אצבעות אנטריקוט אהרוני: המתכון שישדרג כל ארוחה

אצבעות אנטריקוט אהרוני

שום דבר לא משווה לצליל של בשר פריך הנשבר תחת סכין טובה, במיוחד כשמדובר באצבעות אנטריקוט מטוגנות, שמתמוססות בפה כמו חלום והופכות כל ארוחה לחוויה מדהימה. אם אתם מבקשים מתכון שיחשוף בפניכם את סוד המנה האגדי של אהרוני, הגעתם למקום הנכון! אנחנו לא מתכוונים להניח לכם לברוח. בואו ללמוד איך להכין את המנה הזו שתהפוך אתכם למלכי המטבח, ובוודאי תגרום לאורחים שלכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

למנה המדהימה הזו, אנחנו זקוקים למבחר רכיבים איכותיים שיעניקו טעמים משגעים:

  • 500 גרם אנטריקוט, חתוך לרצועות בגובה 2 ס"מ – חשוב לבחור בשר טרי ואיכותי
  • 2 כפות שמן זית – למריחת הבשר ולהפיכתו למושלם
  • 3 שיניים שום, קצוצות דק – כדי לשדרג כל ביס
  • 1 כפית רוטב סויה – למשקעים טעמים ייחודיים
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה – לנגיעה קלה של חריפות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פירורי לחם – אם רוצים קראסט פריך
  • 1 ביצה – להדבקת הפירורים
  • שמן לטיגון – לכיסוי התחתון של הסיר

אם תרצו לגוון את המתכון ולשלול את הגלוטן, תוכלו להשתמש בפירורי פנקו או בקורנפלור. כמו כן, הבשר יכול בהחלט להיות נטול שומן אם תבחרו חתיכת פילה.

שלבי ההכנה

הנה כיצד תכינו את האצבעות הנאנות האלה:

  1. מניחים את רצועות האנטריקוט בקערה, מוסיפים את שמן הזית, שום קצוץ, רוטב סויה, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  2. כדי לתת לבשר את הטעמים המדהימים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר להשרות במשך לפחות 30 דקות (עדיף לשאיר לשעה).
  3. מחממים שמן במחבת על חום גבוה.
  4. שמים את ביצה בקערה אחרת, ומקציפים אותה מעט.
  5. מרפדים צלחת פירורי לחם.
  6. כשהבשר מורגש, מורידים את רצועות האנטריקוט מהמרינדה, טובלים כל רצועה בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם כך שיתכסו לחלוטין.
  7. מטגנים כל רצועה במשך 3-4 דקות עד שהן משחימות היטב. שימו לב לא להעמיס את המחבת!
  8. מעבירים את האצבעות לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
  9. מגישים חם עם רטבים שאתם אוהבים – רוטב צ'ילי, רטב שום או אפילו חומץ בלסמי.

למתכון הזה אין גבול! אפשר לגרום לו להיות הרבה יותר קלאסי עם הוספת ירקות קלויים לצד האצבעות. שימו בתנור פטריות, קישואים וגזר עם מעט שמן זית, מלח והרבה תמונה שאתם אוהבים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • אפשר להוסיף גבינת פרמזן מעל האצבעות לפני הטיגון, למי שאוהב גבינה מותכת.
  • לגרסה חריפה, אפשר להוסיף סוד סויה חריף למרינדה.
  • מומלץ להגיש יחד עם סלט רענן שמתאזן את הטעמים. סלט עגבניות, מלפפון ובצל עם מעט מיץ לימון – מושלם!
  • תוספת של קוביות תפוחי אדמה בתנור בתיבול של שום ופטרוזיליה בהחלט תעשה לכם את העבודה.

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
אפשר להשתמש בצמחי טופו או סייטן כדי לדמות את הטעם והמרקם של בשר באנטריקוט.

האם אפשר למצוא את המתכון בכל אתר אוכל אחר?
מתכון זה באמת בא ממקום ייחודי – אם אתם מחפשים גרסה קלאסית, תמצאו כל מיני וריאציות, אבל המתכון הזה מבטיח להנהיג אורחים כמו אלופים.

מה קורה אם אני לא אוהב רוטב סויה?
אתם יכולים להמיר אותו ברוטב טריאקי או אפילו ברוטב ברביקיו למי שאוהב את הטעמים המתוקים יותר.

כמה זמן אפשר לשמור אותן במקרר?
אם נשארות, ניתן לשמור עד יום במקרר בכלים סגורים, אך אני ממליץ לחמם במיקרוגל או בטוסטר אובן כדי לשמור על הפריכות.

האם יש אפשרות לשרת את האצבעות בקור?
חד משמעית! הן עדיין טעימות אך יש להקפיד על כך שלא יתקשו.

באיזה סוג של שמן אתם ממליצים לטיגון?
שמן קנולה, סויה או חמניות עושים את העבודה בצורה מדהימה. אפשר גם סויה, אבל במידה מסוימת.

האם אני יכול להכין את זה על האש?
בהחלט! הכנה על גריל צריכה להשאיר את האצבעות רכות ונימוחות.

מה קורה אם אני רוצה להכין כמויות גדולות לאירוע?
כמובן! רק שימו לב לפזר את ההכנה בשתי מחבתות כדי שיתבשלו בצורה אחידה.

אפשר להשאיר את האצבעות ללא טיגון?
אפשר, פשוט נמרחו על תבנית עם שמן והכניסו לתנור בחום גבוה במשך 20-25 דקות – יעיל ובריא יותר.

איך מוודאים שהבשר נשאר עסיסי?
המרינדה עושה את כל ההבדל כאן, השאירו אותו במקרר גם לילה אם רוצים טעמים יותר מורכבים.

ובכן, אפשרויות באים בצורות רבות במתכון הזה. כאשר אתם מכינים את האצבעות, תרגישו את חוויית ההכנה ואל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, זה בהחלט טעים ברמות אחרות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *