שעועית לבנה ברוטב עגבניות כמעט ברמה של ניקי
נתחיל בכותרת עצמה – שעועית לבנה ברוטב עגבניות. מדהים. כל מנה מלאה בטעמים, ריחות וניחוחות מחממים. במטבח המצרי, במטבח האיטלקי, במטבח שסבתא הכינה לנו על פתיליות, בכל אחד מהם מתמקמת השעועית בלב התפריט, כזו שהופכת את הארוחה למרגשת ומשגעת. אם יש לכם ספקות, שימו בצד – דווקא בשעועית הלבנה הזו תמצאו את הסוד הטעים ביותר! בזכות ההכנה המוקפדת, שילוב חומרי הגלם – אנחנו נפנים ממנה לעולם של טעמים גן עדן. מתכון זה, הוא מהמתכונים האגדיים שמגיעים ממש מתוך הספרים של סבתא, עם טוויסט אישי ומרענן. כולנו יודעים ששעועית ברוטב עגבניות היא לא סתם מנה, זאת קלאסיקה על זמנית. ממש כמו שוקולד ושמנת, או טלוויזיה ורחובות, השילוב הזה הוא מושלם!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למספר מנות: 4-6 מנות.
- זמן ההכנה: 10 דקות
- זמן הבישול: 20 דקות
- סך הכל: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
במתכון הזה נשתמש בכמה מרכיבים שמוסיפים את האלמנט המהמם, של פלאי הטבע הטריים:
- 2 כוסות שעועית לבנה, מונבטת או מבושלת (אפשר גם קטנה, לתחושת נימוח בפה)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות (הציר המרכזי של הטעם)
- 1 קופסה (400 מ"ל) רוטב עגבניות איכותי (בוודאי אתם מכירים את זה שהגננו אצלהם בסופר!)
- 2 כפות שמן זית, עשן והרקעה נפלאה
- 1 כף סוכר (כדי להגביר את המתיקות הטבעית של העגבניות)
- 1/2 כפית כמון (כדי להקנות טעם משגע)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (לגרסה המתקתקה)
- מלח ופלפל לפי הטעם (הכנה מדויקת מתחילה כאן)
- עלים ירוקים לקישוט (לכשעמוד המנה יהפוך לאגדי)
טיפ חשוב: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט שימו לב שהשימוש בשמן זית מדגיש את הטעמים. פשוט וקל!
שלבי ההכנה
כדי להבטיח חוויה של בישול מסחרר, בפסקאות הבאות, כל מה שצריך לעשות הוא לעקוב אחרי ההוראות המסודרות:
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאטים אותו עד שהוא מתרכך ומשתנה לצבע שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה עד שהתערובת מתחילה לריח מדהים.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ומערבבים בשוב.
- מפזרים את הסוכר, הכמון והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל תחיה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 15-20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
- מניחים לה למנוחה קטנה, הפלאים יתחילו כאן!
המנה הזו נמסה בפה, ממש כמו שוקולדים בימי שלג. הרוטב יעטוף את השעועית בצורה מושלמת, ויציב תמונה מצחיקה של המנה בספר המתכונים שלכם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
הנה כמה רעיונות לשדרוג טעמים, לדעתנו, שיכולים להפוך את המתכון שלכם לאגדי:
- לתוספת חריפות – הוסיפו כמה טיפות של סויה חריפה או שמן חריף.
- לגרסה נימוחה יותר – הכניסו לקראת סוף הבישול מעין גבעול של סלרי קצוץ.
- ניתן להוסיף פטריות יתר, להכין מנות מתווספות לחוויה.
- ובכן, לא לשכוח את ליווי הסלט הירוק שאתם הכי אוהבים לצד המנה הזו.
מזל טוב! עכשיו יש לכם מנה מושלמת להזמין את כל החברים לארוחה מחממת, או סתם יום של חול. השמחה גם כאן, אנחנו בטוחים שהמנה תגרום לכולם ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם השעועית לא הרתיחה?
המלצה היא לבדוק את מקור השעועית, צעדים קודמים להבשלה שמפריעים. רצוי להשרות מלילה במים כדי לשפר את עמידותן.
האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
על מנת לשמר את הטעמים והמרקם, אנו ממליצים להשתמש בשעועית מבושלת!
כמה זמן ניתן לשמור על המנה במקרר?
המנה נשמרת עד 4 ימים במקרר, אך מומלץ לאכול אותה ביום הכנה.
האם כדאי להגיש את המנה עם לחם?
בהחלט! לחם טרי הוא התוספת האידיאלית לשניהם, כדי לשאוב את הרוטב שנשאר.
האם ניתן לשדרג את המנה עם ירקות נוספים?
ביי! כמובן, ירקות כמו גזר או קישואים ישדרגו את המנה בצורה נפלאה, גם טעמים וגם צבעים.
איך הכי נכון לתבל את המנה?
במיוחד, כל אחד יוכל לכוון טעמים מועדפים, עם פפריקה, כמון, מלח או אפילו מעט צ'ילי.
מה החשיבות של חום הבישול?
בישול ממושך על חום נמוך עושה הכי טוב טעמים וניות המשגעת.
מאיפה מגיע המתכון הזה?
המתכון הזה נוצר מתוך אהבה עזה למאכלים מהסוג הזה, והזכרונות משולחן השבת אצל סבתא.
האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, המתכון שלכם כבר נטול גלוטן, פשוט הביטו ברכיבים ששמים!
האם אפשר לשנות את השעועית לסוג אחר?
כמובן! אפשר לנסות סויה, חומוס או אפונה – כל אחד מהם יוסיף קסם משלו.
אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, בתיאבון!