פסטה ברוטב שמן זית בזיליקום ועגבניות שלא תוכל לעמוד בפניה

פסטה ברוטב שמן זית בזיליקום ועגבניות

תשכחו מכל מה שידעתם על פסטה רגילה! המתכון הזה יעיף אתכם לגבהים חדשים של טעמים ומרקמים. פסטה ברוטב שמן זית בזיליקום ועגבניות היא לא סתם מנה – מדובר בחוויה קולינרית שמשלבת מחדש את העולם האיטלקי עם נגיעות של חדשנות ומקוריות. נדמיין מוזיקה איטלקית מתנגנת ברקע, ריחות של בזיליקום ועגבניות טריות שממלאים את המטבח, ואנשים שמדברים ומחייכים – זה מה שהופך את הארוחה הזאת למשהו באמת מדהים. אם אתם מחפשים מנה שמחברת את כולם בשולחן, זו המנה המושלמת עבורכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה המהירה והקלה, עלינו לאסוף את כל החומרים שיהפכו את המנה הזו למושלמת. תנו לנו לגלות לכם כי חומרי הגלם הם המפתח להצלחה. ככל שהם יהיו טריים ומעולים יותר, התוצאה תהיה אגדי!

  • 400 גרם פסטה (סוג שאתם אוהבים, אני ממליץ על פפרדלה או פנה)
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום, קצוצות דק מאוד
  • 500 גרם עגבניות רוטב (טריות או משומרות)
  • חבילה של בזיליקום טרי או יבש (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 50 גרם פרמזן גרוס (לא חובה)

קצת על רכיבים אלו: שמן הזית הוא לא רק חומר סיכה לפסטה שלכם, אלא גם נותן לה טעם עשיר ובריא. העגבניות הן מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, והן מעניקות טאץ' מתוק ועשיר. הבזיליקום? הוא לא סתם עלה ירוק, הוא יוסיף את האוויר הצח של הקיץ האיטלקי!

מרכיבים חלופיים

אם אתם נוטים לדיאטות מיוחדות, זה הזמן לדבר על התאמות. אפשר להמיר את הפסטה לפסטה דלת פחמימות או כזו מקטניות. עגבניות טריות יכולות להיות מוחלפות ברוטב עגבניות אורגני, ואם אתם בעד טבעונות, פרמזן יכול להיחלף בכל גבינת קשיו טחונה. הבחירות הן אין סוף!

שלבי ההכנה

וכמו כל מתכון מצוין, עכשיו אנחנו נכנסים אל הלב של העניינים. שלב אחרי שלב, נבנה את המנה הזאת– תכינו את עצמכם לקסם הקולינרי הבא.

  1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח.
  2. כשמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות על האריזת הפסטה.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים במשך כדקה, עד שהוא מתחיל לבעבע.
  5. מוסיפים את העגבניות (או רוטב העגבניות) ומבושלים במשך כ-10 דקות.
  6. מתבלים במלח, פלפל ובזיליקום קצוץ לפי הטעם.
  7. ברגע שהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים ישר למחבת עם הרוטב.
  8. מחממים את שתי המנות יחד במשך כ-2 דקות, כך שהפסטה תספוג את הטעמים המדהימים.
  9. מפזרים את הפרמזן מעל ומערבבים בעדינות.
  10. מגישים עם עוד בזיליקום מעל והכי חשוב – בעונג!

כן, זה כל כך פשוט! כל מה שנשאר הוא להצהיר על הפסטה שלכם כמנה המושלמת. אם עברתם את השלבים, אתם בדרך למשהו משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף עוד צבעים ולטעמים למנה הזאת, יש כמה אפשרויות שאתם יכולים לשקול:

  • מוסיפים פלפלים קלויים לטעם מעושן.
  • חצי כוס זיתים שחורים קצוצים יוסיפו טעם גבוה.
  • לגרסה חריפה, הוספת חצי כפית של צ'ילי יכול להיות בדיוק מה שאתם צריכים.
  • שדרגו עם כמה חומוס קלוי לצד המנה כדי להוסיף פריכות.

הפסטה הזו היא באמת משגעת, אך זה תמיד טוב לשדרג אותה. תנו לדמיון שלכם להשתולל!

שאלות ותשובות

מה אעשה אם אין לי שמן זית?
שמן חמניות או שמן קנולה יכולים להתאים, אבל הם לא יוסיפו את הטעמים המיוחדים של שמן זית. מנסיוני, שמן זית באמת הוא הבחירה המושלמת כאן.

האם אני יכול להשתמש בעגבניות שמרתי?
בהחלט! עגבניות משומרות הן מצוינות למנה הזו, והן גם משדרגות את המרקם והטעמים.

אפשר להכין את זה מראש?
כן, אפשר לבשל את הפסטה מראש ולהוסיף את הרוטב מיד לפני ההגשה. זה מאוד מועיל כשיש לכם אורחים!

מה אפשר להחליף בפרמזן?
גבינת מוצרלה רכה או גבינת פטה יכולים להיות תחליפים נהדרים.

האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בפסטת אורז או פסטת קטניות.

אפשר להכין את המנה סVEGAN?
בהחלט! פשוט השמטו את הגבינה ותהנו מטעמים נפלאים.

מה עם אורז במקום פסטה?
אורז יכול להוות תחליף מצוין ואפילו ייתן לכם מנה קלה יותר פחמימות.

האם אני יכול להוסיף בשר או דגים למנה?
כן, עוף קלוי או פירות ים כמו שרימפס יכולים להיות תוספת מדהימה.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה הזו תישמר במקרר עד 3 ימים. פשוט חימום מחדש בטוסטר או במיקרוגל עושה את העבודה.

האם אני יכול להקפיא את המנה?
אנחנו לא ממליצים, אבל אם כן, הקפיאו ללא הגבינה, היא לא ממש מחמיאה לאחר ההקפאה.

תנו למנה הזו מקום בשולחן שלכם ושתפו עם חברים ברחבי הרשת! בואו נגרום לכולם ליהנות מהעונג הקולינרי הזה. حسناً, בואו נתחיל לאכול!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *