מתכונים עם נינג'ה גריל שלא תוכל להתנגד להם

המתכון המושלם לנינג'ה גריל: פילה דגים עם רוטב לימון ודבש

דמיינו את זה: ערב סתווי, אתם במרכז המטבח שלכם, הנתבים והכלים מגודלים סביבכם. הריחות מדהימים, התחושות עולות, ואתם יודעים שהערב הזה הולך להיות אגדי. המתכון שאנחנו הולכים לדבר עליו הוא פילה דגים עסיסי, המשגע את החושים עם רוטב לימון ודבש. כל ביס מראה בדיוק למה כינה חובבי האוכל את הנינג'ה גריל כאלוף הבלתי מעורער של המטבח הביתי. מכינה מהר, טעים, ואפשר להגיש לצד כל דבר – זה מושלם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

רמת קושי: קל

מספיק ל: 4 מנות

  • 30 דקות הכנה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת יתרכז במרכיבים שצריך להכין. זה הזמן לערוך את השולחן כאילו ציפיתם את מיטב השפים מהעולם!

  • 4 פילה דגים (מומלץ סלמון או דניס)
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 לימון פרוס לרבעים להבשה

אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הדגים בטופו או בברוקולי צלוי, וזה ייתן לכם תוצאה מדהימה לא פחות!

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן ללכת על זה! כשהכול מוכן, אתם לא רוצים לבזבז זמן. אצלי זה קורה מהר מאד, וכך גם אצלכם זה יקרה! אז בואו נתחיל.

  • מניחים בשקית ניילון כל מרכיבי הרוטב: דבש, מיץ לימון, שמן זית, מלח, כמון ופפריקה ולשקשק היטב.
  • משרים את פילה הדגים בתוך הרוטב למשך 15 דקות (תשמחו על הסבלנות שלכם!)
  • מחממים את הנינג'ה גריל על טמפ' גבוהה (כ-200 מעלות).
  • מניחים את הדגים בתבנית צלייה ומוסיפים מעט שמן זית על הדג.
  • חריצים על פני הדג עם סכין למען מראה ייחודי.
  • צלו את הדגים בנינג'ה גריל במשך 8-10 דקות עד שיתקבל גוון זהוב מושלם.
  • מוציאים ומניחים על צלחת חמה.
  • מעטרים עם פטרוזיליה קצוצה ופרוסות לימון.

אל תשכחו תמיד לשים את המוזיקה האהובה עליכם ברקע, כי זה מה שהופך כל מפגש למיוחד!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף עוד ממד לעונג החושי שלכם במאכל, תמיד יש מקום לשדרוגים! בואו נביא לכם כמה רעיונות:

  • קצת מסמרי או צ'ילי חריף באירועים מיוחדים יכול להוסיף טפיחה על השכל, והרגשה של משהו שונה!
  • שנה את הדגים לדגים מגושמים כמו טונה – זה ממש יכול לתפוס אותך לא מוכן (באופן טוב!).
  • להקפיץ ירקות כמו קישואים ונעוותי סלק ליד הדגים, בשביל היצירה המושלמת שהולמת את המנה כולה.

שאלות ותשובות

אילו דגים אפשר להשתמש במתכון? ניתן להשתמש במגוון דגים, כמו סלמון, דניס או פורל. כל דג עם בשר עדין יעבוד מצוין!

האם אפשר להכין את המתכון בתבניות אחרות? בהחלט! ניתן להשתמש בתבניות ברזל או צלייה רגילה, אך חשוב לשמור על טמפרטורות גבוהות.

כמה זמן אפשר לשמור את הדגים במקרר? ניתן לשמור את הדגים לשימוש נוסף בעירום עד 2-3 ימים.

אילו ירקות מתאימים לצד המנה? אפשר להכין סלט ירקות טרי, או פשוט לבשל ירקות כמו ברוקולי וגזר.

כיצד אפשר להפוך את המנה ליותר חריפה? אפשר להוסיף פלפל חריף או קצת חרדל לרוטב!

האם אפשר לשים פטרוזיליה קפיצית על הדגים? מעבר לפטרוזיליה רגילה, פטרוזיליה קפיצית תוסיף שינוי מרענן!

מה הזמן המומלץ לצליית הדגים? זמן הצלייה תלוי בעובי הפילה, והבקר הוא הכוונתך, 8-10 דקות זה אידיאלי!

האם אפשר להכין את הרוטב מראש? בהחלט, זה בריא ומתקבל היטב! שמרו אותו בקירור ליום-יומיים.

מה אפשר למרוח על הדגים במקום דבש? ניתן להשתמש בסירופ מייפל או אגבה.

אילו טכניקות מכינים את הרוטב? אפשר גם לערבב במעבד מזון בשביל מרקם חלק יותר!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים שלכם הזדמנות ליהנות מהפילה דגים המעלף הזה, כי כל אחד יכול להיות שף מוביל במטבח מול הנינג'ה גריל שלו! אתם תודו לי אחר כך!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *