מקלות בצק עלים עם שוקולד שיעשו לכם את היום

מקלות בצק עלים עם שוקולד

לפעמים יש לנו חשק לשדרג את הכיבוד המתוק שלנו בצורה פשוטה וטעימה במיוחד. בשעה שדמיינו את הערב המושלם עם כוס קפה חם וכמה מתוקים ליד, מה שיכולה להיות הדרך המושלמת לממש את החזון הזה היא באמצעות מתכון מדהים למקלות בצק עלים עם שוקולד. מה עוד יותר טוב? אנחנו יכולים להכין אותם עם הילדים, ולא רק שהם מתהדרים במראה משגע, אלא גם הם כל כך קלים להכנה, שממש כל אחד יכול לנסות. נשמע כמו מתכון אגדי, לא? אז בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את מקלות הבצק המהממים הללו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, שנמצאים לרוב בכל בית:

  • 2 חבילות בצק עלים (כל אחת באורך 250 גרם)
  • 100 גרם שוקולד מריר (או חלב, לפי טעמכם)
  • 1 ביצה (ללחלוח)
  • סוכר (לציפוי)
  • שומשום / אגוזים קצוצים (למפזרים, אם רוצים)

כל כך פשוט! ואם מישהו מכם צמחוני או טבעוני, ניתן בשמחה להחליף את הביצה בזרעי פשתן כתושים, מיים מתוקים או טחינה כדי להשיג את אותו אפקט.

שלבי ההכנה

עכשיו זה הזמן להתחיל! בואו נכנס לעבודה עם המתכון המיוחד הזה. כל שלב יקרב אותנו עוד קצת לקסם הזה.

  1. מפשירים את בצק העלים בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. משטחים פיסת בצק עלים על משטח עבודה מקומח.
  4. מגרדים את השוקולד המריר ומפזרים אותו בשווה על הבצק.
  5. לוקחים פיסת בצק נוספת ומניחים אותה על השוקולד.
  6. מועכים את הבצק בעדינות כדי לחבר בין השכבות.
  7. חותכים רצועות בעובי כ-1.5 ס"מ.
  8. מגלגלים כל רצועה על עצמה מספר פעמים.
  9. מסדרים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מקום בין המקלות.
  10. מלבישים את המקלות בביצה מבחוץ עם מברשת.
  11. מפזרים סוכר ושומשום או אגוזים מעל.
  12. אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד ששחומים ומעלפים.

והנה, טעים, לא?

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון, תמיד יש מקום לשדרוגים! כאן תוכלו להתנסות בכמה רעיונות שיפתיעו את האורחים שלכם:

  • שוקולד עם טעמים שונים – חלב, לבן או תוספות כמו נוגט או אגוזים.
  • תוספת קינמון או וניל לשוקולד לקצת יותר פינוק.
  • לגרסה מלוחה – הוסיפו גבינת פטה או צהובה בתווך שנותנת טוויסט.
  • אולי לזלף רוטב שוקולד ברחבי המקלות לאחר האפייה?

אל תפחדו לנסות לשלב עוד טעמים ואפילו ציפויים! מתכון זה מציע גמישות רבה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד מריר?
כן, בהחלט! שוקולד לבן יכולה להקנות טעמים שונים אך מתוקים לא פחות. נסיון של שילוב בין סוגי שוקולד גם יכול להיות מאתגר ומעניין.

האם אפשר להכין את הבצק בבית?
בהחלט! אם אתם רוצים, ישנם מתכונים רבים לבצק עלים ביתי. עם זאת, הכנה בעבודת יד יכולה לקחת יותר זמן.

כמה זמן ניתן לאחסן את המקלות?
מקלות הבצק עם השוקולד יכולים לשמר היטב במיכל אטום למשך כמה ימים.

האם אפשר להקפיא את המקלות?
בוודאי! לאחר האפייה, ניתן להקפיא את המקלות. כאשר תרצו להגישם, פשוט חממו מעט בטוסטר או במיקרוגל.

האם המתכון מתאימים לטבעונים?
כן. יש להחליף את הביצה בשכבת טחינה או בעירית פשתן.

האם אפשר להשתמש בשוקולד תוצרת בית?
כן, תמיד אפשר להרגיש חופשי לחקור ולעשות שוקולד לפי מתכון אישי.

כיצד ניתן להפוך את המקלות ליותר בריאים?
אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי. גם חומרים זולים יותר עם כמות סוכר נמוכה יכולים לעזור.

האם ניתן להוסיף פירות יער לתוך המקלות?
בהחלט! אתם יכולים כמובן לשלב ריבה או פירות יער קצוצים לשדרוג טעמים נוסף.

האם המקלות ייצאו טוב גם בתנור רגיל ולא טורבו?
כן, מומלץ לעלות את זמן האפייה קצת על מנת לוודא שהבצק מתבשל היטב.

מה אפשר להגיש בצד?
כמובן, כוס קפה חם, תה או אפילו חלב צונן. אפשרות נוספת היא רוטב שוקולד להרטיב את המקלות עוד יותר!

אז כמו שאתם יכולים לראות, מתכון זה לא רק טעים, אלא גם נתון לשדרוגים רבים. זה הזמן שלכם לרוץ למטבח ולהכין את המקלות המושלמים, ולפנק את משפחתכם או את החברים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כל אחד יכול ליהנות מפינוק מאפה מדהים כזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *