בצק לפיצה בטאבון התפחה ארוכה – הסוד שתגלו עכשיו

בצק לפיצה בטאבון התפחה ארוכה

איך הפיצה והבצק המדהים שלה הפכו לאגדה עירונית במדינה שלנו? פשוט מאוד! זה מתחיל בבצק נכון, כזה שמעניק לפיצה את הייחודיות שלה. כשמכינים בצק לפיצה בטאבון עם התפחה ארוכה, ככה אנחנו נהנים מבצק אוורירי, נימוח, ובעיקר כזה שיצליח ללקק את האצבעות. כל Bite הוא חוויה שמעלפת את החיך ומדהים כמה שזה פשוט לייצר את זה בבית. אז נכון, לפעמים יש תחושה שהדבר הזה שייך רק למסעדות, אבל היום אנחנו הולכים לשבור את המיתוס הזה. תתכוננו, כי הפיצה שלכם הולכת להיות מושלמת!

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 15 דקות
  • משך התפחה: 24 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4 פיצות בינוניות

הרכיבים הדרושים

החומרים שממלאים את הבצק הם לא רק דלק עבור הקיבה, אלא עולם שלם של טעמים ומרקמים. בבצק לפיצה הזה אנחנו משתמשים בחומרים איכותיים שיבטיחו תוצאה אגדה:

  • 500 גרם קמח לחם (עדיף עם תכולת גלוטן גבוהה)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 30 מ"ל שמן זית איכותי

עכשיו, מי שיצא לו להכין פיצה עם קמח לחם יודע שזו הנבחרת הטובה ביותר עבור בצק יחסית קל ונעים. בשלב הזה ננסה גם לחכות עם החומרים השונים עד שנרגיש את התהליך. והאמת? נוכל גם להתנסות. רוצים גרסה טבעונית? פשוט נחליף את השמן בזרעי פשתן טחונים.

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לשלב האמיתי, תהליך העבודה. זה הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בתהליך החוויתי שנמשך שעה עם תהליך התפחה של 24 שעות. כל שלב כאן קריטי לתוצאה הסופית:

  1. לערבב את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת למזוג את המים הפושרים, להוסיף את השמרים והסוכר ולערבב. לתת לשמרים לפעול 5-10 דקות.
  3. לאחר שהשמרים מתסיסים, למזוג את התערובת לקמח ולערבב עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  4. להוסיף את שמן הזית וללוש את הבצק היטב במשך כ-10 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
  5. לעטוף את הבצק בניילון ולשים בקערה לשעתיים בטמפרטורת החדר להתפחה.
  6. לאחר שהבצק התאשר, להעביר אותו למקרר למשך 24 שעות. כן, אני יודע שזה מרגיש ארוך, אבל התוצאה שווה כל רגע.
  7. כשהגיע הזמן, להוציא את הבצק מהמקרר ולחכות 30 דקות בטמפרטורת החדר לפני הרידוד.
  8. לרדד את הבצק לעובי הרצוי ולהניח על פלטת אפייה עם נייר אפייה. למרוח רוטב פיצה מעל, להניח תוספות לפי העדפה ואופים בטאבון על חום גבוה.

מה קורה אם אין לי טאבון?

אם אין לכם טאבון בבית, אל דאגה! אפשר להשתמש בתנור רגיל. פשוט מחממים את התנור ל-250 מעלות צלזיוס עם אבן פיצה בתוך התנור, אם יש לכם (או תבנית מתכתית). זה נותן לתוצאה טעם חוויתי ומדהים!

שדרוגים אפשריים

כמו בחיים, ככה גם באוכל, תמיד יש מקום לשדרוג. רוצים להפוך את הפיצה שלכם ל עוד יותר משגע? הנה כמה רעיונות:

  • תוספות קלאסיות כמו פפרוני, גבינת מוצרלה או שכבות של פטריות מסויטות.
  • תוספות גזעיות כמו שקדים קלויים או ארטישוק.
  • נסו רטבים שונים – מכילה רוטב פסטו מבושל, רוטב על בסיס עגבניות או אפילו טחינה.
  • להוסיף גבינות כמו פרמזן או גבינת עיזים לטעימה מיוחדת.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה לקצר את זמן ההתפחה?
אפשר להתפיח בעד 8 שעות במקום 24, אבל הבצק לא יהיה כל כך אוורירי ומיוחד. תזכרו, סבלנות משתלמת.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! אפשר לשלב חלק מהקמח עם קמח שיפון או קמח כוסמין. כל שינוי יוסיף טעם שונה!

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
את הבצק אפשר לשמור במקרר עד שבוע. תכינו לעצמכם פיצות כל יום!

איך יודעים אם הבצק מוכן לאפייה?
מגעו בבצק. הוא צריך להיות גמיש אבל לא דביק. אם הוא נדבק, אולי צריך ללטש עוד קצת.

מה קורה אם אני שוכח לשים מלח?
אז תסבירו לדוד אלי שלכם שהפיצה מאודה, זה לא תרגיש אותו דבר. תשתדלו לא לשכח!

האם חייבים שמרים?
כן, שמרים חשובים לאוויריות ואווריריות של הבצק. בלי זה, הפיצה תהיה כבדה ולא מאודה.

איך יודעים את טמפרטורת התנור?
תבדקו על מד טמפרטורה או תרמו-קולמוגרף עבור בדיוק ובדיקת טמפרטורה מדויקת.

כמה פיצות אפשר להכין ממנת הבצק הזו?
כמות הבצק הזו מספיקה ל-4 פיצות בינוניות, אבל אתם יכולים להכין 2 גדולות אם אתם אוהבים פיצות סופר-מושחתות!

כמה פעמים אפשר לאפות את הבצק?
הבצק נשאר טרי במשך כמה ימים במקרר, אפשר לאפות בכל פעם שתהיו רעבים.

באיזה טיפ הכי חשוב להקפיד?
תמיד ללוש את הבצק היטב, זה מקנה לו את האוויריות. ופשוט תיהנו מהתהליך. הפיצה שלכם תהיה אגדה!

לא שוכחים לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! מי יודע, אולי הם יהפכו אתכם למומחים לפיצה בטאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *