קציצות ירק עם שיבולת שועל – מתכון בריא וטעים!

קציצות ירק עם שיבולת שועל – הדרך המושלמת לארוחה בריאה וממכרת!

האם יש לכם מזל במילוי בטן רעבה? כמו, אני מתכוון, התחושה הזו שלך לפני אוכל טוב שמתחיל לבעבע מתוך הסירים? היום אנחנו עומדים מול מנה שמבטיחה לא רק להזין את הגוף שלכם, אלא גם להפתיע את החיך בכל ביס. קציצות ירק עם שיבולת שועל – הן מדהימות, מושלמות, ונמסות בפה. הפתעה נעימה לכל חובבי הבריאות והטעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לחולל את הקסם הזה במטבח שלכם, אנו צריכים את המרכיבים הבאים, שמזכירים את מנות הסבתא האהובות, אך עם טוויסט מודרני:

  • 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, קישוא, פטריות, תרד)
  • 1 כוס שיבולת שועל (לא מבושלת)
  • 1/2 כוס קמח חומוס או קמח רגיל
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה (או תחליף ביצה כמו רסק תפוחים עבור גרסה טבעונית)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שמן לפי הטעם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • שמן קנולה לטיגון

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש לעטוף את המתכון הזה עם טעמים שונים, אתם יכולים לשדרג אותו עם מרכיבים חלופיים:

  • החליפו את קמח החומוס בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן
  • נסו להוסיף קוביות גבינת פטה או טופו לגרסה עשירה יותר
  • אפשר להוסיף תבלינים כמו קימל או כורכום לטוויסט מעניין

שלבי ההכנה

בואו נעבור יחד שלב אחרי שלב להכנת המנה המדהימה הזו:

  1. נתחיל בטיגון הירקות: לסיר חם, נוסיף שמן זית ונבשל את הירקות עד שהם רכים ומעט מוזהבים.
  2. לנער את הירקות העדינים ולהעביר לקערה, ואז להניח להם להתקרר קצת.
  3. כשהירקות מתקררים, נוסיף את שיבולת השועל, קמח החומוס, פטרוזיליה, ביצה ושיני השום.
  4. נוסיף מעט מלח ופלפל ונערבב היטב עד שהכל מתאחד.
  5. ניצור קציצות בגודל הרצוי ונניח אותן על צלחת.
  6. בחודש מדהים, נתחיל לחמם מעט שמן קנולה במחבת.
  7. ניקח קציצה אחת ונטבול אותה בשמן. כשהשמן חם, נוסיף את הקציצות למחבת. כדאי לטגן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
  8. נעביר את הקציצות המוכנות לנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  9. נגיש את הקציצות חמות עם רוטב יוגורט או טחינה.

והנה, הקציצות המעלפות שלנו מוכנות. נתמקד עכשיו בסודות הקטנים שיעשו את ההבדל!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהקציצות יוצאות מהתנור, יש הרבה תוספות שאתם יכולים לשדרג את המנה:

  • רוטב יוגורט עם שום ולימון – המושלם להזכיר את הקיץ!
  • סלט ירוק מרענן עם רוטב לימוני טרי
  • שילוב עם חומוס תוצרת בית – כי מי אמר שצריך לבחור?
  • פיתה או פוקצ'ה חמה על צד המנה להשלים ארוחה אגבית

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הקציצות ליום המחר?
אתם יכולים לשמור את הקציצות במקפיא בתיקי מקפיא אטומים. חימום מהיר במיקרוגל יפחית את הצורך בטיגון נוסף.

האם ניתן להכין גרסה מוקדמת על ידי אפייה?
בהחלט! אפו את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. זה לא רק יקל על השמן, אלא גם יהפוך את הארוחה לבריאה יותר.

אילו ירקות אני יכול לשלב?
יש לכם חופש מוחלט! גזר, קישוא, ברוקולי, פטריות וכל ירק אחר שיעלה בדעתכם. זה הזמן להיות יצירתיים!

האם ניתן לקחת אותן כדוגמת נשנוש?
בהחלט! קציצות ירק הן מושלמות כנשנוש עם רוטב. כל מה שאתם צריכים זה לכמה מפיות!

איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות מזהיבות ומעט פריכות מבחוץ, ונימוחות בפנים – בדיוק כמו שאתם אוהבים!

מה לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי?
אם התערובת רכה, הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל או קמח חומוס. התוצאה תהפוך ליותר מחשבה!

האם ניתן להכין אותם ללא ביצים?
כן! ישנן אפשרויות כמו רסק תפוחים או תחליף ביצה ותמצאו את עצמכם באותה התוצאה המושלמת.

אילו תבלינים מומלץ להוסיף?
עם שמן זית, אפשר לשלב תבלינים כמו קימל, כמון או צ׳ילי לאלה שאוהבים טעם חריף!

מה אני יכול להוסיף לצלחת כשאני מגיש?
נוסף על יוגורט וטחינה, תוסיפו סלט קטן, кус קוס קוס או אפילו אורז.

איך אני יכול להוסיף עוד חלבון?
נסו לשים עדשים או קוטג' למתכון, או לשדרגו בארוחה עם סוגי בשר צדדיים.

המתכון הזה הוא פשוט אגדי! שלבו אותו בארוחות המשפחתיות שלכם ותראו איך כולם יפנו אליכם בהערכת כל פעם מחדש. אל תשכחו לשתף את המתכון! שתף ברשתות החברתיות כך שגם חבריכם ייהנו מהמטעמים המקסימים הללו.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *