קסם של טעם: מתכון לקציצות עם תפוחי אדמה

מתכון לקציצות עם תפוחי אדמה

אין כמו הריח המוכר של קציצות מטוגנות, שממלא את הבית בתשוקה ובחום. כל ביס הוא סיפור, וכל קציצה היא יצירה וניחוח של געגוע למטבח של סבתא. אז אם אתם מתכוננים לשיחת נפש עם בן משפחה או פשוט רוצים לפנק את עצמכם במנה מדהימה, אתם במקום הנכון. הקציצות האלו הן פשוט תענוג – טובלות ברוטב עגבניות ומוגשות עם אורז, או אפילו לבד, אפשר ללקק את האצבעות! תתכוננו למנה הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנה ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול פנימה לשלבי ההכנה, נשמח להציג את הרשימה המושלמת של הרכיבים שצריך כדי להפוך את החזון הזה למציאות. זה מזכיר לי את הפעם שסבתא שלי הביאה אותי איתה למטבח ואמרה לי "הכל מתחיל ברכיבים איכותיים". ומה אתם יודעים? היא צדקה!

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים
  • 500 גרם בשר עוף או בשר טחון כבש
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות קמח תפו”א
  • שמן לטיגון

מרכיבים חלופיים

כמו שאומרים, אין סיבה להרגיש תקועים. מצאנו מספר חלופות שאפשר לשלב, לשדרג או אפילו להחליף לגמרי. מי אמר שהקציצות חייבות להיות מאותו סוג בשר? יש המון אפשרויות!

  • כדי להפוך את הקציצות לטבעוניות, אפשר להשתמש בטופו או בסויה טחונה במקום בשר.
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את הקמח בתפו”א באבקת שקדים.
  • אם אתם אוהבים טעמים מפתיעים, הוסיפו כמון או כורכום לתערובת.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים יחד, בואו נתחיל להרכיב את הקציצות המדהימות! הסוד פה הוא לשים לב לפרטים וליהנות מהתהליך. עשוהם המנה הזו, תמלאו את הבית בריח שלהם, והכנה עם כל הלב היא המפתח!

  1. בפעמון התיכון, נבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך, ולאחר מכן נמעך עם מגרדת או מזלג.
  2. נפריד את התפוחי אדמה מהקופסה רטובה ונשאיר להתייבש.
  3. בסיר גדול, נבשל את הבצל עם מעט שמן עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
  4. נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שיתבצע ויתמזג עם הבצל.
  5. בעזרת קערה גדולה, נערבב את תפוחי האדמה הממולאים, בשר הטחון, ביצים, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל.
  6. נוסיף לקמחים ונערבב היטב עד שהנוזלים מתאחדים בצורה מושלמת.
  7. נחמם שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  8. ניצור קציצות עם הידיים – עיגולים קטנים מדרך מלמעלה.
  9. נשים את הקציצות בשמן החם ונעביר אותן לטיגון עד שהן מקבלות צבע זהוב מבריק.
  10. נניח את הקציצות המוכנות על מגבת לניקוי שומנים.

עריכת השולחן

עכשיו כשהקציצות מוכנות, אתם בהחלט רוצים לחשוב על איך להגיש אותן. האם חשבתם על רוטב עגבניות מרענן או אולי על טחינה שקוראת קריצות עיניים? עבורי, אין דבר יותר אגדי מקציצות עם רוטב עגבניות. כולנו יודעים מה זה אומר – לחם לצד וטבילה חוזרת!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כשהמנות מוכנות, עם כל האפשרויות של סלטים שונים או תוספות נוספות, ניתן לשדרג את הקציצות שלנו בטעמים נוספים. מדהים איך טעמים פשוטים יכולים למלא את הסעודה!

  • אפשר להכין סלט טבולה טרי עם פטרוזיליה, עגבניות, בורגול ולימון.
  • סלט ירקות עם טחינה יכול להיות הבחירה המושלמת.
  • שדרגו עם מעט חריף להוספת טעם!

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא קציצות?
כן, בהחלט! הקציצות נשמרות היטב בהקפאה. תוכלו להקפיא כמות גדולה, ולפני האכילה לחמם אותן בתנור או על מחבת.

מה ניתן להוסיף לתמהיל כדי לשדרגו?
הוספת עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין יכולה להוסיף טעמים ממכרים למנה. אפשר גם לשקול הוספת פטריות קצוצות כדי להעשיר את הטעם.

האם אתם רגישים לגלוטן? איך אפשר להכין קציצות בלי קמח?
פשוט מאוד! אפשר להשתמש בקטניות טחונות או אבקת שקדים כתחליף בקמח. זה בהחלט ייתן לנו גיוון טעים!

האם קציצות מתאימות לילדים?
בהחלט! הן מאוד נימוחות ולא חריפיות. אפשר גם לשחק עם צורתן ולעשות קציצות קטנות יותר.

כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
הן משמרות את טעמן בצורה הטובה ביותר במשך כ-3-4 ימים. שימו לב לאחסן אותן בכלי אטום.

באיזה שמן כדאי להשתמש לטיגון?
אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן זית, תלוי בטעם האישי שלכם. שאיבה של שמן איכותי יכולה לשדרג את הטעם.

האם יש גרסה טבעונית לקציצות?
בהחלט! אפשר להחליף את הבשר בטופו או בגרגרי חומוס מרוססים עם תבלינים.

איך נכון להביא את הקציצות לטיגון?
הכו חובה היא לא למלא את המחבת יותר מדי. זה ישפיע על הטיגון ויגרום לקציצות להתייבש ולא להתבשל בדרך הנכונה.

מה מגישים לצד קציצות?
אורז או פירה הם בחירות קלאסיות, אך גם סלטים טריים יכולים להוסיף קרירות ומרענן למנה.

האם יש לכם טיפים לטיגון הקציצות שיצא מהאדמה?
תשחקו עם הכמות של הבצק שאתם מכינים! הוודאות שהשמן לא יהיה יבש מאוד תסביר את החריצים שהקציצות מקבלות.

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – גם הם deserve את הקטע המושלם הזה! זה אתם、西, מתכון אגב-אי, והם יכולים ללקק את האצבעות על ההנאה הבא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *