מרק עדשים כתומות עם אורז שיסחוף אתכם לטעמים חדשים

מרק עדשים כתומות עם אורז – מנה נהדרת ומשביעה

נחמד לפתוח את היום עם מרק חם ומנחם שיחמם לנו את הלב וגם את הנפש. הרגעים האלו בהם אנחנו מתרכזים בניחוחות ובטעמים של המרק, מתמלאים באנרגיה ובתחושת רוגע זו אחת ההנאות הקטנות של החיים. היום אנחנו נלמד להכין מתכון מדהים של מרק עדשים כתומות עם אורז, שמגיע עם המון אהבה, חום ומעט סוד קסם של סבתא. זהו מרק נהדר, משגע למדי, שמזכיר לכולנו את ימי ילדותנו, את הבוקר של סבתא. שלא לדבר על זה שהמרק הזה יכול להיות גם בריא ומזין!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המרק האגדי הזה, נצטרך כמה רכיבים פשוטים שגם יש לכם בוודאות בבית. כל רכיב מספק טעם ייחודי, והמסה המלאה יחד יוצרת תחושת חמימות שמתחילה עם הביס הראשון.

  • 1 כוס עדשים כתומות (כ-200 גרם)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות (ואולי גם קצת יותר כי מה לא אהבה של ישראלים בשום?)
  • 4 כוסות מים (כ-1 ליטר)
  • 1/2 כוס אורז (כ-100 גרם)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית טחינה (אם רוצים להוסיף את הטאצ' המיוחד)
  • עמוק של ירקות קצוצים נוספים (כמו קישוא או דלעת – כל מה שאתם אוהבים)
  • שמן זית או שמן קנולה לטיגון
  • מעט פטרוזיליה לקישוט, אם מתחשק לנו להרגיש חוגגים

מעניין לדעת שהעדשים הכתומות הן לא רק טעימות, אלא גם מקנות לנו ערכים תזונתיים גבוהים. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, מה שהופך את המנה הזו למתאימה לכל מזון בריא. אז גם אם יש לכם דיאטת בריאות ואוכלים היטב, אל תחששו לשלב את המרק הזה.

מרכיבים חלופיים

המתכון הזה מגיב בצורה נהדרת גם עם וריאציות שונות שיכולות להתאים לאורח חיים אחר. למשל, למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השום במעט שמן שום. מעבר לכך, ניתן להמיר את האורז בקינואה או גרגירי חומוס, ולהפוך את זה למאכל דל פחמימיות, אבל עדיין, אגדי!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, בואו נתקדם להכנה הרצויה, שבהחלט תעורר לכם את הבטן.

  1. במחבת גדולה, מחממים שמן זית על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
  3. מוסיפים את השום והגזר ומערבבים למשך 3-4 דקות נוספות.
  4. שופכים פנימה את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את ארבע כוסות המים ומביאים לרתיחה.
  6. ברגע שהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  7. מוסיפים את האורז, הכמון והמלח ומערבבים.
  8. מבשלים כ-15 דקות נוספות עד שהאורז מתבשל והמרק מקבל את הטקסטורה האוורירית.
  9. אם אתם רוצים להוסיף את הטחינה – עכשיו הזמן! פשוט ערבבו פנימה בעדינות.
  10. לבסוף, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה למעלה כדי להוסיף רעננות.

עכשיו יש לנו את המרק המושלם! מאוד חשוב לא לשכוח לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מגיע החלק הכיף – שדרוגים! אתם יכולים להוסיף למרק פרוסות של תפוחי אדמה לקראת הסוף, שעושות את המנה להיות גבוה יותר ומלאה יותר. כמו כן, תוספות כמו שמן זית או גרוזיני (שמן שקדים) ישדרגו את הטעם באופן מדהים. ואם אתם אוהבים חריף, עבירו לתוך המרק קצת צ'ילי קצוץ – זה מעלף!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשלב במרק כדי לגוון?
ניתן להוסיף קטניות נוספות כמו חומוס או שעועית לבנה. זו דרך נהדרת לגוון בתוכן וכמובן, לטעמים. תיהנו!

האם אפשר להכין את המרק הזה מראש?
בהחלט! המרק הזה טעים גם כאשר הוא ביום המחרת. כשמגלים את הטעמים מתמזגים יחד, זה ממש קורסי בישול מצוין!

מה כדאי להגיש עם המרק הזה?
מצוין להגיש עם לחם פריזאי טרי או עם פיתה חמה יחד עם סלט צד רענן – זה המשגע!

האם ניתן להקפיא את המרק?
בהחלט, ניתן להקפיא את המרק! כדאי להקפיא אותו במנות אישיות שיקל עליכם לחמם מתי שרק תצטרכו.

איך אפשר להפוך את המרק הזה ליותר חריף?
פשוט הוסיפו יותר צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה. זו דרך נהדרת להביא את הטעמים הלאה!

האם יש לי אפשרות להשתמש בעדשים אחרות?
לגמרי! אפשר להשתמש גם בעדשים ירוקות או חומות, אם אתם מעדיפים, התוצאה תהיה קצת שונה, אבל עדיין מדהימה.

לא יצא לי טעים, מה לעשות?
אם זה קורה, פשוט תוסיפו תיבול נוסף. מוזמנים לשחק עם התבלינים. אפשר גם להוסיף עוד מים כדי לדלל את הכבדות.

האם מותאם לצליאקים?
כן, המתכון הזה הוא ללא גלוטן אם אתם משתמשים באורז או קינואה ללא גלוטן כחלופה.

מה לעשות אם אין לי אילו רכיבים חסרים?
אל תדאגו! רוב המתכון סלחני. כל ירק שתמצאו במקרר יכול להתאים. חויגגו לכם לגרסה הייחודית שלכם

האם ניתן לשמר את המרק הזה לאחר הבישול?
כן, ניתן לשמור חלק מהמרק במקרר עד חמישה ימים, וטעם ההשתבחות של זה בהחלט ייתן למנה ערך מוסף!

בקיצור, זהו מתכון מושלם, מעולה ובריא שצריך לשתף עם כולם! אל תשכחו לספר לנו איך יצא, ואולי אפילו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שכל החברים שלכם ייהנו ממנו גם כן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *