עוגת שמרים עם קמח שמרים שלא תפרסו לעולם

עוגת שמרים עם קמח שמרים – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

מכירים את הרגע הזה בקיץ, כשאתם יושבים עם קפה ומחפשים משהו שיתן לכם רגע של נחת? אז קחו את הקפה שלכם, ומיד תכינו את עוגת השמרים המדהימה הזאת! מדובר בעוגה משגעת, שתגרום לכם להרגיש כאילו אתם ישובים לארוחת בוקר מפנקת עם סבתא, ואם תראו את העוגה מתנשאת גובה בצלחת, תבינו שאתם על המסלול הנכון. איזה כיף זה לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה? בטוח הם לא יוכלו לעמוד בפני הפיתוי שלה!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות | רמת קושי: כזו שתדרוש מכם קצת סבלנות | מספר מנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנת הבצק: 20 דקות
  • זמן התפחה: 60 דקות
  • זמן אפייה: 25-30 דקות
  • זמן קירור: 10 דקות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכולנו מסודרים עם כוס הקפה, הגיע הזמן לעבור על הרשימה המלאה של המרכיבים! לאורחים הקטנים, למבוגרים וגם לעונג שלכם – המרכיבים כאן פשוט אגדים!

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 250 מ"ל חלב חם
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 10 גרם מלח
  • 50 גרם שמרים טריים או 14 גרם שמרים יבשים
  • 250 גרם אגסים או תפוחים קצוצים (אופציה)
  • סוכר לקישוט (אופציה)

הקמח שמרים הוא קמח שמשדרג את הבצק בצורה מדהימה, על ידי הוספת שמרים לבצק עצמו. זה גרם לעצם זה שהעוגה תצא אוורירית ונימוחה, ממש נמסה בפה! אם אתם מעוניינים במוצר טבעוני, אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים ולהשאיר את החמאה למרגרינה שווה.

שלבי ההכנה

אז הגיע הרגע המרגש, שבו אתם תתחילו להכין את העוגה המעלפת!

  1. נמיס את השמרים בקצת חלב חם.
  2. נוסיף לקערה את הקמח, הסוכר, החמאה, הביצים והמלח, וערבב בעדינות.
  3. נוסיף את תערובת השמרים והחלב לתערובת הבצק, ונלוש הכל יחד עד שהבצק הופך למעט רך.
  4. נכסה את הקערה בניילון נצמד, ונניח להתפחה בצל חדר חמים במשך שעה.
  5. כאשר הבצק התפח, נלוש אותו שוב ונוציא את האוויר ממנו.
  6. נחלק את הבצק לשניים, ונרדד כל חצי על משטח מקומח.
  7. נניח את האגסים או התפוחים הקצוצים על הבצק.
  8. נעשה רולים על הבצק המילוי עם האגסים ונניח אותם בתבנית משומנת.
  9. נכסה את התבנית ונניח להתפחה נוספת לעוד 30 דקות.
  10. נעביר לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה כ-25-30 דקות או עד שהעוגה זהובה.
  11. נוציא מהתנור, נוסיף סוכר לקישוט ונניח להתקרר מעט.

וזהו! עכשיו יש לנו עוגה שמרית גבוהה ומפנקת ואווירית, שתמלא את הבית בניחוחות מושלמים. כשאתם פורסים את העוגה, תראו את המילוי המלא באגסים, וזה מרגיש שכבת מתוקה בואז!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש בידיכם את המתכון הבסיסי, הנה כמה רעיונות לשדרוגים נוספים:

  • אפשר להוסיף לתערובת של האגסים / תפוחים גם קינמון או אגוז מוסקט כדי להוסיף קצת חריפות לטעם.
  • ניסיתם פעם לשים שוקולד מריר קצוץ בתוספת על הבצק? זה גרם לקסם אמיתי!
  • למראה מיוחדת, אפשר ליצור צורות מיוחדות בעוגה ולהכין ממנה "סלסלות" קטנות.
  • אפשר להמיר את האגסים בפקאן קלוי ופשוט לתת למילוי ברחבי עוגה סגנון משוגע!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר היא מקבלת צבע זהוב ומעלפת מבחוץ. אם תתקעו קיסם במרכז העוגה, הוא צריך לצאת יבש.

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח שמרים?
לא מומלץ, כי קמח שמרים מכיל שמרים ומסייע לעוגה לעלות ולצמוח כמו שצריך.

מה לעשות אם הבצק לא התפח?
אם הבצק לא התפח, אולי השמרים לא היו טריים או שהטמפרטורה הייתה נמוכה מדי. תנסו להניח בבצק במקום חמים יותר.

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה תישאר טעימה למשך 3-4 ימים במקרר, מכוסה בניילון נצמד.

אפשר להכין את הבצק ערב לפני?
בוודאי! הכינו את הבצק והקפיאו אותו. ואז תוציאו יום לפני והניחו להתפיח כשעתיים.

האם אפשר למלא את העוגה במוס שוקולד?
זה נשמע מדהים! נשים שוקולד נמס בין השכבות.

מתי הכי כדאי להכין את העוגה הזו?
תמיד יש זמן טוב לעוגת שמרים! היא מעולה לסופי שבוע או לאירועים מיוחדים.

האם אני יכול להשתמש בשמרים יבשים במקום טריים?
בהחלט! יש להכין כ-1/4 מכמות השמרים הטריים.

האם זה יצא טוב גם עם קמח ללא גלוטן?
נכון, תשתמשו בקמח בלי גלוטן, ותצטרכו להוסיף יותר נוזלים לבצק, במידת הצורך.

מה עוד אפשר לשים על העוגה מלמעלה?
שקדים פרוסים או קוקוס קלוי – הכל הולך והכל מעלף!

אתם בטח מתים להתחיל עם המתכון הזה, נכון? אז קדימה, קחו את כל הנדרש, פתחו את המיקסר, ולא נשכח – שתפו את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות! כדי שגם הם ייהנו מהעוגה המהממת שאפילו הכוכבים בממלכה לא יכולים לעמוד בפניהם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *