רוסטביף בנינג'ה גריל: המתכון המושלם של סבתא בעידן המודרני
אוכל ביתי אמיתי הוא כנראה אחד הדברים הכי מדהימים והממכרים שיש. כשמדובר על רוסטביף, זהו אפילו סיפור נוסף, שמתחיל במטבח של סבתא שלי, שבו הרחות המטריפות ורגעי העונג יצרו זיכרונות מתוקים. הדור שלנו ממשיך עם המתנה הזו, פשוט עם טוויסט: אנו לוקחים את המתכון הקלאסי ומשדרגים אותו באמצעות הנינג'ה גריל. זה הזמן להפתיע את החברים והמשפחה עם מנה שנותנת "נוקאאוט" טעמים, מעלפת ומושלמת – ששום אירוח לא יהיה שלם בלעדיה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
חשוב לציין שהמרכיבים הללו יחד יוצרים שילוב אמיתי של טעמים שיביאו אתכם למקום אחר, ממש. הרוסטביף הזה יוצר אווירה של חגיגה בכל ביס. אז מה צריכים כדי לייצר את המנה הזו?
- רבע ק"ג רוסטביף איכותי (עדיף קנה או צלע)
- שום – 4 שיניים, קצוצות
- עלי רוזמרין – 2 כפות (או תיבול טחון אם אין)
- מלח זולת היד – לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס יין אדום (אם אין, מים יעשו עבודה מעולה)
- תיבול סודי – קצת קימל או טימין יוסיפו טעם
מרכיבים חלופיים
האם אתם צמחונים או טבעונים? לא נורא. ניתן להכין רוסטביף טבעוני עם טופו או סייטן. לעיתים קרובות אני מתנסה עם תיבול שונה – קנמון אלמוג שילוב עם קימל נותן הרגשה מדהימה לכל ביס!
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שנאספו כל החומרים, הגיע הזמן להפוך את החזון לחיים. כאשר אנו עובדים עם נינג'ה גריל, זה פשוט כל כך קל ומהיר!
- ראשית, תערבבו את השום הקצוץ, עלי הרוזמרין, המלח, הפלפל ושמן הזית עד שנוצר תערובת אחידה.
- מרחו את התערובת על רוסטביף מכל הצדדים.
- חממים את הנינג'ה גריל על טמפרטורה גבוהה.
- תוסיפו את הרוסטביף לגריל שלכם וצרו קרמל משגע של כ-7 דקות מכל צד.
- כשהרוסטביף מקבל צבע זהוב-חום מעלף, הוסיפו את היין (או מים) ותנו לו להתבשל על חום בינוני למשך 30-40 דקות, עד שהרוסטביף מגיע לדרגת העשייה הרצויה.
- לאחר קבלת הוצאת מהגריל – תנו לו לנוח כ-10 דקות מסויימות לפני חיתוך בקפידה.
- לפרוס את הבשר דק ממש ותרגישו את טעם היין נדבק לכל פס וקורן על הלשון.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אחד הדברים המשגעים ברוסטביף הוא שדרוגים. אפשר להוסיף לפירה קליל בצד, רוטב מוחיטו – זה גורם לכם לחוש שיצאתם על סמטה מול רפובליקה הקטנה! אפשר גם לשדרגו עם סלט ירקות מרענן כדי להשאיר איזון טוב של טעמים.
שאלות ותשובות
מה עוד אפשר לשלב באירוח יחד עם הרוסטביף?
אפשר להוסיף לחמניות רכות, סלטים ים תיכוניים או אפילו פיתות עם צלפים ואורגנו שיתנו טוויסט ייחודי.
איזה יין הכי מתאים עם רוסטביף?
יין אדום יבש, כמו קברנה סוביניון או מרלו, אתה מדחף את טעם הבשר לרמות אחרות מצד אחד – ומבצע את הקסם.
מה כדאי לעשות עם השאריות?
אפשר לשמור במקפיא או להכין סנדוויצ'ים טוסטים ללקק את האצבעות לאח”כ, עולה טעמים נהדרים במיוחד.
האם יש דרכים שונות לבשל רוסטביף?
בוודאי יש! יש אנשים שמבשלים בתנור על חום נמוך לאורך זמן, זה יכול להוביל לתוצאות נימוחות מאוד!
האם ניתן להשתמש בחתיכת בשר אחרת?
בהחלט! רסטאורנטים מפורסמים משתמשים גם בבשר פילה וגם בבשר צלעות, כל ביס זוכה ממקום אחר.
לא מצליח לי להגיע לעשייה כמו שצריך, מה עושים?
כדאי לשים לב לאיכות הבשר ולטמפרטורה – שיטה טובה היא שימוש במד חום, כאשר אנו מחפשים להגיע לרמה של בין 55-60 מעלות.
למה הרוסטביף שלי נפל בעשייה?
זה יכול לקרות אם יש יותר מדי מים או במקרה הזה התהליך היה מהיר מדי. כדאי לבשל לאט יותר בקצב המבושל.
מה אפשר להחליף אם אין לי נינג'ה גריל?
תנור או גריל גז יעשו את העבודה بشكل מעולה, חשוב רק לפקח על הצפיפות.
איפה אני יכול למקם את הרוסטביף לסיום?
אחרי שסיימתם להכין, כדאי למקם אותו באזור האוכל במרכז השולחן, ליצור אווירה מגעשת!
מהו הסוד לניחוש בינתיים?
ניחוח מאד וגם פיקנטיות קטנה שנותן את הערכים ההולמים את הטעמים!
אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהחוויה המעלפת שהרוסטביף הזה יכול להציע! שתפו., אולי מישהו מצא לפתע מתכון יצירתי לבריאות בשילוב.Fields? נתראה במתכון הבא!