עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון במתכון מנצח

עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון – מתכון מענג!

אם נפלה לידכם הזדמנות לטעום את העונג המרענן של עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב לימון, אין ספק שמדובר בחוויה קולינרית שלא תשכחו כל כך מהר. הרעיון של לקחת את העלים הירוקים והעסיסיים הללו, למלא אותם בתערובת בשרית ריחנית ולכוסות רוטב לימון עז, יוצר מיגזר חדש של טעמים שמרומם את המצב רוח. ממולאים בבשר, מתבלים את המנה אך לא רק בטעמה – אלא גם בזיכרונות מדהימים מאירועים משפחתיים. הממולאים הללו הם בהחלט מושלמים לארוחת ערב משפחתית, וגם באירועים מיוחדים.

זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: בינונית | למנות: 6-8

  • הכנה: 30 דקות
  • בישול: 30 דקות
  • סך הכל: 1 שעה

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לרשימת החומרים שיידרשו לנו לעשייה המיוחדת הזו. תאמינו לי, עם התוצר הסופי, תבינו שהתשובות לחם ולחמניות היו שוות כל רגע!

  • 1 ק"ג עלי מנגולד טריים
  • 500 גרם בשר טחון (בתוך העניין, אני תמיד אוהב לשלב בין בשר בקר לדגי החוח, ויוצא אגדי)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז מבושל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית קארי (למי שאוהב חריפות)
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט
  • 3 כוסות מים

אם אתם טבעוניים או מעדיפים לשדרג את המנה, אתם יכולים למלא את עלי המנגולד בתערובת של קינואה, ירקות קצוצים ומעט תבלינים, ואז להניח את הרוטב מעל – פשוט מדהים!

שלבי ההכנה

כעת נמשיך בשלב החגיגה! אנא עקבו אחרי שלבים אלו ותראו איך יצירה קולינרית שכזו הופכת ליצירת אמנות טעמים!

  1. ברו את עלי המנגולד במים רותחים למשך 3-5 דקות עד ריכוך, ולאחר מכן נקו והניחו בצד.
  2. במחבת, חממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. טגנו עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
  3. הוסיפו את השום הכתוש וערבבו מעט.
  4. כעת נוסיף את הבשר הטחון ונערבב עד שהבשר מתייבש ומקבל צבע יפה.
  5. להוסיף את האורז המבושל, הפטרוזיליה, התבלינים והמלח. לערבב היטב ולבשל כמה דקות נוספות.
  6. קחו עלה מנגולד, הוסיפו כף מהתערובת לבשר וסוגרים כקונכיה. חזור על כך עד שסיימתם את כל החומרים.
  7. מניחים את עלי המנגולד הממולאים בסיר שטוח ומכסים במיץ הלימון והשום.
  8. מוסיפים מים עד שהרוטב מכסה את עלי המנגולד.
  9. מבשלים על חום נמוך למשך 30 דקות, מתבלים במלח וסוחטים עוד מיץ לימון במידה ודרוש.
  10. מעבירים את הממולאים בצורה עדינה לצלחת ומסדרים בצורה אסתטית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמעט כל דבר משגע אפשר לשדרג כאן! נשמע שחפשו אפשרויות נוספות לשדרוג המנה. אפשר לקשט עם אגוזי פקאן קלויים על החלק העליון או לשלב עם צלחת יוגורט שמעלה את הטעמים. אל תשכחו את הסלטים המרעננים בצד! סלט ירקות קצוץ עם רוטב לימון קלאסי יוסיף נגיעה משגעת.

שאלות ותשובות

באילו עלים אפשר להשתמש במקום עלי מנגולד?
צריך לציין כי ניתן להשתמש בעלי גפן או אפילו בעלי כרוב – כל מה שמרענן את החוויה!

האם ניתן להשתמש בבשר רזה?
בהחלט, אבל לשים לב שהתוצאה לא תצא יבש מדי. בשר בקר שומני מעט יהיה יותר עסיסי וישדרג את המנה.

מה עושים אם הממולאים לא מתבשלים מספיק?
יש להוסיף עוד מים ואולי גם להקטין את החום. הממולאים צריכים להתבשל בחום נמוך כדי לספוג את הטעמים.

כמה זמן אפשר לשמור את הממולאים במקרר?
שמרו אותם בשקית סגורה או בקופסה אטומה, ויוכלו להחזיק מעמד עד 4 ימים.

האם ניתן להקפיא את המנה?
בוודאי, רק היזהרו לא לקפוא את רוטב הלימון, היה עדיף להוסיף אותו אחרי החימום.

מה ניתן להגיש בצד?
סלט ירקות חתוכים, פלאפל או אפילו צ'יפס בתנור.

אם אני מעדיף שלא יהיו תבלינים חריפים, מה לעשות?
פשוט ניתן להפסיק את השימוש בהם ולמקד בטעמים העדינים – לא תאמינו איך זה מעשיר את המנה!

האם אפשר למלא את עלי המנגולד במשהו אחר?
כמובן! יש הנוהגים למלא גם עם בשר עוף טחון או עם תערובת ירקות טחונים.

למה חשוב להשתמש במיץ לימון סחוט טרי?
מיץ לימון טרי נותן טעם חי יותר, ומשפר את המנה.

מה מפחית את החמיצות ברוטב בעת הבישול?
תוספת של סוכר מדברת על ממתיקים, יכולה לגרום איזון והפחתה של החמיצות.

אם הגעתם עד כאן, מגיע לכם כל הכבוד! בואו תשתפו את המנה הזאת עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. חוויות של בישול והכנה מחברות משפחתיות הן הכי טובות שיש! שלא תסבלו עונג אקזוטי, אל תשכחו לדווח איך יצא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *