עוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד שלא תוכל resist

עוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד – מתכון אגדי וקליל!

נשמע לכם מוכר? עוגת בננה היא אחת מהעוגות הכי נחשקות והכי טובות שיש!
תחשבו על הבננות שהולכות ויש להן חיים נפרדים על המרפסת – צהובות, רק גונבות תשומת לב מהשמש וכל אחת מהן מתפשטת לתוך עוגה מדהימה, שנמסה בפה, שלשמחתי נקראת "עוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד". הדמיון מפרה את היצירתיות, וההנאה בלהכין אותה היא מעלף! אתם תתאהבו בעוגה הזו, היא מושלמת לכל אירוע – בין אם זה יום הולדת, חנוכה או סתם כי יש לכם תאבון למשהו מתוק ופתאום לידכם בננה ששואלת "מה עושים איתי?".

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן מגיעים החומרים ליצירת העוגה המדהימה הזו, ובעיקרון כל מה שיש ברשימה זה מה שאולי יש לכם בבית. אם לא, זה הזמן לצאת לסופר!

  • 3 בננות בשלות (מומלץ, שהן יהיו כמעט מעפנות, אבל כאלה שפשוט מתעקשות להישאר על הכניסה!)
  • 2 כוסות שיבולת שועל (אורזים את ההפתעה הזו, זה בריא!)
  • 1/2 כוס רסק תפוחים (מחפשים חלופה? ניתן להשתמש גם ביוגורט!)
  • 1/2 כוס דחוסה של סוכר חום (למתיקות המדהימה!)
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (לתוספת של שוקולד, כמובן)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, אבל מוסיפים קראנץ' מושלם)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אפשר גם יותר, אם אתם חובבי תיבול)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס חלב (מומלץ חלב קוקוס אם אתם רוצים טוויסט בריאותי, וגם ברקע מרענן)

נדביק פה עוד טיפ קטן – עוגת הבננה הזו מתאימה מיני וריאציות אחרות! אפשר להמיר את השיבולת שועל לקמח שקדים או לרסק גזר אם אתם בסגנון של בריאות על פי דרישה, או לוותר על הסוכר להוספת תמרים!

שלבי ההכנה

בשלב זה נצא למסע הקסום של הכנת העוגה!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (וזה זמן מצוין להשאיר את הבננות לא בשמש!).
  2. מועכים את הבננות עד שהן נראות כמו פירה (כך, שבאמת נרגיש את מתיקותן). חשוב שזה יהיה אחיד ונעים.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את שיבולת השועל, רסק התפוחים, סוכר, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  4. מעבירים את תערובת הבננה לקערה עם תערובת שיבולת השועל ומנמיכים על כל העונג הזה יחד.
  5. אם אתם מוצאים את האגוזים – הוסיפו אותם לסירוגין, הם מוסיפים קראנץ'.
  6. זוכרים את החלב? עכשיו הגיע הזמן לשפוך אותו לתוך התערובת
  7. שמים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (עדיף איכותי!) ואופים במשך כ-40 דקות, החום יתפשט ובתוך כך יתפשטו הניחוחות.
  8. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש!

נשמע פשוט, נכון? ממש עסקת חיים! זה מה שאני תמיד אומרת – כשיש מתכון כל כך קליל ומדהים, למה שלא ננצל את זה?

אפשרויות שדרוג

עכשיו ששלטו לנו על המתכון, בואו נחשוב על טעמים נוספים.

  • שוקולד מריר: אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתערובת, וזה יספק את מקצה השוקולדות שאתם כל כך אוהבים.
  • ציפוי: למה לא לפנק את העוגה בציפוי שוקולד? פשוט לקשט עם שוקולד מומס מעל!
  • קוֹקָטֵי: הוספת קוקוס קצוץ לתוך התערובת מאוד משגע.
  • פרי יער: אם אתם אוהבים פירות, זרקו פנימה גם תותים או אוכמניות, התוצאה מושלמת.
  • תיבול: זה הזמן לנסות גם טעמים קצת משוגעים – כמו חלב קוקוס במקום חלב רגיל או חמאת בוטנים!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על העוגה ליותר זמן? שמרו אותה בקופסה אטומה, היא יכולה להחזיק במקרר עד שבוע.

האם אפשר להחליף את הסוכר בטבעי לחלופה? בהחלט! תמרים טחונים יכולים להיות תחליף לא רע או דחיסת דחוסה יותר.

איזה טיפ יש לך לאפייה מוצלחת? תמיד לבדוק את העוגה לפני הזמן המומלץ – כל תנור מתנהג מאוד שונה.

האם אפשר להכין עוגת בננה שיבולת שועל ללא גלוטן? כן, פשוט השתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן!

מה עושים אם הבננות לא בשלות? אל תדאגו! הבננות יספיקו להתבשל בתנור, אך מתיקותן תהיה שונה.

ואם אני רוצה עוגה לחג? עוגת בננה יכולה להיות מושלמת אם תוסיפו חמרים כמו תמרים או פקאן לרקע.

איך יודעים אם העוגה מוכנה? הקיסם הוא הכלי שלכם. קיסם יבש מחליט על הצלחה!

האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט. פשוט לקצוץ חתיכות ולהכניס למקפיא בשקית אטומה.

איזה תוספות אחרות אפשר לשלב? כל דבר – שוקולד, אגוזים ואפילו קפה!

האם ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה? כן! רק קחו בחשבון שהאופים יכולים להיות שונים.

זכרו! אם אתם אוהבים את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות ותבטיחו שגם אחרים ייהנו! ללקק את האצבעות של כולם כאן בפוקניק הקולינרי שלנו פשוט לא נגמר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *