קציצות בקר רכות ברוטב עגבניות שלא תרצו לפספס

מתכון לקציצות בקר רכות ברוטב עגבניות

קציצות בקר ברוטב עגבניות זה אחד מהמתכונים ההולכים ביותר שניתן לחשוב עליהם. הן קלאסיות, ממכרות, ואי אפשר לעמוד בפניהן! מה שיפה במתכון הזה הוא שהוא לא רק טעים, אלא גם נוגע בזכרונות מהעבר – האוכל של סבתא, של אמא, שהכניס אותנו לנח ולחום של הבית. כל ביס יביא אותנו למקום אחר, כזה מלא באהבה ורגש. כאן תוכלו למצוא את המתכון המדהים הזה, שיהפוך אתכם למלכי המטבח! אז בואו נצלול לתוך העולם של קציצות בקר רכות ברוטב עגבניות – לא תתחרטו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הגעתם לשלב המרגש – מרכיבים! אלו הם הרכיבים שצריך כדי לייצר את הקציצות המושלמות. אל תתנו למורכבות להרתיע אתכם – מדובר בבחירות נכונות ומשגעות שיכולות לשדרג כל מנה!

  • חצי קילוגרם בשר טחון (אפשר לשלב גם בשר בקר עם טחון עוף)
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • שיני שום קצוצות (3-4 תלוי על שיטת ההכנה)
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שהם לאחר שילוב עם עשבים (כוסברה/פטרוזיליה)
  • לרוטב: שני פחיות רוטב עגב tomatoes, כפית סוכר, מלח, ופלפל כמו שאתם אוהבים

אפשר גם להוסיף קמצוץ של כמון או פפריקה מעושנת לתיבול ברמה אחרת לגמרי. השתמשו ביצירתיות שלכם!

שלבי ההכנה

השלבים הבאים יקחו אתכם למסע הסוחף של ההכנה – נפלאות הבישול בפעולה!

  1. מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום, הביצים, מלח, ופלפל. זוכרים להרגיש עם הידיים? זה החלק הכי כיף!
  2. מוסיפים את פירורי הלחם לתערובת ומערבבים עד שהכל מתאחד כמו משפחה.
  3. לשים את התערובת לכדורים בגודל בינוני. לא יותר מדי גדולים – שלא תאבדו את הרכות.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים כל קציצה עד להזהבה.
  5. מעבירים את הקציצות למיץ רוטב העגבניות שהכנתם מראש.
  6. מוסיפים לתוך הרוטב כפית סוכר, מלח, ופלפל לפי הטעם.
  7. מרתיחים את הכל יחד על חום נמוך למשך 30 דקות עד שהקציצות מתאחדות עם הרוטב.
  8. תנו לכולם להירגע ולעבור מטר של טעמים אחד לשני.

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגישה בריאה יותר, אפשר לשקול להכין קציצות טופו או עדשים במקום קציצות הבקר. זה מאפשר לגוון את התפריט ולהתאים אותו לטעמו של כל אחד. פתאום הקציצות הסטנדרטיות הופכות למגוון עולמות חדשים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת שהקציצות מוכנות, ניתן לשדרג את המנה הבאה:

  • להוסיף קציצות גבינה עם העשבים לרוטב.
  • לשדרוג נוסף можно להוסיף פסטה לידם או אורז לבן.
  • אפשר לשדרג עם פריזאי ולחם כפרי – פשוט ללקק את האצבעות!
  • ללבוש את הקציצות בסידור מתוחכם של דוקרים זיתים קלויים ותבלינים שונים.

שדרגות הן האפשרות לשדרג את המנה ולהביא את היצירתיות שלכם אל קדמת הבמה! שחקו עם הטעמים ותראו איזה פלא יקרה.

שאלות ותשובות

איך אף אחד לא יחשוד שהמנה בריאה?
בטח אפשר לשדרג אותה עם ירקות מצולקים, ואז אתם ממש לא תרגישו. ממליץ להסתיר בפנים כמה סודות בריאים!

אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בוודאי! כמו שלא כולם אוהבים טיגונים, אפשר לאפות במגש עם כמה טיפות שמן ב-200 מעלות. ייצא מדהים.

איך שומרים על הקציצות רכות בתהליך הבישול?
הסוד הוא לא לבשל יותר מדי זמן ואקום! סה"כ 30 דקות ברוטב צריך להספיק להתמזג.

או איך יודעים מתי מדובר בבשר טחון איכותי?
אם אפשר, לכו על בשר קצב במקום לארוז ולתת ריחות נוספים.

האם הרוטב חשוב לאופי המנה?
בהחלט! הוא לב המנה ונותן כניסה נהדרת לכל הביסים.

אפשר להכין עם עוף?
בוודאי! קציצות עוף יוצאות רכות מאוד ומומלץ לדאוג להם לתת הרבה תיבול!

איך ניתן למנוע מהקציצות להתפרק ברוטב?
עבודה עם ביצה ועוד עדינות תוך כדי רוטב תעזור להן לא להתפרק.

מה ניתן לשלב בהגשה כדי שהמנה תהיה מרעננת?
סלט ירקות רענן עם רוטב לימון ירענן את המנה והופך לארוחה שלמה.

איזה תוספות אפשר לשים על מנת להוציא את המנה אחרת לגמרי?
שום ושום, כמון ופפריקה מתוקה – יוסיפו חיים.

האם אפשר להכין קציצות כאלה בשיטת האיטלקים?
בטח! הקציצות האיטלקיות המוכרות כוללות הרבה עשבים וגזרים. אל תוותרו על הגבינה המומסת.

לאחר סוף כל סוף הכנתם את קציצות הבקר האגיד האלה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! כשגם הם יכירו את הטעם המושלם, תיאלצו להכין עוד חצי קילוגרם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *