פנקייק כשר לפסח מקמח תפוחי אדמה: מתכון ממכר ומדהים!
יש משהו קסום ופשוט בהכנת פנקייקים. במיוחד כשמדובר בפנקייקים כשרים לפסח, שאנחנו יכולים להגיש בכל בוקר ובכל אירוע משפחתי! מה אגדי יותר מכך? הפנקייקים האלה הם בדיוק מה שחיפשתם – עזים, קלילים ועשירים בטעמים, ובו זמנית מתאימים לחג הפסח. תחשבו על זה – פנקייקים רכים, נימוחים, עם מרקם אוורירי, שסתם מחכים רק להיזרק על מחבת חמה. זה מעבר ללהיות רק ארוחת בוקר, זו חוויה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על מה שצריך כדי להכין את הפנקייקים הטעימים והמשגעים האלה:
- 250 גרם קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים גדולות
- 250 מ"ל מים (או חלב עץ קוקוס לגרסה טבעונית)
- 1 כפית סוכר (אופציונלי)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף המון טעם)
- שמן זית או חמאה לטיגון
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס, פירות יער או אגוזים למיקס של הפנקייקים המדהימים שלכם. לא תאמינו כמה זה משגע!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לאחר שציידנו את המטבח בכל מה שקשור לפנקייקים שלנו, הגיע הזמן להגיע לשלב ההכנה. פשוט ופשוט! מוכנים?
- נשבור את הביצים לקערה גדולה ונטיח אותן עד שהן יתפצלו.
- נוסיף את המים (או חלב קוקוס) ונערבב היטב.
- נוסיף את קמח תפוחי האדמה, מלח, קינמון וסוכר, ונערבב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נחמם כמה טיפות שמן או חמאה במחבת מעל חום בינוני.
- נשפוך כף מהתערובת למחבת החמה.
- נת等待 עד שהפנקייק יתחיל להקציף, ואז הפכנו אותו בשיטה של 'ההפך והפוך'.
- חוזרים על התהליך עם שאר התערובת עד שסיימנו להכין את כל הפנקייקים.
- מניחים על צלחת, ומקשטים איך שניראה לנו!
לאחר שסיימנו את הכנת הפנקייקים, הזמן לטעום! אתם יכולים לשדרג את הפנקייקים האלה עם סירופ מייפל, דבש, ריבה או אפילו שוקולד נמס – תבחרו את התוספות שאתם הכי אוהבים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מכינים ברביצה על קפה בבוקר, או כקינוח בסוף ארוחת החג? אין בעיה! ההמלצה שלי היא להוסיף לתערובת גם שוקולד צ׳יפס למי מכם שאוהב מתוק. אפשר גם לזרות מעל פירות כמו בננה, תותים או פירות יער. אם אתם בקטע של מוסריות ושירות בריא, אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים או פרי יבש. כל אחד יכול למצוא את הטעם המושלם עבורו!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקייקים בלי ביצים?
כן, בהחלט! אפשר להחליף את הביצים בגרסה טבעונית על ידי שימוש במים וחצי תפו”א מבושל שמטריא שוב ושוב במעם.
כמה פנקייקים יוצאים מהכמויות כאן?
עם הרכיבים שציינו, אתם יכולים להוציא בין 8 ל-10 פנקייקים כשרים ומהממים. אלו לא פנקייקים סטנדרטיים – הם אגדי!
מה לגבי פנקייקים שאפשר לשמור במקפיא?
אם הכנתם יותר מדי, אפשר בהחלט לשמור את הפנקייקים במקפיא. פשוט עשו אותם לשכבות עם מדף בין כל אחד, וסגרו היטב בשקית למיניהם.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר?
כן! אם אתם חובבים ניסויים, ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח תפו”א לשימוש בגרסה דלת פחמימות או ללא גלוטן.
מה יש בגרסה דלת פחמימות?
בגרסה דלת פחמימות אפשר להשתמש בקמח שקדים שיתן פנקייקים נמוכים יותר, ושוב… זה מעלף!
איך אפשר לשדרג את הטעמים?
נוסף על תוספות שאני ממליץ, אפשר להוסיף תמצית וניל לתערובת או לשדרג בקינמון ששמים עליהם לאחר טיגון.
באמת זה כשר לפסח?
בוודאי, אם בחרנו בקמח תפוחי אדמה, אנחנו לא עוברים על ההגבלות של חג הפסח, וזה המדהים שבדבר!
האם אפשר להכין את זה ללא חלב?
כמובן. ניתן להשתמש במים או בחלב צמחי כמו חלב סויה או חלב שקדים. עשו ניסויים!
אי פעם הכנתם פנקייקים בבית?
בוודאי! מתכון זה המושלם לכל מציאות – דורש תכנון מועט, ומספק חיוכים רבים!
עכשיו, כשיש לכם מתכון מעולה על ידכם, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. המנה הזו פשוט ממתינה לכם כדי להכניס קצת כיף לכל בוקר!