המתכון הסודי לנקניקיות מטוגנות ככה שתתאהבו

"`html

נפלאות הנקניקיות המטוגנות

לא אחת הסכמתי עם חברים על דבר אחד – אוכל יכול להיות חוויה מדהימה, But oh, איך נקניקיות מטוגנות ממכרות אותנו! רק כשמזג האוויר מתחיל להתקרר והחיים מקבלים גוון חם יותר, אנו עולים על המטבח ומקבלים את היתרונות של העונג הקולינרי הזה. בתור אנשים שאוהבים לאכול, אנו לא יכולים להתווכח – אין כמו טעם שנמס בפה של נקניקיות שיצאו היישר מהשמן החם! המפץ של הטעמים, הקראנץ' המופלא והארומה שממלאת את הבית, כל אלו יוצרים זיכרונות מתוקים שמלווים אותנו לאורך שנים. עכשיו, אם אתם חושבים שזו עסקה טובה, אתם צודקים. אנחנו עומדים לדבר על מתכון אגדי של נקניקיות מטוגנות שישאיר אתכם עם רצון לעוד!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כפי שהבטחנו, המתכון שלנו הוא בכל מובן מושלם, ולכבודכם איגדנו עבורכם את כל המרכיבים המדהימים שינצחו את בלוטות הטעם שלכם!

  • 700 גרם נקניקיות עגל/עוף/צמחוניות
  • 2 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פירורי לחם (או שמן זית לגרסה בריאה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון (לתוספת טעם משגע)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן לש fry, מדדנו בריאים אז עד 500 מ"ל

מרכיבים חלופיים

לא מעוניינים בנקניקיות מהמזון של אמא? אל דאגה! ניתן להשתמש בנקניקיות צמחוניות או טופו ולהרגיש מדהים! המרכיבים של הפירורים יכולים להיות גם ללא גלוטן, אז שימו לב!

שלבי ההכנה

המתכון שלנו ממש קל להכנה ויהיה חוויה מהנה – כי למי לא בא לשחק עם אוכל? אז בואו נתחיל!

  1. קודם כל, נמיס את השמן במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. בזמן שהשמן מתחמם, נפרוס את הנקניקיות לחצאים, ולאחר מכן ניתן להם להכנס למקפיא לחמש דקות, שיתקפאו מעט.
  3. בקערה נפרדת, נעשה חבילה עם הביצים עד שהן יתערבבו היטב.
  4. ניקח את הנקניקיות המוקפאות ונערבב עליהן את הקמח, מלח, כמון ופפריקה. נוודא שהן מצופות היטב.
  5. עכשיו נשלח כל נקניקיה עדינה למעיל הביצים, לפני שנעביר אותה שוב לפירורי הלחם עד שיתפסו אותה טוב.
  6. כשהשמן חם ומבעבע, נוסיף בזהירות את הנקניקיות המטוגנות ונבשל אותן כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ומדהימות.
  7. לאחר שהן מוכנות, נוציא אותן בעזרת כף מחוררת ונניח על נייר סופג.
  8. נעבור לטעום וליהנות, אחרת איך נדע אם זה מושלם?

שדרוגים ותוספות

לנקניקיות האלו יש כמה שדרוגים משגעים שאתם יכולים לשלב. למה לא להוסיף רוטב חריף או פיקנטי שיתפחה את הטעם? אפשר להוסיף גם גבינת מוצרלה מעל, שתתמוסס לכם בפה כל פעם שתקחו ביס. אם אתם רוצים להיות יצירתיים, אפשר לשים את הנקניקיות בתוך פיתה עם ירקות טריים ורוטב יוגורט – כולם יתאהבו בהן! ואולי, אם אהבתם את המטוגנות, תפרסו גם תפוחי אדמה, כי כל מזון מטוגן רגיש לעדכון!

שאלות ותשובות

איך אני יודע מתי השמן חם מספיק?

תמיד אפשר להכניס פיסת לחם. אם היא מכה משהו כמו בועות – אין ספק שהשמן מספיק חם.

האם אפשר להכין את הנקניקיות בתנור?

בהחלט! תוכלו לשים את הנקניקיות על תבנית אפייה עם קצת שמן ולבשל אותן בתנור על 200 מעלות כ-20 דקות. הן יצאו ממש טובות ונימוחות!

מה לעשות אם אין לי פירורי לחם?

אין בעיה! ניתן להשתמש בקורנפלור או קמח תפו”א, שיתפקדו מצוין. הטריק הוא לתת למעטים לנוודא שיתפסו את הנקניקיות!

כיצד לשמור על פריכות הנקניקיות אחרי הטיגון?

אתם יכולים להניח את הנקניקיות על נייר סופג, אך אם אתם רוצים לשמור עליהן חמות ופריכות, נניחן בתנור על חום נמוך כאשר מתכון מוגש.

האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית?

כן! אתם יכולים להחליף את הנקניקיות של כן בירקות מוקפצים, סייטן או טופו, ולהשתמש באותם בשיטות הבישול לדלוק כדי לקבל מנה משגעת!

האם אפשר לשים הרבה יותר תיבול?

תמיד! תיבול זה מה שעושה את הנקניקיות שלנו לאגדה. תוספות כגון שום גרוס, בצל קצוץ עשיר, ואפילו קמצוץ של גזר קצוץ מוסיפות גוון של טעמים.

מהו הרוטב המומלץ בעיניך?

רוטב חריף עם שום, סויה וגנון של עגבניות, זה לחלוטין קלאסי!

האם אפשר להשתמש בסוגים שונים של נתחי בשר?

בהחלט! אתם יכולים לשחק עם בשר עוף, הודו, או אפילו בשר בקר, וכל אחד מהם ייתן תוצאה מדהימה!

האם יש דרך לשמור את הנקניקיות יותר זמן?

תשמרו אותן במיכל סגור במקרר, אך אני מציע לא לנסות להקפיא אותן – הן לא ישרדו את הנסיעה של הקפאה.

האם זה מתכון בריא?

אנחנו בקטע של בריאות! אם אתם רוצים להפחית קלוריות, נסו לא לטגן, אלא לאפות בתנור. הפוקניפל של השמן יוכל לשנות את התמונה לגמרי!

אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולתת לחברים שלכם את ההזדמנות להרגיש את המתח בגרון ולהתמכר למתכוני נקניקיות משגעים! מי יודע? אולי זה יהיה המתכון שיביא לסדנאות לאורח חיים בריא!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *