שדרגו את ארוחתכם עם פלפל שושקה ממולא מאסטר שף

פלפל שושקה ממולא מאסטר שף – חגיגה של טעמים!

לא משנה באיזה יום בשבוע אתם נמצאים, פלפל שושקה ממולא הוא אחד המאכלים שיכולים לשדרג לכם את היום. הדימוי של פלפל צבעוני, ממולא בתערובת עשירה של ריחות וטעמים, עושה ראשון במעלה לחלוטין! מדובר במנה שיכולה להתאים לכל ארוחה, ושתמיד מצליחה להעלות חיוך על הפנים. המילוי המושלם, הבישול המעטה וההגשה המרשימה עושים את המנה הזו לאגדית. אחרי שתכינו את המנה הזאת, תגלו שהיא לא רק מדהימה, אלא גם ממכרת ומעלפת!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, נבין מה דרוש לנו כדי ליצור את המנה המושלמת הזו. חושבים על פלפלים שוקלים מה לימנע? כשתהיו מוכנים, החלק הכיפי מתחיל.

  • 4-6 פלפלים שושקה (בכל צבע), תלוי בכמות
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף
  • 500 גרם בשר טחון (עגל / עוף / צמחי, תלוי בהעדפה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה)
  • 1/4 כוס רוטב עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, Paprika, לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית (ודאו שאין שמן זית שנכנס לאף)
  • מים לפי הצורך, לבישול

שלבי ההכנה

  • חממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום ומערבבים עד שהשום מתרכך ומשפר את הארoma.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל לחלוטין ושולח ניחוחות מדהימים.
  • בוחרים את התיבול שיתאים לכם: מלח, פלפל, כמון ו-Paprika. עסו את התערובת בלהט כדי שנספג טוב.
  • מוסיפים את האורז ואחר כך את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים עד שהכל מתערבב היטב.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים בקפידה.
  • קוטעים את הפלפלים שושקה ומניחים אותם בזהירות. ממלאים כל פלפל בתערובת המילוי. אה, זה נראה מדהים, נכון?
  • מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר גדול, ממלאים במעט מים ואז מבשלים על חום נמוך למשך 30-40 דקות.
  • מגישים עם קצת רוטב עגבניות מעל, פטרוזיליה קצוצה נוספת בצד – פשוט משגע!

לאחר מילוי הפלפלים ותחילת הבישול, תוכלו להרגיש בבית הניחוחות הנפלאים המתרקמים סביבכם. ברגע שתרשו למנה הזו לצאת מהמטבח, אתם פשוט לא תוכלו להפסיק להרגיש את התשוקה והחום שלה.

מה לגבי גרסה טבעונית?

אם אתם מעוניינים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הבשר הטחון בטופו מבושל או קטניות מבושלות, והקפיצו את כל השאר כרגיל. זה טעים לא פחות!

שדרוגים ותוספות

להפוך את המנה למושלמת אפילו יותר? יש לא מעט אפשרויות! תוכלו להוסיף אגוזי מלך קצוצים לתערובת המילוי כדי להעניק טוויסט פריך, או להוסיף תבלינים כמו קימל כדי להוסיף עומק נוסף בטעם. אם אתם רוצים לקחת את המנה למקום מרענן, הוסיפו דובדבנים חמוצים לקישוט!

שאלות ותשובות

לאיזה סוג פלפלים כדאי להשתמש במתכון הזה?
מומלץ להשתמש בפלפלים שושקה, אבל גם פלפלים ירוקים או אדומים יכולים להתאים. השואלה החלק החשוב הוא בצבעים!

האם ניתן להחליף את האורז באורז אחר?
בוודאי! ניתן להשתמש בקינואה או באורז מלא כדי להפוך את המנה לבריאה יותר.

מה אפשר לעשות אם אני לא אוהב את טעם הבשר?
מומלץ לנסות גרסה צמחונית עם תחליף בשר טחון או עם ועדיין ליהנות מהמנה המופלאה הזו!

מה קורה אם הפלפל שלי מתפצל בזמן הבישול?
אם זה קורה, אל תדאגו! הניחו אותו על צלחת ותוסיפו אותו לסלט שלא נשאר ריק!

האם ניתן להכין את המנה זו יום לפני?
כן! פלפל שושקה ממולא בעיקר משתבח בטעמים כשמרעיבים אותו יום נוסף.

לא מצאתי את הפטרוזיליה, יש עוד הצעות לתיבול?
תוכלו לשדרג עם רוזמרין או תימין – גם כן יהיו משגעים!

מהו הזמן המינימלי לבישול?
מומלץ לפחות 30 דקות. ככל שהמנה תתבשל יותר, כך הטעמים יתאחדו ויהפכו למעלפים יותר.

האם ניתן להקפיא את הפלפלים הממולאים?
בוודאי! לפני הבישול תכינו את המנה ותשמרו במקפיא. זה יספק לכם מנה מהירה בעת הצורך.

אני רוצה לשדרג את המנה בעוד קצת טעמים, מה לעשות?
מומלץ להכין רוטב עגבניות מתובל בצד – להוסיף נפלאות לכל ביס!

האם אפשר להוסיף ירקות אחרים למילוי?
כמובן! גזר קצוץ, קישוא או אפילו פטריות – הכל הולך, תרגישו חופשי לשחק עם המילוי!

עכשיו כשיש לכם מתכון מענג לפלפל שושקה ממולא, הרימו את עצמכם למטבח והכינו מנה שהיא גם משגעת וגם קלה! אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם החברים, והכי חשוב – להרגיש את האהבה שבאוכל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *