עוגת שוקולד ללא קמח פרווה שלא תפסיקו לאכול

עוגת שוקולד ללא קמח פרווה – חוויה מושלמת של שוקולד בלתי נגמר

אם אי פעם חלמתם על עוגת שוקולד שתמלא את הבית בארומה מענגת ותגרום לכולם להתנפל עליה, הגעתם למקום הנכון. אנחנו הולכים ליצור עוגת שוקולד ללא קמח, שהיא לא רק מדהימה, אלא גם יכולה להתאים לכל אחת ואחד – גם לאנשים שרגישים לגלוטן. מדובר במתכון משפחתי שהשקנו על основы המתכונים של סבתא, שהייתה תמיד מוכרת במאפים הממכרים שלה. אני יכול להבטיח לכם שהעוגה הזאת נמסה בפה, אוורירית ומשגעת, והכי חשוב – היא פשוט קלה מאוד להכנה! אז בואו ניכנס למטבח ונפצח יחד את האגדה הזו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, רגע לפני שנתחיל, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים החיוניים למתכון. אנחנו נשתמש במבחר מצומצם של חומרים, אבל הכוח שלהם הוא מדהים ויוצר את הטעם המעלף של העוגה שלנו.

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה)
  • 150 גרם סוכר חום או סוכר קנים
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה ללא מלח או שמן קוקוס
  • 50 גרם קקאו איכותי
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון (באם תרצו לתבל עם קצת חמימות)
  • תמצית וניל (אופציונלי)

אם אתם רוצים לשדרג, אתם יכולים להוסיף אגוזים או פירות יבשים לתערובת, ואין ספק שזה יוסיף לעונג שאי אפשר לקנות בשום מקום!

שלבי ההכנה

וכעת, בואו נעבור לשלב המלהיב באמת – נתחיל בהכנה! להלן השלבים, ולכל אחד מהם אני מתכוון להתמודד עם תאורה שתשקף את החוויה המעלפת שלנו.

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית בקוטר 20 ס"מ.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה (או השמן קוקוס) באמבט מים או במיקרוגל עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הסוכר לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  4. כעת, מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים כל ביצה עד סיום הספיגה.
  5. נוסיף את הקקאו, המלח והקינמון ונערבב עד שהתערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית שנשמרה ומניחים לה במשך 25 דקות בתנור.
  7. ממתינים שיתקרר ולאחר מכן חותכים לחלקים.

העוגה הזו היא באמת מושלמת באדיבות השוקולד, ועכשיו אפשר להתחיל ליהנות מכל ביס ומיסי העלה שמתרקמים על הלשון!

אפשרויות חילופין

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, יש לנו חדשות טובות עבורכם! פשוט חליפו את הביצים עם "תמצית צ'יה" (1 כף צ'יה מעורבבת עם 3 כפות מים) והשתמשו בשוקולד מריר טבעוני. עבור מתכון ללא גלוטן, פשוט וודאו שהשוקולד שברשותכם הוא אכן ללא גלוטן.

שדרוגים ותוספות

עכשיו כשיש לנו את היסודות, אפשר להרגיש חופשיים להוסיף טאצ'ים אישיים. אתם יכולים לשדרג את העוגה עם ממרח שוקולד, קצפת או גלידה על גבי כל פרוסה – ככה פשוט אפשר להפוך אותה לאגדה של עדות חורף. אפשר גם להוסיף קקאו או סוכר מבלוק את העלים להקצרת ועשירה.

ועוד דבר קטן – במידה ותהיתם, אני ממליץ לשדרג את קצה העוגה עם מעט צנוברים קלויים או פרוסות בננה שיתנו לכם את הטעם הטרופי. אין כמו תערובת של טעמים!

שאלות ותשובות

באיזה שוקולד כדאי להשתמש?
אני ממליץ על שוקולד מריר באיכות גבוהה, לפחות 70% קקאו. הוא יעניק לעוגה את הטעם החזק והמעמיק שהיא צריכה.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן, בהחלט! עטפו היטב את העוגה בניילון נצמד או קופסה אטומה, והניחו במקפיא. ניתן להפשיר אותה בטמפ' החדר לפני ההגשה.

האם העוגה מתאימה לילדים?
לגמרי! הפתיעו אותם עם העוגה הזו וראו איך כולם מתנפלים עליה כמו על מתנה ביום הולדת.

האם אפשר להפחית את הסוכר?
בוודאי! אפשר להוריד את כמות הסוכר ולבצע ניסויים עם מתיקות טבעית כמו סירופ מייפל או ממתיקים טבעיים.

איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
שימו לב לצביעה – כשהעוגה מקבלת גוון כהות, והיא מתייצבת בסביבה. ניתן גם לדקור בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! אם אתם רוצים להכין אותה לפני אירוע, אפשר להכין אותה כמה ימים מראש ולשמור במקרר.

האם אפשר להוסיף אגוזים לתערובת?
ודאי! תוכנן אגוזים קלויים קצוצים לתת לעוגה קראנץ' מדהים.

מה לעשות אם העוגה מיד אחרי האפייה נשברה?
זה קורה לפעמים. כל מה שצריך לעשות זה לא להיבהל ולשדרג עם כיד לוויתן של רוטב שוקולד!

האם יש צורך במיונז?
לא, המתכון הזה לא דורש מיונז. הוא משקף את הפשטות של חומרי הגלם.

למה להשתמש בקינמון?
הקינמון נותן טעם נוסף ומוסיף נופך חמים לעוגה. זה לגמרי תוספת כיף טעים!

אחרונים חביבים – אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות שלכם, להפתיע את החברים שלכם עם המאפה המדהים הזה, ולספר להם כיצד הפכתם לתותחי עוגות שוקולד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *