ריבת אוכמניות שכבשה את הלב והטעמים שלכם

מתכון לריבת אוכמניות מדהימה

לא פעם מתעורר בנו החשק לנשנש משהו מתוק ונפלא, שייקח אותנו אל עולם התשוקות והזכרונות. ריבת אוכמניות היא המתכון המושלם עבורכם! כשהאוכמניות פוגשות את הסוכר והכנת ריבה ביתית, זה משגע! בטעמים העשירים, בצבעים המעלפים ובמרקם הנימוח, ריבת האוכמניות הזו מתאימה לכל מצב רוח. היא מדהימה על פרוסת לחם, כמלית בעוגיות או סתם כך ישר מהצנצנת. אז קדימה, בואו נצלול לתוך המתכון המוכשר הזה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות; רמת קושי: קל; מספק כ-10 מנות

  • הכנה: 15 דקות
  • בישול: 15 דקות
  • סך הכל: 30 דקות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נסקור את המרכיבים החיוניים שלנו ליצירת ריבת האוכמניות הממכרת!

  • 500 גרם אוכמניות טריות
  • 300 גרם סוכר חום (אם אתם רוצים, אפשר גם כמה טיפות של דבש להוספה)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל משדרג את המנה)
  • 1/2 כוס מים
  • לצנצנת יפה להחזיק את כל הפלא הזה!

לאלו מכם שמחפשים גרסה טבעונית, פשוט וותרו על הדבש והשאירו את הסוכר בלבד. מעניין לדעת שגם עם אוכמניות קפואות אפשר להכין את הריבה הזו, אז אם עונת האוכמניות לא מזמינה, אתם עדיין יכולים להנות מהמרקם והטעם הנפלאים שלה.

שלבי ההכנה

והנה אנחנו מגיעים לחלק שמרגיע אותנו בכל מתכון – שלבי ההכנה! מדובר בתהליך מאוד פשוט, כך שאין לכם מה לחשוש. כל שלב ממש אינטואיטיבי.

  1. שטפו את האוכמניות היטב, ודאגו להסיר פירות פגומים.
  2. שימו את האוכמניות בסיר עם המים והביאו לרתיחה.
  3. לאחר רתיחה, הוסיפו את הסוכר ומיץ הלימון, והערבבו בעדינות.
  4. הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 15 דקות עד שהריבה מצטמקת מעט.
  5. אם אתם רוצים להוסיף קינמון – זה הזמן! ערבבו שוב והמשיכו לבשל עוד 5 דקות.
  6. בדקו את המרקם. אם אתם רוצים ריבה סמיכה יותר, אפשר לבשל עוד כמה דקות.
  7. כשהריבה מוכנה, הוציאו מהכיריים ותנו לה להתקרר.
  8. מעבירים לצנצנת מעוצבת ואוחסנים במקרר.

לאחר ששלב ההכנה הושלם, נשאר לכם רק להנות מהתוצאה. לאור ההכנה הפשוטה, תגלו שזו ריבה שתרצו להכין שוב ושוב, פשוט כי היא באמת אגדי!

שדרוגים ותוספות

כשהפכתם את המתכון המומלץ הזה לשלהם, חשוב לנסות לשדרגו! אפשר לשלב בריבת האוכמניות גם חלקים נוספים:

  • פירות נוספים – גזרו לקוביות קטנות של תפוחים או אגסים עם האוכמניות.
  • כמו כן, ניתן להוסיף שקדים קצוצים קונפי לאילו מאיתנו שאוהבים טעמים קראנצ'יים.
  • אוכמניות מיובשות או תמצית וניל יכולים להוסיף למתכון הזה נופך נוסף של עומק.

כמובן שהעיקר כאן הוא לדעת שאתם יכולים לשחק במרכיבים. כל שינוי עדין, כמו הוספת חצי כפית של צהוב פטל, יכול לשדרג את המהות של האוכמניות

שאלות ותשובות

איך משמרים את הריבה הכי טוב?
שמרו את הריבה בצנצנת מזוגגת במקרר. זה ישמור עליה טרייה כחודש.
איך יודעים אם הריבה מוכנה?
כשהריבה סמיכה והאוכמניות מתחילות להתפרק, אתם בדרך הנכונה.
האם אפשר להכין ריבה עם סוכר דל קלוריות?
בוודאי! אפשר להשתמש בסוכר דל קלוריות, רק תעקבו אחרי ההוראות שעל האריזה.
מה לעשות עם ריבה שנשארה אחרי הרבה זמן?
אם אתם רואים קצף על פני הריבה או שינוי צבע, עדיף לא לאכול.
איך אפשר להגיש ריבת אוכמניות?
מומלץ על לחם קלוי, או בגרסה של עוגת שוקולד עם טאצ' של ריבה למעלה.
אפשר להכין את הריבה עם פירות אחרים?
בהחלט! גם ריבת פטל או תותים יכולות להתאים במרקם ובמראה.
האם זה מתאים כמתנה?
אין כמו צנצנת ריבה בעבודת יד כמתנה!
כמה זמן ניתן לשמר ריבה במקרר?
בעיקרון, ריבה תוכל להחזיק במקרר גם עד חצי שנה, כל עוד היא בבקבוק סגור.
מה אם לא אוהבים את טעם הקינמון?
לא משנה! פשוט ווותרו עליו.
האם ניתן להכין את הריבה בלי סוכר?
אפשר להמיר את הסוכר בדבש, חרובים או ממתיקים טבעיים אחרים, אך התוצאה יכולה להיות שונה.

כאשר אתם מנסים את המתכון הזה, תשתפו את התוצאות עם חברים ומשפחה! ריבת אוכמניות מדהימה וממכרת היא הדרך המושלמת להפתיע את היקרים לכם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *