ריבועי בצק עלים מתכונים מתוקים שכל אחד יכול להכין

ריבועי בצק עלים מתוקים – מתכון מדהים ומעלף

כולם אוהבים מתוקים, ולא משנה באיזו תקופה בשנה. עם מעט סוכר, קמצוץ של קינמון ורבע שעה פנויה, אפשר ליצור משהו אגדי, כזה שכשהחברים יגיעו לבקר, לא יוכלו להפסיק לאכול ממנו. ריבועי בצק עלים מתוקים הם בדיוק העניין. הם אווריריים, נמסים בפה, ומומלץ ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. אז הגיע הזמן להתחיל במסע הקולינרי המרגש שיביא אותנו לרגע המתוק הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והמנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 ריבועים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את ריבועי הבצק עלים המתוקים ואת החוויה המעלפת הזו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים, אך עם יכולת להפוך כל ביס למשהו משגע.

  • 1 חבילת בצק עלים (כ-400 גרם)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים, או כל אגוז אחר שתרצו
  • 50 גרם סוכר חום
  • 1 קמצוץ קינמון (או יותר אם אתם אוהבים)
  • 1 ביצה (לבריש)
  • אבקת סוכר לפיזור לפני ההגשה

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן לגשת לתהליך הכנת המנה המדהימה הזו.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הבצק עלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10×10 ס"מ.
  4. שמים במרכז כל ריבוע כף של שוקולד קצוץ וכף של אגוזי לוז קצוצים.
  5. מפזרים מעט סוכר חום וקינמון על כל ריבוע.
  6. מקפלים את ריבועי הבצק למשולשים ומבשלים את הקצוות היטב.
  7. מברישים כל משולש בביצה.
  8. אופים בתנור במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק משחים.
  9. לאחר הוצאתם מהתנור, מפזרים אבקת סוכר מעל.

גרסה טבעונית

במידה ואתם מחפשים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה במעט חלב שקדים או מים לסיכה. בצק עלים טבעוני מצוי היום בשוק, כך שזה אפשרי בהחלט.

מדריך לשדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את המתכון למיוחד במיוחד, יש כמה שדרוגים שאפשר לשקול:

  • להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן.
  • להוסיף חתיכות פרי כמו תפוחים, חצי בננה או פירות יער.
  • להשתמש בתבלינים נוספים כמו ג'ינג'ר או הל להקפיץ את הטעמים.
  • למחזר את האגוזים או להוסיף קוקוס קצוץ.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את ריבועי הבצק המתוקים אחרי ההכנה?
אפשר לשמור במיכל סגור בטמפרטורת החדר, או במקרר, עד 3 ימים. אם רוצים לשמר טעם וכיף, ממליצים לקצר את זמן השימור.

האם אפשר להכין את הבצק ביתי?
בוודאי! להכין בצק עלים ביתי זה אתגר מהנה, אבל יש לזכור שזה מצריך זמן ומעט ניסוי וטעיה. אם אתם מעדיפים לקנות, תהיו על הצד הבטוח.

אילו אגוזים אפשר להוסיף?
אפשר להשתמש ככל אגוז שתרצו. פקאנים, שקדים ואפילו אגוזי מלך היא אפשרות מצוינת. האפשרויות הן אינסופיות.

האם אפשר להקפיא את ריבועי הבצק?
בהחלט. אפשר להקפיא אותם לפני האפייה. פשוט להקפיא אחרי העיצוב ולחכות להשאיר בטמפרטורת החדר לפני האפייה.

לא מצאתי בצק עלים בחנות, מה לעשות?
נסו להכין בעבודת יד, או להשתמש בבצק פילו. התוצאה תהיה שונה, אבל לא פחות טעימה.

מה מתאים לגשת לצד המנה?
כדאי לחשוב על גלידה וניל או קצפת לצד המנה. השילוב הזה יעניק לכם חוויה מדהימה.

האם אני יכול לערבב שוקולדים שונים במילוי?
כמובן! זה רק מאיץ את חווית הטעם המדהימה.

איך אפשר להפוך את ריבועי הבצק לבריאים יותר?
ניתן להשתמש בבצק עלים דל פחמימיות ולהפחית את כמות הסוכר במילוי.

האם המתכון מתאים לילדים?
ודאי! זה פשוט ומעניין, ילדים ייהנו גם מההכנה וגם מהאכילה.

איזה משקה אפשר לשתות עם ריבועי הבצק?
כוס קפה, או השוקולד החם האפשרי בהחלט? שתייה שמחממת את הלב היא תמיד תוספת נהדרת.

ביומיום שלנו אנו שואפים ליצירתיות ולתהליכים שבסופם מחכות לנו המתוקים הכי טעים שיש באופן בלתי נגמר! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהסב את החוויה לחברים שלכם. זה הזמן להפיץ את המתוק!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *