סלט מנגולד טרי שלא תוכל לעמוד בפניו

סלט מנגולד טרי – מרענן, משגע ומלא בטעמים!

כשמדברים על סלטים, במיוחד כאלו שמשלבים בתוכם ירקות טריים ומרעננים, קשה שלא לחשוב על סלט מנגולד. מדובר במנה שמביאה יחד טעמים, צבעים ונעימות שמשמחת את הרוח והלב. משחק הטעמים בין הירוק השופע של המנגולד, הקראנצ'יות של הירקות הנלווים והקלילות של הרוטב הוא פשוט מעלף!

ובעיקר, כשאתם יודעים שגם מדובר בסלט שהוא ביס מרענן לכל דבר, לא תפסיקו ללקק את האצבעות אחרי כל ביס. רוצים לדעת מה הוא הגורם הסודי שהופך את הסלט הזה לכזה מדהים? לא תאמינו, מדובר בעובדה שהוא כל כך קל להכנה, ומרכיביו זמינים בכל סופר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט מנגולד טעים, שהופך כל ארוחה למושלמת, דורש אלמנטים טובים ואיכותיים. כך שאתם מתבקשים להצטייד ברשימת המרכיבים הבאה:

  • 1 חבילה מנגולד טרי (כ-200 גרם)
  • 1 קופסה קטנה של גבינת פטה (120 גרם)
  • 1 גזר גדול מגורר
  • 1 פלפל אדום קלוף ומוקצף לקוביות
  • 1/2 כוס אגוזי ערמון קצוצים (או אגוזי מלך)
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציה: חצי אבוקדו פרוס

כעת, נשאלת השאלה: מה אם אנחנו רוצים להכין אותו בגרסה טבעונית או ללא גלוטן? בשלב הבא נענה על שאלה זו.

מרכיבים חלופיים

לגרסה טבעונית אפשר להחליף את גבינת הפטה בטופו מעושן או אפילו בשקדים קלויים לפיזור טעמים מגוונים. למי שמעוניין בגרסה דלת פחמימות, פשוט ניתן להשמיט את הגזר והפלפל. אפשר גם לשלב ירקות נוספים כמו מלפפון או תפו”א קטן מבושל.

שלבי ההכנה

הכנת סלט מנגולד היא משימה פשוטה ומדויקת. בשלב הבא, נלווה אתכם בצעד אחרי צעד ונטחן את הסודות הכי טובים של הכנת סלט מנגן:

  1. שמים את המנגולד במים קרים ומשרים למשך 5 דקות כדי לנקות אותו היטב.
  2. מסננים ומייבשים את המנגולד באמצעות מגבת נייר או מסננת, ולוחצים עליו מעט להוציא עוד מים.
  3. חותכים את המנגולד לרצועות דקות או קוביות, לפי הטעם.
  4. מעבירים את המנגולד לקערת סלט גדולה.
  5. מגרדים את הגזר ומוסיפים לקערה.
  6. הקוביות של הפלפל הופכות את הסלט למיוחד, אז מוסיפים אותן כעת.
  7. קוצצים את אגוזי הערמון ומוסיפים לסלט.
  8. בכוס נפרדת, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל.
  9. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
  10. מפוררים את גבינת הפטה ומפזרים מעל.

לאחר שסיימנו את הכנת הסלט, נוכל להתענג על הטעמים החריפים והמרעננים שהוא מביא. הצלחה מובטחת בכל פעם!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

סלט מנגולד הוא בסיס מצוין למגוון תוספות, כך שתמיד תוכלו להתאים אותו לטעמכם האישי. בין השדרוגים האפשריים:

  • קוואקר פריך: הוספת קוואקר קלוי ישדרגו את המרקם הקראנצ'י של הסלט.
  • גרגרי חומוס: המוסיפים כשרון בריאותי וממלא יותר.
  • פסיפלורה: קוביות עסיסיות יוסיפו מתיקות וממכר.
  • תוספת טחינה: משרה על הסלט בטעם אגדי ומפתה.

באמצעות תוספות אלו, תגלו בקלות שהסלט יכול להפוך למנה עיקרית מעולה לארוחות קלות!

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של המנגולד?
היתרונות הבריאותיים של המנגולד כוללים תכולת סיבים גבוהה, ויטמינים כמו A ו-K, ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום. הוא עוזר בשמירה על בריאות הלב.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אפשר להכין את כל המרכיבים בנפרד ולערבב בעזרת הרוטב ממש לפני ההגשה. זה מב гарант המצגת הטעמים.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הסלט?
עדיף לאחסן את הסלט בקופסה אטומה במקרר, אבל זיכרו כי שכבת הגבינה תתחיל להוציא נוזלים לאחר יום.

האם ניתן לשלב סלטים נוספים?
כמובן! סלט מנגולד משתלב נהדר עם סלט כרוב או אפילו סלט חיטה, והולך מצוין ליד בשרים.

מה היתרון של גבינת פטה בסלט הזה?
גבינת פטה מוסיפה טעם חומצי משגע שמאוזן על ידי המנגולד ומוציא את כל הטעמים ביחד.

האם אפשר להשתמש במנגולד קפוא?
לא מומלץ. מנגולד טרי הרבה יותר טעים ופריך, כאשר הקפוא מאבד את המרקם הטעים.

מה ניתן לשים במקום שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן אבוקדו, שניים שיתנו טעם מעניין לסלט.

איך אני יכול לשדרג את הסלט לגרסה בריאה יותר?
כמובן! אפשר לשים יותר ירקות קצוצים כמו מלפפון, או להמיר חלק מהחומרים לגרסה דלת פחמימות.

איזה דגנים ניתן לשלב במתכון?
תחליף טוב הוא קינואה מבושלת, שעשויה להיות מוצגת כבסיס מרהיב לסלט.

האם הסלט בריא לדיאטה?
כן! הסלט דל קלוריות, עשיר בסיבים וגם תורם לתחושת השובע, כך שמתאים לדיאטות רבות.

סלט מנגולד עושה הרבה יותר מאשר פשוט לשדרג מתכונים. הוא יכול להיות חבר הכי טוב של שלכם בכל ארוחה, והכי חשוב – זה מצריך מינימום הכנה! אז קדימה, אל תתנו לשמירה על מתכונים להפריע לכם – פתחו את הלב והשתפו את המתכון הזה עם כל מי שצריך קצת צבע לשולחן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *