייתן לעוגיות שלכם אפייה אחידה והן לא יידבקו. אך שימו לב, לפעמים טפטים כאלו יכולים לגרום לעוגיות להתרכך יותר מידי.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
בעוגיות קלאסיות אפשר לשמור בכלי סגור עד שבועיים. אבל אחרי יומיים, סמכו עלינו – הן כבר לא יהיו שם!

האם אני יכול להכין את העוגיות ללא קמח?
אפשר בהחלט להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח טף. זה יכול לשדרג את הבריאות ולהוסיף טעמים קסומים.

האם אפשר להקפיא את העוגיות?
כן, אפשר! תכינו צורות עיסות על תבנית, תקפיאו ותשמרו בשקית אטומה. כשיתחשק לכם, פשוט תוציאו ותאפו.

כיצד ניתן לדעת אם העוגיות מוכנות?
מדובר על גבול דק בין עוגיה רכה למעולה. ברגע שהן מתפשטות צבע זהוב, אבל מצבו רך בפנים, הן מוכנות!

האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר דיאטטי?
כן, אפשר לשים סוכר דיאטטי, זה ייתן לעוגיות מתיקות מופחתת, אך עדיין טעים!

מה לעשות אם אני רוצה עוגיות בגובה נמוך יותר?
במקרה זה, תוכלו להוסיף סודה לשתייה נוספת ולהפחית מהקמח. תורידו בערך 50 גרם ולאורך האפייה, בנות שהן יישארו נמוכות.

אז תעשו לכם טובה, תאפו את המתכון הזה ותשתפו עם כולם. זו לא רק חוויה טעימה – זו גם חוויה משפחתית שלא תשכחו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *