עוגת שוקולית פרווה שמשאירה את קרין גורן מאחור

עוגת שוקולית פרווה כמעט ברמה של קרין גורן

תארו לעצמכם רגע, עוגת שוקולית שמריחה כל כך טוב, שאתם כמעט יכולים לשמוע את עוגיות השוקולד רוקדות להן במטבח! ובכן, אנחנו כאן כדי להגשים את החלום הזה. לא מדובר רק בעוד עוגה, אלא בעוגה מדהימה באמת, עוגה שתגרום לכל אחד שתתנו לו לטעום ממנה להשאיר את הצלחת ריקה. אנחנו מדברים על עוגת שוקולית פרווה שהכנתם במו ידיכם, וכל ביס שלה הוא כמו נגיעת מדבר מתוק בעולם של חמאת שקדים.

היום נכין יחד עוגת שוקולית שתשאיר את בני המשפחה והחברים שלכם המומים. עוגה שהיא לא רק ממכרת, אלא גם מושלמת לאירועים חגיגיים כמו ימי הולדת, חגים או סתם כשבא לכם לפנק את עצמכם. בקיצור, זו העוגה שהילדים שלכם יבקשו שוב ושוב, ואתם תמצאו את עצמכם מכתיבים לכולם את המתכון המסורתי (של סבתא בקיץ).

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 35-40 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • לכמה מנות: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנתחיל להכות בכף הלישה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. הכנות זה לא רק במטבח, אלא גם נפשית – צריך להיות מוכנים להתענג על כל ביס. אז הנה רשימת רכיבים שתעזור לנו להתכונן למהלך האגדי הזה.

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (וחשוב שלא נשכח את האיכות – זה כולל גם את השוקולד, חברים)
  • 1 ו- 1/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים (כן, מים – הם יפכו את העוגה לאוורירית יותר)
  • 1/2 כוס שמן (שמן קנולה זה המתאים ביותר)
  • 1 כוס שוקולד מריר, קצוץ (על פי האפשרות – גם שוקולד חלב יעבוד, תלוי במידה של מתיקות שאתם רוצים)
  • 2 כפיות סודה לאפייה
  • 1 כפית קינמון (למתן נגיעה של חמימות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן לציפוי התבנית
  • לציפוי אפשר להוסיף: אגוזי לוז קצוצים או שבבי קוקוס

שלבי ההכנה

אחרי שהתארגנו עם כל הרכיבים הנחוצים, אפשר בקלות להתחיל את המסע המופלא הזה. תחזיקו חזק, זה הולך להיות מהנה!

  1. ראשית, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. סוגרים תבנית בקוטר 24 ס"מ בשמן ומניחים בתוכה נייר אפייה, כדי שהעוגה תצא בקלות.
  3. שמים בקערה גדולה את הקמח, הקקאו, הסוכר, הסודה והמלח ומערבבים היטב.
  4. מעבירים לקערה נפרדת את המים, השמן ושאפשרי להוסיף את השוקולד המומס (מומלץ לדאוג שגם הקקאו וגם השוקולד יהיו באיכות גבוהה).
  5. מוסיפים את החומרים הרטובים ליותר ייבשיים ומשלבים את הכל לאיט כדי שהכל יתערבב בצורה אחידה.
  6. בעבור 1-2 דקות משפשפים את התערובת עם כף עץ או מרית.
  7. נשפכים לתבנית המשומנת ומעבירים לתנור החם למשך 35-40 דקות.
  8. אחרי הזמן, מבצעים בדיקת קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה!
  9. מוציאים ומניחים להתקרר על רשת.
  10. אחרי הצלחה, אפשר לקשט בעזרת אגוזי לוז או לפזר קצת סוכר אבקת מעל.

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגרום לה להיות ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בקמח שקדים במקום בקמח הרגיל. למי שמחפש גוון נוסף, מומלץ לשלב כמה טיפין של קינמון פנימה כדי להגביר את הטעמים המדהימים של השוקולד.

עוד תוספות או שדרוגים אפשריים

הנה כמה רעיונות כדי לקחת את העוגה המדהימה הזו שגרמתם לה לעוף אל הרמה הבאה:

אפשר לשדרג אותה עם סירופ שוקולד גולש מלמעלה לאחר האפייה. או אפילו להוסיף לתוך הבלילה פירות יער טריים כמו תותים או אוכמניות. ולמי שאוהב את הגוון החלבי, אפשר להכין רוטב קרם וניל, או אפילו קטנה של עוגיות אוראו מרוסקות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה בלי קקאו?
אפשר, אם תשתמשו בשוקולד מריר במקום קקאו. שימו לב שהטעם ישתנה, אבל עדיין יתקבל משהו מעלף!

באיזה סוג שוקולד כדאי להשתמש?
אני אישית ממליץ על שוקולד מריר באיכות גבוהה, אבל אפשר גם לשלב שוקולד חלב כדי למתן את המרירות.

האם ניתן לאחסן את העוגה?
בהחלט! תכניסו אותה למקרר, היא תישמר לכם 5-7 ימים.

תוך כמה זמן רצוי לאכול את העוגה?
אני ממליץ לא להמתין יותר מדיי. גם כי זה אגדי וגם כי היא הכי טעים שיש כשהיא טרייה!

האם אני יכול לשתף את המתכון עם חברים?
ודאי! כל עוגה טובה צריכה להתפשט ברשתות החברתיות. אל תהססו לשתף את העונג.

האם עוגת השוקולית מתאימה לטעימות לילדים?
בוודאי, זהו מתכון מעולה לאירועים משפחתיים ולילדים. עם קצת קישוטים על גבי העוגה, הילדים לא יפסיקו לחייך!

מה קורה אם אני שם יותר מדי סוכר?
יהיה טעים אף יותר, אבל צריך להיזהר שהעוגה לא תהיה ממתיקה מדי – הכל במינון!

אפשר להכין את העוגה במאפיה?
עם תשומת לב ולבבות אוהבים אפשר להכין בזוגות או בקבוצות. פשוט מצמצמים את הכמויות!

האם ניתן להמיר את השמן באחר?
כן, שמן קוקוס יכול להיות חלופה טובה. הוא יעניק טעמים סופר מיוחדים.

מה הדרך הכי טובה לקשט את העוגה?
כל מה שמדברים עליו מעל – שוקולד, אגוזי לוז, וקצת סוכר זריז! אז מה אתם מחכים? התחילו לאפות ואל תשכחו לשתף!

לאחר שהכנתם את עוגת השוקולית משגע הזו, אני ממליץ לכם לשתף אותה עם חברים ברשתות החברתיות. זה מתכון שרבים ירצו לדעת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *