תבשיל קינואה ועדשים שחורות שיהפוך את הארוחה למיוחדת

תבשיל קינואה ועדשים שחורות: טעמים שמעלים בי חיוך

בואו נדמיין לרגע: ערב חורף קר, אתם נכנסים הביתה אחרי יום עמוס. המוח שלכם עוד פעיל מהמחשבות על העבודה, אבל הגוף כבר מחפש את הפינה החמה של הבית. בדיוק כאן מגיע תבשיל הקינואה המושלם הזה, שיש בו את כל מה שאתם צריכים כדי לחמם את הלב ואת הבטן. עם כל ביס, תרגישו כאילו אתם נכנסים למסעדה שצמחה מהצמחים הכי טעימים שיש! מדובר בתבשיל מדהים, ממכר וקל להכנה, שלא רק שילוב של קינואה ועדשים שחורות, אלא חגיגה של טעמים. מוכנים? יאללה נתהכונן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כיצד תוכלו לרקוח את התבשיל הזה שהוא באמת מושלם? כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים לארוחה משגעת:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ קטן
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כוסות מים או ציר ירקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

נחמד לדעת שהקינואה היא מקור מצוין לחלבון וצמחי עדשים שחורים עוזרים לשמור על בריאות הלב. לא רק שזה טעים, אלא גם מה שמזין אתכם!

שלבי ההכנה

אחרי שהחלטנו אילו מרכיבים נביא לשולחן, הגיע הזמן להתחיל בהכנה!

  1. שמים את הקינואה בקערה עם מים ושוטפים היטב כדי להוציא את המרירות.
  2. מניחים את העדשים השחורות באותה הקערה, ומשרים כ-15 דקות.
  3. מחממים שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני.
  4. מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהבצל שקוף.
  5. מוסיפים את הסלרי והגזר, ומערבבים במשך 5 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה או שתיים.
  7. מוסיפים את הקינואה והעדשים השחורות שהתייבשו, ומערבבים טוב.
  8. מוסיפים את המים או ציר הירקות, יחד עם התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל).
  9. מבשלים על חום נמוך מכוסה במשך כ-20 דקות.
  10. מסירים מהכיריים ומניחים לנוח 5 דקות לפני הגשה.
  11. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

רעיונות למרכיבים חלופיים

לא חייבים להיצמד למתכון בכל מחיר! אם אתם צמחונים, אפשר להחליף את העדשים בשעועית שחורה או אפילו בפול. אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, הקינואה כאן היא הידידה הכי טובה שלכם, אז לא לדאוג! עבור טעמים נוספים, תוכלו להוסיף לתבשיל כמה כפות חמאת שקדים לשדרוג הטעם.

תוספות ושדרוגים

מדובר בתבשיל אגדי, אך יש דרכים רבות להעשיר אותו. נוסיף עוד ירקות כמו קישואים או פטריות, או אולי כמה טחינה למעלה? זה יהיה מדהים! קמצוץ שעועית ירוקה יכולה להוסיף צבע וטעם, ואפשר גם לשדרג עם צ'ילי חריף למי שאוהב את התיבול.

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא את התבשיל? כן, התבשיל שומר על טריותו גם לאחר הקפאה. הקפיאו בכלי אטום עד חודשיים והשאירו להפשיר במקרר.

מה אם אין לי קינואה? אפשר להשתמש באורז מלא או בתפו”ח אפילו. המרה פשוטה וטעמים שונים!

מתי אשמח להוסיף כוסמת? יש כוסמת? למה לא? זו תהיה תוספת משגעת ונותנת עוד טקסטורה.

האם אני יכול להשתמש באדשים אחרות? כמובן! האדשים החומות או ירוקות גם יתאימו מצוין.

האם יש פה גם חלבון? בואו נדבר על זה. כן, שילוב הקינואה והעדשים מביא ערך חלבוני נהדר – מנות בריאות בהחלט.

אני לא אוהב חמוציות. מה לעשות? הוספת חמוציות זה אופציונלי. אפשר פשוט לשים יותר פטרוזיליה או סומסום.

איך אפשר לסדר את זה בשביל ספורטאים? בכל קלחת תוכלו להוסיף עוד ירקות או טופו וברווזי כדי להיכנס לחלבון עוד יותר!

האם ילדים ילמדו לאכול את זה? ילד קפיצהקחו את זה לגובה כמו שאנחנו עושים בבית, והם לומדים לאהוב טעמים חדשים!

איזה תבלינים מומלצים נוספים להוסיף? אפשר לנסות ג'ינג'ר, קימל או קמצוץ קינמון לשדרוג הטעמים.

לא מוסיפים מלח? אינו הכרחי. קחו את בחירתכם עם קמצוץ, וחגו את המתכון לפי טעמכם האישי.

אם המתכון הזה עשה לכם טוב על הלב ובטן, אל תשכחו לשתף אותו עם משפחה וחברים! ממליץ היטב על תבשיל הקינואה המדהים הזה – בואו נלמד להאכיל אחד את השני באהבה וטעמים משגעים. זה מה שטעים ושווה עם תבשיל לא דהוי. בהצלחה במטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *