עוף בשקית קוקי עם ירקות שיישנה לכם את הארוחה

עוף בשקית קוקי עם ירקות – מתכון אגדי

אתם יודעים ששום דבר לא משתווה למנה שהסבתא הייתה מכינה, עם המוקפצים והאש, שהמקרר שלה היה מריח ממנה המדהימה? אבל רגע, אין צורך להיות ילדי סבתא כדי להיות אלופים במטבח – אנחנו הולכים להציג מתכון فوق-ריאלי של עוף בשקית קוקי עם ירקות! אל תדאגו, לא נדרשת טכניקת הבשלות של שף מעולמו של גורדון רמזי. זה פשוט, נעים, ומשגע. היכולת להביא לכם מנה שהיא בעצם *מעלפת* לא צריכה להיות מסובכת, נכון? ומי יודע – אולי זה יהפוך להיות המתכון האהוב עליכם, כזה שתרצו לשחזר שוב ושוב!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את עוף בשקית קוקי עם ירקות, אנו זקוקים לחומרי גלם פשוטים, אבל טעימים. מתכון זה הוא ממש מושלם ויכול להיות גם גרסה טבעונית – נכין חלופות מושלמות שיאפשרו לכולם ליהנות! ובינתיים, בואו נשים את העיניים על המרכיבים המדהימים:

  • 1 ק"ג עוף (שוקיים, פרגיות, או אפילו חזה עוף – מה שאוהבים)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות תבלינים – (מומלץ: פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל שחור)
  • שום כתוש (אפשר לפי טעם)
  • שקית קוקי מתאימה לבישול בתנור

לגרסה טבעונית: ניתן להחליף את העוף בטופו או פטריות כפתור. בנוסף, להוספת פריכיות או בורגול – ניתן לתבל במעט שמן זית ותבלינים. אין מקום לפספס את החוויה!

שלבי ההכנה

עכשיו מגיעים הימים שאני הכי אוהב – צריך פשוט לקרוא את השלבים ואז להיכנס למטבח! תכינו את עצמכם, כי זה הולך להיות משגע:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי העוף והירקות עם שמן זית והתבלינים עד שהכל מצופה היטב.
  3. מעבירים את תערובת העוף והירקות לשקית הקוקי.
  4. סוגרים היטב את שקית הקוקי ומשאירים חור קטן לאידוי (כדי שהמנה לא תתפוצץ!).
  5. מניחים את השקית בתבנית ומכניסים לתנור. מבשלים במשך 1 שעה.
  6. לאחר שחלף הזמן, מוציאים את התבנית ומקפלים את שקית הקוקי בעדינות (זהירות, מאוד חם!).
  7. מגישים חם, עם לחם טרי או אורז – כל מה שאוהבים.

לאחר שהכל התבשל והקומפוזיציה הארומטית מילאה את הבית בניחוחות נפלאים, הגיע הזמן להוציא את המנה. לפני שתסיימו את המנה ותחליטו שזה "הכי טעים שיש", תוסיפו פרוסות לימון או אפילו רוטב חריף כדי לקבל עוד טעם מיוחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

חושבים על מה יכול להיות נפלא יותר?

  • שדרוג הבצל עם פפריקה מעושנת להוספת טעם מעודן.
  • אפשרויות לשלב גם פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים לזריקת מתיקות.
  • תוספת ירקות כגון ברוקולי או קולורבי, יוסיפו רעננות.
  • לגוון את התיבול עם עשבי תבלין כמו רוזמרין או טימין.

המשגע במתכונים הללו הוא שתמיד אפשר להוציא את הקולינריה שבי, לשדרג ולהפוך את המנה לבלתי נשכחת!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון עם עוף קפוא?
בהחלט! רק יש לדאוג להפשיר את העוף היטב לפני הבישול, לשמור על טעמים.

מה אין במתכון שאני יכול להוסיף?
אפשר להוסיף רוטב סויה או טחינה – זה ייצור טעם חדש ומעניין!

האם אפשר להכין את המנה מראש?
מומלץ להכין מראש ולאחסן במקרר. כשהאורחים מגיעים – פשוט לחמם בתנור!

האם המתכון מתאים לתנור רגיל?
כן, מתכון זה מתאים גם לתנור קונבנציונלי – רק להקפיד על חום אחיד.

איך לשמור על הטריות של המנה?
שומרים את המנה במס containers אטומים במקרר. היא תישמר בצורה מושלמת לכמה ימים.

האם ניתן להכין את המנה ללא שקית קוקי?
כמובן! ניתן לבשל בתבנית כפעולה חלופית – ידרוש קצת יותר תשומת לב למים.

האם הירקות יתרככו מידי?
לא, עם שיטת הבישול הזו הירקות נשארים פריכים וטעימים לאורך כל תהליך הבישול.

מה זמן הבישול המתאים لتحقيق צבע רך?
אם תכניסו ל-50 דקות תתקבל תרכובת מקסימה – הצבעים טבעיים והטעמים מרהיבים.

האם ניתן להכין את המתכון בכמויות כפולות?
אם יש מקום בתנור, בהחלט! רק להוסיף עוד זמן בישול במידה ויש צורך.

איפה אני יכול להשתמש בשאריות?
השאריות השוקעות בטח זה צלחת טעימה ביום שלישי – אותן תוספות יהיו נהדרות בסלט או בקציצות.

יש לכם מתכון נהדר בידיים, במדף הבא לא תתביישו לשתף את התוצאה עם חבריכם. מנה כזאת מדהימה מוזמנת להגיע עם חיבה – מפיצים את האהבה ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *