"`html
פרושוטו כשר: המתכון המושלם!
לא ניתן להתעלם מהקסם של הפרושוטו – המשגשגת המעושנת, המנשנשת והמעלפת, שעושה כל סנדוויץ' לטעים הרבה יותר. ואילו אנו לא רוצים שתחמיצו את המתכון המדהים והמקורי הזה, אז קדימה, בואו נצלול לתוך עולם הטעמים המשגע הזה. אז כשאתם מתארים את טפיחת הים, מתחת לשמש החמה של טוסקנה, זה בדיוק מה שהולך לקרות בפה שלכם כשאתם בעיצומם של הכנת הפרושוטו הכשר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: שישה אנשים
הרכיבים הדרושים
המפגש עם רכיבי המתכון בונה את היסוד שלה. כל רכיב הוא כמו נגן בתזמורת, וכל אחד מהם תורם בצורה ייחודית למוזיקה שכזו. הנה מה שנצטרך:
- 300 גרם חזות של בשר הודו (או קונר של הודו)
- 200 גרם פפריקה מתוקה, מדושנת ומעושנת
- 2 כפות מלח ים
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 50 מ"ל חומץ בלסמי (כדי לחבר את כל הטעמים)
- 3 שיני שום קצוצות (אוהבים את השום, לפחות אנחנו)
- 10 עלי בזיליקום טריים (שדרוג מהמם)
אם אתם בעניין של חוויות בריאותיות יותר, ניתן להמיר את הבשר לדל פחמימות ע"י שימוש באגוזים קצוצים ומעושנים. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, נסו להשאיר את נתחי הבשר ולהשתמש בחצילים קלויים.
שלבי ההכנה
כעת נתעסק עם שלב ההכנה, שהוא שלב חשוב במתכון. לא רק שהשלבים הללו יובילו אל התוצאה המדהימה, אלא הם גם יקפיצו לכם את הטעמים לדרגות חדשות!
- חתכו את נתחי הבשר לחתיכות דקות מאוד, כמו טס של מציאות.
- מניחים קערה ומכניסים לתוכה את החזות, פפריקה, מלח, שמן זית ושום קצוץ.
- מעבירים הכל אל תוך קיבה בעזרת כף לערבוב.
- מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים היטב עד שכל החלקים מצופים.
- מכסים במגבת ומניחים לה לנוח במשך 15 דקות, כדי שהטעמים יתערבבו.
- בינתיים, חותכים את עלי הבזיליקום לחתיכות קטנות.
- לאחר חצי שעה נוטלים מחבת ונחמם אותה היטב. חשוב שהטמפרטורה תהיה גבוהה, אחרת לא תשיגו את הקראנצ' הגלוי.
- שמים את הרצועות על המחבת והופכים היטב, עד שהן משחימות.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום מעל והופכים שוב.
- מבשלים את הכל עד שהבשר רך והטעמים נפלאים, כ-10-12 דקות.
- מגישים עם סלט ירוק, פוקצ'ה או כל דבר אחר שנראה לכם שיילך טוב עם זה.
ומה עכשיו? נניח לכם לחשוב איך כל מתכון של סבתא גורם לכם ללקק את האצבעות – זה בדיוק העניין עם הפרושוטו הכשר שלנו!
ותוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן, תמיד אפשר לשדרג את המתכון הזה. תוכלו לשדרגו על ידי הוספת חמאת אגוזים, גבינת פרמזן מגורדת או אפילו תוספת של חצילים קלויים. זה נשמע אולי קצת משוגע, אבל האמת היא שהחצילים, כשמבשלים אותם בצורה הנכונה, יכולים להקפיץ את המנה למקום עליון.
לא רק זה, אלא שישנם מוסקטרים שיכולים להוסיף גם בצל מטוגן כמרכיב מחדש. אתם מופלאים, באמת. ואל תשכחו, תבלינים כמו קינמון או מלח ים עשויים לשדרג את המראה של המנה שלכם בצורה מדהימה. בכל פעם שנראו חובבים של בבישול- יש אנשים שאוהבים מה שנקרא "מרץ" במידות קונדריק. אז יש לכם כאן את כל המידע!
שאלות ותשובות
למה הפרושוטו חשוב כל כך? הוא לא רק פרי יצירה קולינרית, אלא ממש אומנות. כל נגיסה מפגישה אתכם עם טעמים ומרקמים מדהימים!
אפשר לשמר את הפרושוטו במקרר? כן, בהחלט. שמירה במיכל סגור עוזרת בשמירה על הטעמים.
מהו הלחם המושלם לשילוב עם פרושוטו? לחם פוקצ'ה יעניק לכם את הקראנצ' המושלם.
האם ניתן להכין פרושוטו ביום שלפני השימוש? כמובן! תבשלו ותשמרו במקרר עד ההגשה.
מה קורה אם אני שוכח לשים את החומץ הבלסמי? טעמים אחרים לא ישתנו, אך החומץ מוסיף חומציות מיוחדת למנה.
האם יש חברת שמנים ממליצה שתשתמש בה? שמן זית איכותי אמור לעזור לכם להשיג את הטעם האותנטי.
מה אפשר לשים את החזות של הבשר במקום? תנסו עם חזה עוף או אולי בשר עגל!
מה באשר לתיבול בחורפי מתובל? אל תתביישו להוסיף תיבול ישראלי כמו טחינה או שום!
איך אני יודע מתי הפרושוטו מוכן? פשוט יש לבדוק עד שהוא מתייבש ומקבל קראנץ' פנימי!
זה מותר לילדים? כמובן! אפשר להכין גרסה פחות חריפה עם יותר ירקות בתוכה.
אז, נמליץ לכם לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולחלוק את הקסם עם כולם! כל מי שיכיר את הפרושוטו הזה לא יאמין כמה טעים הוא יכול להיות. בואו ניצור יחד זכרונות עם מנת פרושוטו כזו!
"`