עוגיות שקדים מדהימות שלא תצליחו להפסיק לאכול!

עוגיות שקדים מדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול

לא כולנו נולדים עם כישרון לאפות. אך מה אם אני אגיד לכם שיש עוגיות שמכינות את עצמם? כן, או לפחות ככה זה מרגיש עם המתכון המהמם הזה לעוגיות שקדים! מדובר בקסם מתוק, שאם תכינו אותו פעם אחת, תהיו ממכרים לו, כמו גרגרי סוכר שמזמינים אותך לנסות שוב ושוב. עצרו לרגע וחשבו על עוגיות שקדים שהן גם אווריריות, גם פריכות וגם נמסות בפה. מה עוד אפשר לבקש? הן מזכירות את העוגיות של סבתא, שהיו יוצאות מהתנור בדיוק כשהן חמות. אז קדימה, מתכון הזה הוא דיסקונט בחוויה הקולינרית! אנחנו פה כדי לגלות יחד את סוד הקסם.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קלה, מנות: 20 עוגיות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה מאוד
  • מספיק ל-20 עוגיות

המרכיבים הדרושים

לפני שנתקדם להכנה, ניתן לכם את הרשימה המדויקת של כל מה שלקחנו מהמטבח. רכיבים איכותיים הם הבסיס לכל מתכון, וכאן זה לא שונה.

  • 250 גרם אגוזי שקדים גרוסים
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2-3 כפות קמח (אם רוצים לשדרג לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים)
  • אבקת סוכר לקישוט, אם בא לכם להיות ממש מדהימים

מעבר לרשימה הפשוטה והכחולה הזו, חשוב לציין שלשקדים יש יתרונות בריאותיים רבים. הם עשירים בחומצות שומן אומגה 3, מלאים בויטמינים, וידועים כטובים למערכת הלב. אז מה טוב יותר מאשר ליהנות מעוגיות מתוקות וגם בריאות?

האלטרנטיבות לרכיבים

למי שמעוניין בטעם טבעוני, ניתן להמיר את הביצים בתחליף ביצה טבעוני או פירה של בננה. לשוחרים ללא גלוטן, קמח שקדים הוא האופציה המושלמת. כך או כך, כל גרסה מדהימה בפני עצמה!

שלבי ההכנה

וא עכשיו, לשחקני השחמט של המטבח – התחילו למתוח את השרירים! הכנת העוגיות האלו היא ממש פשוטה ומהירה.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את שקדים הגרוסים, הסוכר והמלח.
  3. מצרפים את הביצים ואת תמצית הווניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  5. בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. לפני האפייה, אם אוהבים, מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגיות.
  7. אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות מזהיבה.
  8. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמגישים.
  9. אפשר ללקק את האצבעות, כי לא נשאר הרבה.

השיטה הזו של הכנה, כל כך פשוטה שלא תאמינו כמה קל להכין את העוגיות האלו. כל אחד יכול לנסות את כוחו באפייה, אפילו אם קודם לכן לא הצליח להכין אפילו אורז!

תוספות ושדרוגים

כדי להקפיץ את החוויה למקום המעלף שלה, ניתן להוסיף לתערובת שוקולד מריר קצוץ, פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים, או אפילו סוכריות צבעוניות לקצת חיוניות! אפשר גם לשדרג את ההגשה על ידי הכנה של רוטב שוקולד על בסיס שמנת, ולצקת על העוגיות.

שאלות ותשובות

מה קורה אם אין לי תמצית וניל?
לא נורא! תמצית שקדים יכולה להוות תחליף מצוין, אם כי הטעם ייצא שונה במעט.

האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! יש להניח אותן בקופסה אטומה, והן יחזיקו מעמד כמה שבועות במקפיא.

מה עושים אם התערובת יצאה דביקה מדי?
אפשר להוסיף עוד מעט קמח, עד שהתערובת תשיג את המרקם הרצוי.

האם אפשר להכין את העוגיות גם במקום קמח?
כמובן! ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או אפילו בקמח חומוס כדי לשדרג את הערך התזונתי!

האם יש אפשרות להכין את העוגיות ללא סוכר?
בהחלט, ניתן להמיר את הסוכר בתחליף מתוק כמו סוכר קני או ממתיקים טבעיים.

להתקלות בעוגיות "פלא", כמה אוכל במתכון הזה?
כפי שציינו, המתכון מספיק ל-20 עוגיות. תיכונן בהתאם והחלק עם כולם!

אילו שקדים הכי מתאימים?
עדיף להשתמש בשקדים קלויים בלבד, כך שהעוגיות ייצאו יותר פריכות וטעימות.

האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים?
אפשר בהחלט, השפעת הטעם תהיה דומה, אך השוקולדים יהפכו יותר דחוסים.

האם העוגיות מתאימות לילדים?
כמובן! מתכון זה מושלם לאירועים משפחתיים, והילדים בטוח ייהנו מהטעם המופלא.

מה ניתן לשים בצד בזמן ההגשה?
אפשר להוסיף דיבוק שוקולד מריר או ריבה אהובה שאתם אוהבים להחמיא לעוגיות!

אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהעוגיות המדהימות האלה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *