עוגת שוקולד ללא גלוטן ברמה של קרין גורן

"`html

עוגת שוקולד ללא גלוטן כמעט ברמה של קרין גורן

אם יש לכם מזל למצוא את המתכון המדהים הזה, אתם צפויים לחוות חוויה של טעמים שלא תשכחו זמן רב! מדובר בעוגת שוקולד מטריפת חושים – רכה, נימוחה ומעלפת לחלוטין. אין ספק שלעוגה הזו יש את כל התכונות כדי להיכנס ללב של כל חובב שוקולד, במיוחד כאשר מדובר על עוגה ללא גלוטן. כולנו זקוקים לעיתים לשדרוג טעים שאינו מסבך לנו את החיים, אז קחו אוויר ותצטרפו למסע לעשייה של עוגה אגדי זו שיהיה קשה לעמוד בפניה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שהעוגה תהיה מושלמת במלוא מובן המילה, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אך איכותיים. כמו כל מתכון משפחתי טוב, גם פה מותחים את הגבולות עם יצירתיות ומשאירים מקום לשינויים שידגישו את האופי שלכם. אז, הפה מתחיל למלמל שוקולד – והידיים מתחילות לעבוד:

  • 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר (אפשר סוכר חום להעמקת הטעם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 100 גרם קמח שקדים (כחלופה מצויינת ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית קינמון (לנגיעה של טעם חם)
  • 1/4 כפית מלח
  • קישוטים: אבקת סוכר, שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים אם רוצים להוסיף קצת משגע!

מרכיבים חלופיים

עוגת השוקולד הזו מעניקה הרבה מרחב ליצירתיות! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את החמאה בשמני קוקוס ולהשתמש במים עם זרעי צ'יה בתור תחליף ביצים. אפשר גם להוריד את הסוכר ורק לטפח את המתיקות בעזרת תמרים מרוסקים. איך לאחשב? זה לוקח את כל הדיון על עוגות בריאות לרמה הבאה!

שלבי ההכנה

הגעתם לחלק המעניין ביותר – ביצוע! אתם לא תאמינו כמה פשוט וכיף להכין את העוגה הזו.

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס, ונתכונן להרצאה חמה של שוקולד.
  2. נמסה את השוקולד עם חמאה בקRecruiters להם על חום נמוך או במיקרוגל, ונערבב עד שהתערובת חלקה.
  3. נוסיף את הסוכר לתוך התערובת המומסת ונטחן יחד.
  4. נוסיף את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב מתמיד.
  5. נניח את קמח השקדים, מלח הקינמון והמלח, ונערבב שוב עד שהתערובת נהפכת לחלקה.
  6. נשפוך לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
  7. נאפה במשך 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת סביב הקצוות ונעמה ונמוכה במרכז.
  8. נניח לה להתקרר לפני שנפרס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם על פניו העוגה הזו כבר נראית מושלמת, אבל… אתם רוצים לשדרג יותר? אפשר לפזר מעל אגוזי לוז קצוצים או שוקולד שוקולד מריר מטבעות. גם תוספת של פרוסות בתפוחים מקורמלים יכולה להיות אגדי, חילופי טעמים על העוגה הפשוטה הזו משפיעים על החוויה זווית. בשביל המגע המרענן, תחשבו על סירופ מייפל נשפך בעדינות מעל או אפילו קוקוס טחון. כל תוספת הופכת את העוגה למשהו ממכר ולא ניתן לעמוד בפניו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח אחר?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח טפיוקה או קמח קוקוס – אכן חשוב לשים לב לכמויות, כי כל קמח מגיב אחרת במתכון.

האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית אחרת?
כן, אפשר לאפות בתבנית מרובעת או מלבנית! אה, לא לשכוח לשים לב לזמן האפייה, כי תבניות שונות גורסות חום אחרת.

מה אם אין לי שוקולד מריר?
אין בעיה! תוכלו לעשות שימוש בשוקולד חלב, רק שימו לב שהעוגה תהיה מתוקה יותר. אם זה מה שאתם מחפשים, זה מושלם!

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
אם העוגה לא נעלמת מיד, היא תישאר טרייה על מדף המקרר במשך שבוע. רק כיסוי אותה היטב כדי לשמור על הלחות.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, אפשר להקפיא לכמה חודשים! רק שימו לב להקפיא לאחר שהתקררה לחלוטין.

האם אפשר להכין גרסה ללא סוכר?
לאחר שיחה עם ממתיקים טבעיים, אפשר כמו סירופ אגבה או סטיביה בסכום מקובל – והחיים מושלמים.

האם ניתן לשלב פירות בעוגה?
בהחלט! פירות כמו תפוחים מגורר או שוקולד מריר קצוץ יכולים להוסיף טעמים מעמיקים ועם ניחוח מפתיע.

מה ההבדל בין קמח שקדים לקמח מסורתי?
קמח שקדים פשוט יותר כבד קמח רגיל, מכיל יותר שומן ומאוד משדרג מתכונים בריאים.

האמת, מה הסוד של המומחים?
הסוד הוא באיכות החומרים ובתהליך ההתמדה! עבדו על המינונים, טעמנו תוך כדי, ואתם תצליחו להוציא עוגה אגדי כמו של קרין גורן.

למה יש להשתמש בשוקולד איכותי?
שוקולד איכותי נותן לעוגה את העומק ועל פי מתיקות ללקק אצבעות, החל משלב המסת השוקולד ועד לנגיסות האחרונות.

העוגה הזו היא פשוט טיול טעים של טעמים שאמורים להפוך חלק מהשולחן שלכם. אנחנו ממליצים לכם לשתף לידידים ובני משפחה – ואם בא לכם, עשו לייק או שייר ברשתות החברתיות! שתיצור פתיחות לכל טעים המדהים של עולם האפייה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *