"`html
שניצל טופו עם ביצה – המתכון המדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
מה אם הייתי אומר לכם שיש מנה שמשלבת בין קריספיות מושלמת, לבין טעמים מרהיבים ואפילו קצת חן ועונג? שניצל טופו עם ביצה זה לא סתם מתכון, זה חוויה קולינרית שיכולה לשדרג את הארוחה שלכם ברמות שלא תיארתם לעצמכם! שניצל טופו, אשר נמצא בכותרות במגוון מתכונים ושילובים שונים, הצליח לכבוש את הלבבות של כל אוהבי הטבעונות וגם של אלו שאוהבים להתנסות בטעמים חדשים. המנה הזו היא אגדה בפני עצמה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את השניצל המושלם הזה, אנחנו זקוקים למרכיבים הבאים:
- 400 גרם טופו קשה
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם עם תבלינים לתוספת קסם)
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס מים (או יותר במידת הצורך)
- 1 ביצה (או תחליף ביצה לטבעוניים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית לטיגון (ככה זה הכי טעים שיש)
חשוב להזכיר שאפשר להפוך את המתכון הזה לבריא יותר, ניתן להשתמש בקמח חומוס בלבד או לשדרג את הפירורים עם שקדים טחונים.
שלבי ההכנה
הכנת השניצל הזה היא מהירה פשוטה, ותוך זמן קצר תוכלו לשבת לשולחן וליהנות ממנה משגעת:
- לחתוך את הטופו לפרוסות בגובה של כ-1 ס"מ.
- לסנן את הנוזלים מהטופו בעזרת נייר סופג או במסננת ל-30 דקות.
- מכינים קעריים נפרדות: באחת שמים את הקמח חומוס, באחרת את הביצה (או תחליף ביצה), ובשלישית את פירורי הלחם מתובלים.
- מפזרים מלח, כמון ופפריקה על פרוסות הטופו.
- טובלים כל פרוסת טופו בקמח חומוס, לובשים את הבצק של הביצה, ולאחר מכן מגלגלים בפירורי הלחם.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את פרוסות השניצל מכל צד עד שהן משחימות וקריספיות (כ-4 דקות צד).
- מוציאים את השניצלים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
- מגישים עם סלט טרי או רוטב שאתם אוהבים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם בכמה וריאציות מעניינות, הנה כמה רעיונות:
- שדרגו את השניצל עם גבינת פטה מעל מבחוץ במהלך הטיגון.
- ניתן להגיש עם רוטב חריף או רוטב שום לימוני לצד, זה משגע!
- לגרסה מזרחית, הוסיפו תבלינים מתובלים כמו זעתר או סומק.
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
אפשר פשוט להשתמש בקמח תפו”א או קמח קוקוס במקום קמח החומוס, ולהחליף את פירורי הלחם בפירורי טופו או שיבולת שועל טחונה.
האם ניתן להקפיא את השניצלים?
כן! אם יש לכם שאריות, הכניסו אותם לשקית אטומה במקפיא, ואחר כך רק טגנו אותם שוב כשאתם צוללים עליהם.
מה הכמויות המתאימות כדי להכין את המנה תלוי במספר הסועדים?
כדאי להכין כ-100 גרם טופו לכל סועד, אם מדברים על מנה עיקרית. תכינו כמה יותר אם יש לכם אוכל חם על השולחן.
איך ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
אפשר להקטין את כמות השמן ששתשמשו, כדי שתהיה פחות שומנית. הרבה אנשים מעדיפים לאפות את השניצלים.
האם אני יכול לשלב ירקות פרוסים בשניצל?
בהחלט! הוספת פרוסות של קישואים או חצילים לתוך השניצל יפוך אותו למיוחד יותר!
האם יש דרכים שונות להגיש את השניצל?
כמובן! ניתן להגיש עם רוטב טחינה, סלט ירוק רענן, או אפילו עם פסטה בצד. אחלה רעיון להפתיע!
איזה פירות מתאימים בתור סלט בצד לשניצל?
סלט תפוחים עם אגוזי לוז ורוטב מייפל כאן בהחלט ישדרגו את החוויה!
איך לשמור על השניצלים פריכים בעת ההגשה?
עליכם לחמם את השניצלים מחדש בתנור במעלה 180 מעלות, זה יכול להחזיר את הקריספיות!
האם ניתן להשתמש בטופו במראה אחר?
בהחלט! טופו נישא טוב טעמים וכדאי לכם לנסות אותו ברוטב סוויט וצ'ילי להכנה מעט שונה.
מה הקיץ המושלם להוסיף עבור מרקם?
להשתמש בפירורי לחם דקים ולתבל היטב, וכמובן לא להחמיץ את השמן.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! לא תאמינו כמה זה מדהים, ממכר ומעלף! שיהיה בהצלחה ומאכלים מושלמים!
"`