עוגת תפוזים קלאסית קרן אגם – מתכון פשוט וטעים

עוגת תפוזים קלאסית – פינוק מושלם של סבתא קרן אגם

אם אי פעם תהיתם איך זה יכול להיות שהחיים שלכם לא יהיו מושלמים בלי עוגת תפוזים קלאסית, אתם ממש לא לבד. עוגת תפוזים היא לא רק עוד מתכון, אלא זיכרון מתוק שעובר משפחה למשפחה, כמו ניחוח של בוקר אביבי שכולל קפה, תה ועוגה רכה ומעלפת. מדובר במנה כל כך משגעת, שאי אפשר לעמוד בפניה, וזה לא פלא שהיא כל כך פופולרית אצל סבתות ודתות ברחבי הארץ.

עם כל ביס, תוכלו לחוות את האור שמשפיע מהתפוזים, המגע המתוק והכ sabע של עוגה רכה ונימוחה – פשוט שלמות. השילוב המושלם של מתיקות החלבונים, החמיצות של התפוזים והארומות המופלאות יוצרים חוויה של ללקק את האצבעות. אז בואו נתחיל באירוע המיוחד הזה ונפנק את עצמנו בעוגת תפוזים מאמא קרן אגם!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קלה
מספר מנות: 10-12

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן לעבור לרשימת החומרים המדהימים שיביאו אותנו למצב של עונג מתוק וממכר. הכינו את הדפים והעטים שלכם, כי הכנה זו לא צוחקת – היא עושה את ההפרש בין עוגת תפוזים שגרתית למשהו אגדי!

  • 4 ביצים (באופן אידיאלי במצב של טמפרטורת החדר)
  • 250 גרם סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי (כדי שקצת שמש תיכנס למנה)
  • 1/2 כוס שמן צמחי (יש שיאמרו שזה סוד הפלא)
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 ס cucharadas ב-1/2 ב. סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל (אולי אנחנו לא יכולים לתאר כמה היא חשובה)
  • קצת קליפת תפוז מגורדת (כדי להקנות עוד מעפתיות)
  • מלח – קמצוץ תקוה לחיים הטובים
  • אופציונאלי: אבקת סוכר לקישוט בסוף

שלבי ההכנה

כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך מהנה ואפילו משגע, חשוב שנניח את התוכנית למסלול. להלן השלבים שיביאו אותנו לעוגת התפוזים המושלמת:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, להקציף את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תהיה קלילה ומעלפת.
  3. להוסיף את מיץ התפוזים והשמן, להקציף שוב עד שהכל מתמזג.
  4. לסנן את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ולעשות זאת בהדרגה לתערובת הנוזלית.
  5. להוסיף את תמצית הווניל וקליפת התפוז, ולערבב בעדינות בעזרת כף עץ.
  6. לשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ עם מעט שמן או חמאה.
  7. למלא את התבנית בתערובת ולשטח בעזרת מרית.
  8. לאפות בתנור במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  9. להתקרר על רשת ולהעביר לתוך ניילון נצמד עד שהעוגה מתקררת לגמרי.
  10. אופציונלי: לפני ההגשה, לפזר אבקת סוכר על העוגה.

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם חובבי בריאות או סובלים מאלרגיות, אפשר ליצור גרסה של העוגה כזו שמתאימה במיוחד לכם! ניתן להשתמש במיכל בין 1-1.5/4 כוסות קמח שקדים במקום קמח לבן, למשקה של גזרים במקום מיץ תפוזים או להוסיף מעט דבש במקום הסוכר. תוצאה? עוגה בריאה וטעימה באותה מידה, שמספקת פינוק קליל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עונג זה לא רק עוגת התפוזים עצמה. מדובר גם בעסקת השדרוגים שאתם יכולים להציע! פשוט קחו את העוגה הזאת ותעניקו לה ערך מוסף:

  • להוסיף דובדבנים מיובשים או אגוזים קצוצים לתוך התערובת כדי להוסיף עוד עונג.
  • למלא את העוגה עם ריבת תפוזים לאחר האפייה.');
  • להגיש עם קצפת מתוקה על מנת להקנות חיוניות.
  • להכין ציפוי של שוקולד מריר מעל העוגה עבור חווית טעמים מדהימה.
  • לשדרג לעוגה תפוזים ומקל קינמון – רק להוסיף מעט קנמון לתערובת!

שאלות ותשובות

כמה זמן שומרת העוגה במקרר?
עוגת תפוזים יכולה להחזיק מעמד במקרר למשך 3-5 ימים אם היא מכוסה היטב. אם יצא לכם לאכול אותה לפני, אז עוד יותר טוב!

האם אני יכול להקפיא את העוגה?
בהחלט! עוגת תפוזים קלאסית מתאימה להקפאה. פשוט הכניסו אותה לשקית אטומה למקרר ותשמרו בחלק הקפוא למשך 2-3 חודשים.

מה לעשות אם עוגה לא התייבשה כראוי?
אם העוגה נראית מעט רטובה, ניתן להחזיר אותה לתנור ב-150 מעלות למשך 10-15 דקות נוספות או לייבש את התבנית.

באיזה תנור הכי כדאי לאפות?
תנור רגיל הוא נהדר, אבל אם יש לכם תנור טורבו, זה יכול לעזור להעניק אדים טובים יותר לעוגה ולהפוך אותה לאוורירית עוד יותר.

איך אפשר לדעת שהעוגה מוכנה?
לנעוץ קיסם במרכז העוגה; אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה לצאת. אם הוא יוצא עם התערובת, היא זקוקה לעוד כמה דקות מסכנות.

כיצד להכין גרסה טבעונית?
אפשר להמיר את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים ובמקום שמן צמחי ניתן להשתמש בשמן קוקוס.

מה לעשות אם תפוזים לא זמינים?
אם אין לכם תפוזים, אפשר להשתמש במיץ תפוזים כשהוא מפורש אך לא ממותק.

האם אפשר להכין את העוגה לפני יום?
בוודאי! במיוחד עם טעמי התפוז מתגברים לאחר כמה שעות, זה יכול רק להנחיש אותה עוד יותר.

איזה משקה משלים את העוגה?
עוגת תפוזים מתאימה באופן מושלם עם קפה חם, תה ירוק או אפילו עם שוקו חם.

איפה ניתן למצוא מתכונים דומים?
אין סוף למתכוני עוגות תפוזים, וחיפושים באינטרנט יחשפו בפניכם עשרות גרסאות מיוחדות ואיזוטריות.

ועכשיו אחרי שקראתם את המתכון, בואו ניקח את זה לשלב הבא! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שאחרים יוכלו ליהנות גם כן מעוגת התפוזים הקלאסית והאגדית הזו. אז אל תהססו – חייכו, הכינו, והפיץ ברשתות החברתיות או עם החברים שלכם, כדי שכולם יטעמו את המתוק הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *