מלוואח עם ביצה – המתכון שהולך לשנות לך הכל!

המנצח על הצלחת: מלוואח עם ביצה

נגיד שאתם בעיצומו של יום עבודה ארוך, פתאום מתחילים לחשוב על מטעמים של הבית. מתחשק לכם משהו חם, משגע, טעים ומיוחד. ואז פתאום, מתוך המכונה של הזיכרון, צצה המלוואח של סבתא! זה הזמן להכין מלוואח קריספי ומדהים עם ביצה רכה, שלא תשאיר אף אחד אדיש. מתקמבנים? קחו את הפנקס ותתחילו לרשום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנת המתכון: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המלוואח המעלף והאגדי הזה, נצטרך כמה רכיבים בסיסיים, אבל כאלה שהופכים את כל העסק למושלם:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם שמן (או חמאה) למלוואח
  • מלח, רבע כפית
  • 4 ביצים
  • שום כתוש – לפי הטעם (לא חייב, אבל מוסיף טעמים משוגעים)
  • חריף – למי שאוהב (אופציונלי)
  • פטרוזיליה קצוצה – להוסיף קצת ירוק במנה

הכנה חלופית

למי שמעדיף ויכול, אפשר להכין גרסה ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח תפו”א או קמח שקדים. תוספת של תבלינים שונים יכולה לשדרג את המנה ולתת לה פוני מגניב.

שלבי ההכנה

עכשיו, אנחנו ממש על הקצה – נתחיל להכין את המלוואח המהני! מקווה שהכנתם את כובעי השפים ושרשראות לוואי!

  1. נערבב את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. נוסיף את המים הפושרים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.
  3. נלוש את הבצק לסביבות 10 דקות עד שהוא גמיש ולא נדבק.
  4. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של כף.
  5. כל כדור נמרח בשמן, נערום על מגש ונכסה בצלחת – ניתן לנוח לרבע שעה.
  6. נשטח כל כדור עם הידיים עד שיתפשט לשכבת בצק מאוד דקה.
  7. נחמם מחבת עם שמן על חום בינוני גבוה.
  8. נניח את הבצק בשכבות על המחבת וכשזה מתחיל להתקשות, נעשה חור במרכז ונשבור לתוכו ביצה.
  9. נבשל עד שהביצה רכה והמלוואח הזהוב מתחיל לתפוס צבע.
  10. נשלוף את המלוואח עם ביצה מהמחבת, מגלגלים אותם לצלחת ובאם רוצים – נזרוק קצת פטרוזיליה קצוצה מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, אחרי שהשגנו את הבסיס המושלם, מה אפשר להוסיף? אם אתם חובבי גבינות, שלבו קוביות של גבינת פטה במילוי המלוואח. אפשר גם להוסיף פטריות מוקפצות או תרד עם שום, זה ייתן עוד טוויסט מעניין. ולחובבי המתוק – תוספת של דבש או רוטב חריף יכולה להיות שילוב מדהים.

אם אתם רוצים להחיות את המלוואח, הכינו אותו עם חסה, ביצים קשות, ומעט רוטב פסטו. תתפלאו, אבל מלוואח עם רוטב פסטו מושלם!

שאלות ותשובות

איך אדע אם הבצק מוכן? כשאתם לוחצים על הבצק ומרגישים שהוא גמיש אבל לא נדבק למגע, אתם על המסלול הנכון.

אפשר להכין את המלוואח מראש? בהחלט! המלוואח יכול להחזיק במקפיא עד חודש. פשוט חום מחדש לפני ההגשה.

האם הזן של הביצה משפיע על הטעם? בהחלט! ביצי אוקיינוס או אורגניות יכולות להוסיף טעם לא חזק בלבד.

מה אם אני רוצה לגרסה צמחונית? נבחר באפשרויות כמו חביתה עם ירקות תוספת של פטריות.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את המלוואח המוכן? שמים בקופסה אטומה במקרר, ומשתמשים בו כותרת על מנת שלא יתייבש.

האם אפשר להקל על ההכנה? ממליץ על מכונת בצק, זה יכול לחסוך המון זמן!

אילו תוספות אני יכול להוסיף מלמעלה? אתם יכולים לשים רוטב סויה, שמן זית, או אפילו רוטב חריף במגע!

מה פשר המילה "מלוואח"? זהו שמו של המאפה המיוחד הזה שלמדנו מהמטבח הים-תיכוני!

איך אני יודע שהמלוואח בפנים לא נשרף? שימו לב שאחזקו את החום בינוני, והשתמשו בכיסוי בזמן הבישול.

מה עושים אם המלוואח שתפס לא רוצה להתפרק? אל תדאגו, שיפוט כזה מפתיע קורה גם למומחים. פשוט תנו קצת סבלנות.

אם אהבתם את המתכון הזה, שתפו אותו ברשתות החברתיות ותנו לחברים שלכם לשלב את הטעמים המושלמים הללו בביתם! מי לא אוהב מלוואח עם ביצה?!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *