שניצל עם קמח ופירורי לחם – מתכון מנצח בקלות

"`html

שניצל אגדי עם קמח ופירורי לחם – מתכון לבית

לא קל למצוא אדם שיסרב למנה מדהימה של שניצל פריך, נימוח ומעלף! אז מה אתם אומרים על להכין במו ידיכם את השניצל הכי טעים שיש? מדובר במאכל שמעלה לחיוך את כולם, בעיקר כשמצרפים אותו למנת תפוחי אדמה תוססים או סלט מרענן. אנו נחלוק אתכם את המתכון המושלם לשניצלים—לא סתם שניצלים, אלא כאלו אשר יעשו אתכם למלכי המטבח! מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את השניצלים הממכרים והמשגעים הללו, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 4 קצבאות חזה עוף (או בטטה אם אתם רוצים גרסה צמחונית)
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 4 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים לאוהבי חריף (כמו פפריקה או כמון)

מרכיבים חלופיים

כדי להתאים את המתכון לאורח חיים בריא יותר או לצורכי צמחונות, אפשר להמיר את חזה העוף לפירות וירקות. אפשר למשל להכין שניצל על בסיס קישואים או חצילים, שיספקו טעם משגע ויזכירו מתכון של סבתא. אורח חיים טבעוני? פשוט השתמשו בגרגרי חומוס טחונים או טופו בדיוק באותה הדרך!

שלבי ההכנה

שלב ראשון – הכנת השניצלים

  1. נחמם את השמן במחבת על חום בינוני.
  2. נחתוך את חזה העוף לקצבים דקים יחסית.
  3. בתוך קערה, נניח את הקמח, הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ונערבב היטב.
  4. נעטוף כל קצבה בתערובת הקמח, לאחר מכן נצליל אותה בביצים ולבסוף נעטוף בפירורי לחם.
  5. נניח את השניצלים על צלחת ונאפשר להם לנוח לעשר דקות.
  6. כשהשמן חם, נשים את השניצלים בזהירות במחבת.
  7. נטגן את השניצלים במשך 5-7 דקות מכל צד עד שהם זהובים והופכים לפריכים ומעלפים.
  8. נוציא את השניצלים תוך שימוש בנייר סופג כדי להסיר שאריות שמן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אנחנו יודעים שזה מדהים, אבל יש עוד אפשרויות! אפשר לשדרג את השניצלים על ידי הוספת גבינות קשות, כמו פרמז'ן, בתוך פירורי הלחם. אפשר גם לכלול בתיבול עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו או בזיליקום. אוהבים חריף? הוספת צ'ילי יוסיף לכם עמוד נוסף של טעם!

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש לצד השניצלים?

אפשר להגיש את השניצלים עם סלט ירוק מרענן, פירה תפוחי אדמה או פסטה קלה. זה תלוי בהעדפתכם!

מה לעשות אם השניצלים מתפרקים בעת טיגון?

אם השניצלים מתפרקים, זה יכול להיות כי הם לא מצופים לגמרי בפירורי לחם. אימרו לנסות להקפיד על תהליך הציפוי והיה נזהרים בזמן הטיגון.

האם אפשר להכין את השניצלים מראש?

בהחלט! ניתן להכין את השניצלים מראש ולשמור אותם במקפיא. לאחר מכן, פשוט לאפות אותם בתנור על טמפרטורה גבוהה.

איך אדע מתי השניצלים מוכנים?

שניצלים מוכנים כאשר הם מופיעים בצבע זהוב ומעט פריך. כדאי לחתוך חתיכה קטנה ולוודא שהפנימי מבושל לחלוטין.

האם ניתן לטגן את השנицלים ללא שמן?

אפשר לאפות את השניצלים בתנור כדרך בריאה יותר, אך זה עשוי להשפיע על הפריכות. הוספה של מעט שמן לפני האפייה יכולה לשפר את המצב.

כיצד לאחסן שניצלים?

שניצלים מומלצים לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד 2 ימים. רוצים לשמור על השניצלים פריכים? ניתן לחמם אותם בתנור עד שהן חוזרות להיות קראנצ'יות.

מה כדאי לעשות אם נגמרו לי פירורי הלחם?

אם נגמרו לכם פירורי הלחם, אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מגורדים או אפילו בתערובת של שקדים קצוצים! זה מוסיף טעם מצוין וגיוון.

איך להכין את השניצלים בריאים יותר?

ניתן להשתמש בקמח חיטה מלאה ולמלא את המנה בירקות חתוכים כמו קישואים או חצילים, כדי עבוד עליהן ולתת טעם ייחודי.

האם מתכון זה ניתן להתאמה?

בהחלט! כל מתכון ניתן להתאמה, פשוט שחקו עם התבלינים והירקות השונים שקיימים בביתכם. תיהנו!

האם השניצלים מתאימים לילדים?

ויקטוריה, הילדים אוהבים שניצלים! אם תוסיפו קצת מתיקות, כמו דבש לתיבול, זה עשוי להפתיע לטובה את הילדים.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולחבריכם. זה יכול להיות המתכון שיעשה הבדל בארוחות שלכם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *