עוף שלם בנינג'ה שגורם לכל ארוחה להיות חגיגה

עוף שלם בנינג'ה – מתכון שלא תשכחו!

תדמיינו לעצמכם את הריח הנפלא של עוף קלוי, שנאפה עד שאני לא מצליחים להפסיק ללקק את האצבעות. מתכון זה הוא המושלם עבור כל מי שאוהב אוכל טעים, פשוט ומיוחד! זהו מתכון לעוף שלם שנעשה בנינג'ה, המכשיר המהפכני ששיגע את חובבי הבישול בכל העולם. לצלול לתוך הניחוחות והטעמים המדהימים שבעוף הזה, זו חוויה מעלפת שלא תרצו לפספס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • מצרכים עבור: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוף שלם בנינג'ה אנחנו צריכים את כל המרכיבים שישנו למנה המדהימה הזאת. תחילה, נתחיל עם העוף, אבל אל תדאגו – יש כאן כל כך הרבה טעמים והרבה דברים קטנים שיכולים לשדרגו את המנה עד למעלף באמת!

  • עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • תיבול של עשבי תיבול טריים (קומפרי, רוזמרין או ישאבה)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לפסים
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • לימון אחד, חתוך לחצי

תמיד אפשר לשלב תוספות כמו ירקות שורש אחרים או תבלינים שונים, כדי לחוות את המתכון בצורה שונה. לדוגמה, אפשר להוסיף תפו”א מתוקים או דלורית קיצית לתוך הנינג'ה כדי לשדרג את המנה לכיוונים נוספים!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להגיע לשלב המעניין והטעים ביותר – הכנת העוף בנינג'ה. עם כל שלב תתכנו לבחון את כל הכישורים הקולינריים שלכם!

  1. נחמם את מכונת הנינג'ה על מצב הצליה.
  2. נשמן את העוף בשמן זית מכל הצדדים.
  3. נפזר את התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כמון וקינמון) על גבי העוף בתנועות סיבוביות.
  4. נניח את העוף במרכז המכשיר.
  5. נחלק את הירקות (תפו”א, גזר ובצל) מסביב לעוף.
  6. נניח חצי לימון בתוך העוף, יחד עם שיני השום קצוצות ועשבי התיבול.
  7. נבחר במצב הצליה ונבשל במשך 60 דקות.
  8. נבדוק את טמפרטורת העוף – היא צריכה להגיע ל-75 מעלות צלזיוס.
  9. כשהעוף מוכן, נוציא אותו ונניח לו לנוח 10 דקות לפני החיתוך.

לאחר סיום הכנת המנה, חשוב לזכור שהטעמים והתיבול מתמזגים בצורה מדהימה כשנותנים למנה לנוח. אני ממליץ לכם לחכות קצת – זה שווה את זה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

למנה הזאת יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג! אפשר להכין רוטב מעניין על בסיס יוגורט עם עשבי תיבול,יגרום לכך שהמנה תהיה מושלמת. תוכלו גם להכין סלסה רעננה עם עגבניות, בצל, כוסברה ולימון, ולשדרגו בכל מיני טעמים מזרחיים. ואם אתם אוהבים חריף, הוסיפו קצת פלאפל חריף או רוטב חריף לצד המנה.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בעוף קפוא? כן, אם העוף קפוא, יש להפשיר אותו לחלוטין לפני הבישול כדי לקבל תוצאות מיטביות, אחרת הוא יתבשל בצורה לא אחידה.

מה עושים עם שאריות העוף? שאריות העוף טובות לשימוש במגוון מתכונים כמו סלטים, פסטה או תבשילים. פשוט קורעים את הבשר ומוסיפים לתבשילים שונים.

האם אפשר להשתמש בתבלינים שונים? בהחלט! מבחינת תבלינים, כל מה שעושה לכם טוב – זה מה שהכי חשוב. תנסו לשים קארי או זעתר!

מה עדיף, לשים את הירקות בתוך העוף או מסביב? כדי לקבל טעמים שווים ומדהימים, אני ממליץ לשים את הירקות מסביב לעוף, אבל אפשר גם לשים אותם בפנים לטעמים עשירים יותר.

האם ניתן להכין את המנה הזו במכונת בישול אחרת? כן, אם יש לכם טוסטר אובן או סיר לחץ, אתם יכולים להכין את העוף גם בהם. רק תוודאו להתאים את זמני הבישול.

ואם יש לי ילדים, אני יכול לשים יותר ירקות? בהחלט, שימו ירקות שילדים אוהבים – כמו גזר, זוכרים שאף אחד לא יחזור הביתה עם ירקות נעלבים!

האם ניתן לחמם את העוף שוב? כן, ניתן לחמם את העוף שוב – כמובן מתוך מטרה לשמור על העסיסיות שלו. אפשר לחמם בתנור או במחבת.

מה הטיפים שלך לבחירת העוף? השקיעו בעוף טרי – זה עושה את כל ההבדל! ניתן לבחור עוף אורגני להשגת טעם משגע.

מה עושים אם לא מצליח לי העוף? אל תתיאשו! זה קורה לכל אחד – תלמדו מזה ותתנסו שוב!

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם וההנחיות הבסיסיות להכנת עוף שלם בנינג'ה, אנו ממליצים לכם לנסות אותו ולשתף את התוצאות עם חברים ברשתות החברתיות! תראו להם מה יצרתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *