"`html
קציצות ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי – מתכון משגע ומתובל
בואו נדבר רגע על קציצות ברוטב עגבניות – המנה הזו שמזכירה לכולנו את הבית, את האמא ואת סבתא. כשחושבים על קציצות, אנחנו מתמלאים בזיכרונות מדהימים שבהם אנחנו יושבים ליד השולחן ומחכים בקוצר רוח לטעום את המנה המושלמת הזו. אבל מתכון זה לא סתם, מדובר בקציצות ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי – על טעם כזה אין לוותר! עם איזו עושר מתכונים ויחד עם כמה טריקים סודיים שגרמו לטעמה להיות אגדי.
Zaman HaKishur
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת אתם מתבקשים לאסוף את כל הרכיבים הגדולים, המהממים והכי טעימים שיש למתכון הזה:
- 500 גרם בשר טחון (ממקום שאתם סומכים עליו)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 שן שום קצוצה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1 קופסה (400 גרם) רוטב עגבניות איכותי (אפשר גם להכין בבית)
- 2 כפות שמן זית
וכמובן, אתם יכולים לשדרג את המנה לפי טעמכם האישי עם עלי אורגנו, בזיליקום או אפילו קצת צ'ילי בשביל מקצת חריפות! שברו את התבניות לבדוק כל מה שטעים.
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? הרגישו חופשי להחליף את הבשר בעדשים אדומות מבושלות או בטופו מעוך. גם גרסה ללא גלוטן אפשרית אם תשתמשו בפירורי לחם חדשים או בסוגי קמח ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
ובכן, זה הזמן להתחיל בבישול! עקבו אחרי השלבים הבאים ותגלו כמה שזה פשוט לערבל את התבלינים עם הטעמים הים-תיכוניים.
- בקערה גדולה, ערבבו בשר טחון עם בצל קצוץ, פטרוזיליה, פירורי לחם, ביצים, שום קצוץ, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- לושו את החומרים עד שהכל מתמזג ומקבלים תערובת אחידה.
- עכשיו, בנו קציצות בגודל בינוני והניחו בצד.
- חממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות (כ-5 דקות כל צד).
- בעוד הקציצות מטוגנות, שמים את רוטב העגבניות בסיר נפרד ומביאים אותו לרתיחה.
- לאחר שהקציצות מזהיבות, מעבירים אותן בזהירות לרוטב העגבניות ברוטב.
- מבשלים את הקציצות ברוטב על חום נמוך כ-30 דקות, כך שהטעמים יימשכו אחד לשני.
והשפתיים כבר מתלחלחות מהמפגש בין הקציצות לרוטב המושלם! תאמינו לי, זה יעשה פלאים לכל מתכון ברוטב עגבניות אחר.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להקפיץ את המנה הזאת למקומות חדשים, אני ממליץ על הוספת כמה תוספות. אתם יכולים לשדרג עם גבינת מוצרלה מעל הקציצות בזמן הבישול, כך שהיא תזרום ותשייט מעל. עוד רעיון הוא להגיש עם מנת אורז פרסי או פסטה על מנת למלא את הצלחת בצורה גבוהה.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור קציצות במשך כמה ימים?
הקציצות ממשיכות להיות טובות גם אחרי כמה ימים במקרר, אם הם נשטפים היטב ברוטב. שמרו אותן בקופסה סגורה ואתם מוכנים לכל מצב.
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! אם דאגתם להכין כמות גדולה, אתם יכולים להקפיא את הקציצות לאחר טיגונן. כשהן קפואות, הכניסו אותן ישר לרוטב ותנו להן להתחמם לאט.
מה נפלא ברוטב עגבניות?
הרוטב הוא לב המנה, והקפיצה עליו היא שמוסיפה את העושר, הטעם והשילוב המושלם עם הקציצות החמות. אם תכינו אותו עם ירקות נוספים כמו גזר וקישוא, תקבלו סוציולוגיה של ירקות ויתרון בריאותי.
האם ניתן להשתמש בבשר טחון אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בבשר הודו או עוף, כל מה שקשור לטעימות זה תלוי בטעמכם האישי ובמה שזמין לכם.
האם מתכון זה יכול להיות קלאסי כמו של סבתא?
כולנו יודעים שסבתא יודעת את הסודות, אבל קציצות אלו בהחלט משאירות חותם! גם אם זו לא המתכון המקורי של סבתא, העיקר שהם יוצאות בראוי!
מה אפשר לשתות עם המנה?
אני ממליץ על כוס יין אדום קל, הוא משפר את לגימות האוכל! לא משוגע על יין? שתו מים עם קוביות לימון.
אתה יכול להמליץ על מתכוני תוספות נוספים?
נשמע מושלם, אתם יודעים שפירה הוא סיוט לקבל, וגם סלט ירקות טרי לוקח את המנה להרבה יותר.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
הקציצות סופגות את הרוטב אך לא מתפוררות, השקפת לראות שהן לא יבשושות ומתאקלמות.
מה עושה את הקציצות למעלפות כל כך?
השילוב של התבלינים ושיטת הבישול ברוטב יוצר חיבור משגע בפה, זה פשוט מרגיש נכון עם כל ביס!
עכשיו הגיע הזמן שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, שתפו ותהנו מכל רגע עם המנה המושלמת הזו. מי יודע, אולי תגלו שזהו המתכון שהמציא את ישראל, פשוט מפורסם!
"`