פילה עוף מתכון מנצח שכולם מדברים עליו

"`html

פילה עוף מתכון מנצח

החיים יכולים להיות מתוקים כמו שוקולד, אבל לפעמים אנחנו פשוט בכל זאת צריכים משהו פשוט, טעים ומשגע שאפשר להכין מהר. אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכם לחייך בכל ביס, הגעתם למקום הנכון! פילה עוף בתיבול עז וצריבה מושלמת שלא תשאיר מקום לספק – מדובר במנה מדהימה, נימוחה ומעלפת, שתהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים וריחות. מה עוד? הכנת המנה היא קלילה כמו נשיפה באוויר, והיא תעורר בפניכם תשובות לשאלות רבות – האם אפשר להכין את זה גם בלי גלוטן? ומה עם גרסה צמחונית? אבל לא נקדימה את המאוחר – בואו נתחיל!

זמן ההכנה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים להכין, חשוב לאסוף את כל המרכיבים הנדרשים. כך תבטיחו שתשמרו על הכנה מסודרת, כי לא נעים לשים לילדים לחכות כשיש להם רעב בעיניים!

  • 4 פילה עוף (כ-600 גרם)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קימל (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים להכין את המנה ללא גלוטן, פשוט דלגו על תיבול עם רכיבי דגן. וכמובן, אם ממש אתן רוצות להפתיע את מיליון דור קדימה, תוכלו להחליף את העוף בטופו מקומי ולטגן בנפרד עם אותם תיבול. תאמינו לי, אפילו ההורים שלכם פה יסבבו אצבעות.

שלבי ההכנה

הכנת המנה הזו קלה כמו להבין בדיחה של ילד קטן. אתם תמצאו את עצמכם פועלים כמעט כמו מכונה ממש: כל רכיב נכנס בדיוק בזמן, והמנה תצא מדהימה!

  1. מתחילים בשטיפה יסודית של פילה העוף, על מנת להבטיח איכות מרבית וטריות שאין לה תחליף.
  2. מייבשים את הפילה עם מגבת נייר, כי אף אחד לא רוצה ביס רטוב.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על חום גבוה.
  4. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים במשך כ-30 שניות, עד שהן הופכות למוזהבות ויעלו ריח נפלא.
  5. מניחים את פילה העוף במחבת, על מנת שיתקרמל היטב במשך כ-4-5 דקות מכל צד.
  6. בשלב זה, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך במשך כ-7-10 דקות נוספות עד שהעוף מבושל היטב.
  7. עם תום הבישול, מוסיפים את התיבול: פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון, פפריקה, קימל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהעוף מצופה בתיבול המהמם.
  8. מעבירים לצלחות ומקשטים בפטרוזיליה נוספת, למראה חגיגי.

שדרוגים אפשריים

על מנת להוסיף למנה טוויסט נוסף, למה לא לנסות להוסיף ירקות טריים במחבת לצד העוף? קוביות דלעת, קישואים, או אפילו פטריות יוסיפו טעמים חדשים. אפשר גם להכין רוטב סמיך משמנת ומתובל בחלמונים שהופך את המנה למושלמת, או לשדרגו עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם שאריות פילה עוף? נתחי עוף נשארים יכולים לנצח כבסיס לסלט טעים, או לתוספת לפסטה. כל רוטב שהיה שוחף עם ניחוש מעולה.

איך אפשר לדעת מתי העוף סיים להתבשל? הדרך הכי טובה היא לחתוך לשניים ולהבטיח שהחלק הפנימי מבריק ונשאר רך – לא יבש. אפשר גם להשתמש במד חום.

מה אם אין לי פטרוזיליה? אתם יכולים להשתמש בכל עשב תיבול אחר, כמו טימין או אורגנו.

האם יש תחליף לשום? בהחלט! אפשר להשתמש בשום מין אחר כמו שום ירוק או בזמן אמיתי.

האם אפשר להכין את המתכון בתנור? כמובן! ניתן לאפות את העוף בתנור על חום גבוה במשך כ-25 דקות עם תיבול.

מה טמפ' הבישול המומלצת? התזמון המומלץ הוא סביבות 75 מעלות צלזיוס.

אפשר להכין את המתכון עם חזה בקר במקום עוף? בהחלט, אבל חזה בקר דורש זמן הכנה שונה, אז שימו לב לוודא שהוא מבושל בהתאם.

האם יש בעיה להכין את המתכון ללא שמן? אין בעיה, חום מים או ברווז גם יכולים להיות תחליף טוב ונפלא.

מהי הדרך האידיאלית לשמור על העוף ביום שלא אוכלים אותו? שימור במקרר תוך התמקדות על כלי אטום.

האם אפשר להכין את המתכון הקדימה? כן, ניתן להכין אותו יום מראש ולחמם מחדש כשהיא קפואה.

מוזמנים לשתף את המתכון המנצח הזה ברשתות החברתיות! כל עלם או באם ייאלץ להכיר את הפילה עוף המהיר הזה! בסוף, אם תרצו שהילד לא יזכיין – תגישו פילה עוף אבל בצורת ריבועים, עם פירה בצד – תראו שיהיה רק מחיאות כפיים.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *