דג אמנון בנינג'ה גריל
כשמדובר באוכל שגרם לנו להתלהב מהמטבח, ואפילו לגעגע לארוחות עם המשפחה, אין הרבה מנות שמגיעות קרוב לדג האמן בנינג'ה גריל. התפרצות של טעמים וצבעים, יחד עם ריח משגע שמתפשט בכל הבית – מדובר במנה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה. ולמי מיכם שאוהב לאלתר במטבח, המתכון הזה ייתן לכם את הכלים להפתיע לא רק את עצמכם, אלא גם את האורחים שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נתמקד ברכיבים שיביאו אותנו לתוצאה המדהימה הזו. אנחנו הולכים לדבר על דג האמנון, חברו הטוב של כל שף אמיץ. הוא נחשב לדג קל להכנה, המובדל בטעמיו הייחודיים ונחשף בזכות המרקם הנימוח שלו. בחרנו בו באופן מודע, וכשאתם טעמתם אותו – הייתם רוצים ללקק את האצבעות שלכם בכל זאת! אז הנה מה שאתם צריכים:
- 4 FILET דג אמנון (כ-150-200 גרם כל אחד)
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד גדול
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
- מעט פלפל שחור
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעוניים, אל תדאגו! פשוט תוכלו להחליף את הדג בחתיכות טופו או דגנים כמו קוסקוס. גם פרוסות קישוא צלויים יוכלו להוות תחליף נהדר במתכון הזה, והשתק פתרון יצירתי שישאיר אתכם עם טעמים מרעננים.
שלבי ההכנה
אחרי שנפלנו על רכיבי המתכון, הגענו לחלק המהנה באמת. תהליך ההכנה ממש קצר, אך תראו איך כל שלב מביא איתו טעם שונה ומיוחד.
- מניחים את FILET דג האמנון בקערה גדולה.
- יוצרים את המרינדה: בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הקצוץ, הפפריקה והכמון.
- יצקים את המרינדה על הדג ומניחים לו להתבושש כ-10 דקות.
- חמים נחמם את הנינג'ה לגריל על טמפרטורה גבוהה.
- מניחים את הדג על הרשת של הנינג'ה כשהצד החלק פונה כלפי מטה.
- סוגרים את מכסה הנינג'ה ומבשלים כ-6-8 דקות, תלוי בעובי הדג.
- סובבים את הדג בזהירות ומבשלים עוד 6-8 דקות.
- מוציאים את הדג ומניחים לו לנוח מספר דקות.
- מניחים את פיסות הדג המוקפצות על צלחת, מפזרים עליהם פטרוזיליה קצוצה ומעט מלח.
- מגישים חם ומתחילים לאכול!
תוספות ושדרוגים
כל אחד מאיתנו מחפש את המגע המיוחד שיבצע את המנה. אתם יכולים להוסיף לתוך המשרה גם כוסברה קצוצה או לתבל את הדג באבקת אורגנו לפני ההכנה. אם אתם רוצים להקפיץ את המנה לרמות שונות של טעמים, תוכלו לשים רצועות של עגבניה או פלפל צהוב מעל הדג בזמן בישול. כל תוספת כזו הופכת את מנת הדג שלכם לאגדה!
שאלות ותשובות
מה היתרונות של דג האמנון?
דג האמנון הוא דג בריא, עתיר חלבונים ודל בשומן. הוא קל לעיכול ומשתלב מצוין עם מתכונים שונים. תוכלו לשלב אותו בסלטים כחלק מתפריט בריא.
האם ניתן לאפות את הדג במקום לגריל?
בהחלט! אם אין לכם נינג'ה גריל, פשוט חפשו תבנית אפייה, מרחו טיפה שמן והניחו את הדג בפנים. האפיה תיתן דג אוורירי ונמס בפה.
מה אפשר להגיש לצידו של הדג?
תוספות נהדרות לדג האמנון הן אורז עם ירקות, סלט ירוק מרענן או אפילו חומוס. השילוב הקלאסי יגרום לכם לרצות עוד ביס ועוד כפית!
האם מומלץ להשרות את הדג לפני הבישול?
בהחלט! אם יש לכם זמן, השריה של 30 דקות במרינדה תיחשף את כל הטעמים לתוך בשר הדג, והוא יהיה מושלם!
איך אני יכול לשמור על דג האמנון לאחר הבישול?
הדג נשמר במקרר עד יומיים, אך עדיף לצרוך אותו טרי. אם אתם נשארים עם שאריות, חפשו מתכונים לרוטב פסטה כדי לנצל כל פירור.
האם ניתן להשתמש בדגים אחרים?
פשוט! תוכלו להחליף את דג האמנון בסלומון או בורי. לכל דג יש טעם ייחודי, ותוצאות הסוף יהיו מדהימות גם כן.
כיצד ניתן לדעת אם הדג מוכן?
אם יש לכם דג נא, פשוט תכניסו סכין בעדינות – אם הוא מתפרק בקלות, הוא מוכן! דג לא חייב להיות בצבעים חסרי חיים – החיוור היפה הזה לצלייה!
האם אתם ממליצים להגיש את הדג חם או קר?
הדג טעים חם, אך כשזורקים אותו לסלט – הוא עדיין טעים גם קר. מהניסיון שלי, חם זה הכי טוב!
מה לגבי צמחונים? מה עושים עם המתכון הזה?
צמחונים יכולים לאמץ את המתכון הזה עם ירקות כמו קישוא, תפו”א או טופו, וליהנות משילובענג מושלם שמזכיר דגים.
האם ניתן להכין את המתכון בלא גלוטן?
בוודאי! המתכון הזה לא מכיל רכיבים עם גלוטן מלכתחילה, לכן לפתע אין מגבלה. אבל תוכלו לצרף שילובים טעימים עם פחמימות כמו קינואה.
אז יש לכם את המתכון המושלם לדג האמנון בנינג'ה גריל. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל מי שאוהב לטפח את התשוקה שלו לטעים. חנכו את החברים לפלאים של מטבחכם שבאמתוצר! מי יודע? אולי תהפכו לשפים של השכונה!