אהבה ממיסת לכרובית בנינגה בקלות!

כרובית בנינגה – מתכון שמשגע את החיך!

ישנם מתכונים שמסוגלים לגרום לנו לסובב את הראש ולשאול "איך אני לא הכרתי את זה קודם?". כרובית בנינגה היא אחת מכאלה. מדובר במנה שיוצרת איזון מושלם של טעמים, צבעים ומרקמים, במיוחד עבור חובבי הקולינריה שחפצים לגוון את התפריט בבית. אם המילה "נינגה" מרמזת על פעולה מהירה ומלהיבה, אז אתם בהחלט בכיוון הנכון! המנה הזו לא רק שמשגעת, אלא היא גם פיית קסמים של מרכיבים פשוטים שאותם ניתן למצוא במקרר שלכם.

כשהכרובית מוכנת בשיטה הזו, היא משתנה לגמרי – היא הופכת פריכה, פריכות מתובלת באירוניה שעושה חשק לעוד. גם אם אתם לא חובבי כרובית מושבעת, תופתעו לגלות עד כמה המנה הזו מדהימה, ממכרת ומעלפת בכל ביס. אז התכוננו להפתיע את כל המשפחה ולהפוך את הארוחה הבאה לאגדה קולינרית! מה יכול להיות יותר מושלם מזה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולעובי הילה שלכם

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את כרובית בנינגה המושלמת, נצטרך לאסוף את הרכיבים הבאים:

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • ½ כוס קמח תפו”א
  • ½ כוס קמח חיטה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפ teaspoon כמון
  • 1 כפ teaspoon פפריקה מתוקה
  • ½ כוס מים
  • 1 כוס Breadcrumbs או ממשטח פריך אחר
  • שמן לטיגון
  • לרוטב: ½ כוס רוטב סויה, 2 כפות סוכר חום, 1 כפית גינג’ר מגורר, 1 כף שום קצוץ

גרסה טבעונית

גם אם אנחנו עוקבים אחרי תזונה טבעונית, אפשר להכין את מתכון הכרובית בנינגה בקלות. פשוט נחליף את קמח החיטה בקמח חומוס והשתמשו בשמן קוקוס במקום שמן רגיל. גם כך המנה תצא בריאה ובכל זאת מדהימה!

שלבי ההכנה

אחרי שהתכוננו היטב עם הרכיבים הבסיסיים, בואו ניגש לעבודה:

  1. התחילו בחימום של שמן כמובן – כזה שיטגן את הכרובית ויתן לה את הטעם השורשי של פאן.
  2. בינתיים, הכינו את הבלילה: בקערה גדולה ערבבו את קמח התפו”א, קמח החיטה, מלח, כמון ופפריקה.
  3. לאט לאט הוסיפו את המים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. טבלו כל פרח של כרובית בבלילה ולאחר מכן, העבירו ל-Breadcrumbs כדי ליצור את השכבת פריכות האגדי.
  5. טגנו את הפרחים בשמן החם במשך כ-3-5 דקות, עד שיתקבל צבע שחום ופריך.
  6. כשהם מוכנים, העבירו לנייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  7. לרוטב, פשוט ערבבו את כל החומרים בקערה והזניקו אותו על הכרובית לאחר שטוגנה.
  8. וזהו, פשוט מזה!

לאחר שהכרובית המושלמת מוכנה, אפשר פשוט להניח אותה בצלחת ולהתענג על הרוטב שהכנו לה! מה יכול להיות נדיר מזה?

תוספות או שדרוגים אפשריים

לגרסה עשירה יותר, אפשר להוסיף ירקות שורש שתוגשו לצידו של הכרובית, כמו גזר או בטטה שנצרבו באותו סיר טיגון. זו הזדמנות מדהימה להעצים את המנה של כולכם ולהפוך אותה ליותר משגעת!

אם אתם חובבי חריף, הוסיפו קצת צ’ילי קצוץ או סרירצ’ה לרוטב. השדרוג הזה יכול להביא את הקריספיות לגבהים מדהימים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה מראש? כן, מומלץ על מנת שהטעמים יתמזגו היטב. בכל מקרה, ניתן לאחסן במקרר ולחמם שוב בתנור.

מה אני עושה אם אני לא אוהב את התיבול? אתם יכולים לבצע שינויים בתיבול לפי אהבתכם האישית. תיבול שונה, כמו טימין או רוזמרין, יכול לתת צבע חדש למנה.

האם המנה מתאימה לילדים? כן, ילדים לרוב פיתחו אהבה לפרחים המטוגנים, זאת עשויה להיות דרך מעולה לגרום להם לאהוב ירקות.

מה אני יכול להגיש לצד המנה? מומלץ להגיש את עוף או טופו מרינדים כדי להשלים את המנה במלואה.

איך אני יכול לשדרג את הרוטב? אתם יכולים להוסיף חמאת שקדים לדוגמה כדי להעניק עומק נוסף לרוטב.

האם המנה בריאה? כרובית עשירה בוויטמינים והמנה יכולה להיות משגעת בריאותית אם מטגנים אותה בשמן זית או בחלופות בריאות אחרות.

איפה ניתן למצוא את המצרכים? רוב המצרכים זמינים בחנויות מזון. קמח תפו”א אולי תצטרכו לחפש בחנות טבע.

האם יש גרסה ללא גלוטן למנה? כן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א בלבד או בקמח שקדים לגרסה ללא גלוטן.

האם יש דרך להכין מנה זו בגרסה של תנור? כמובן! אפשר לאפות את הכרובית על תבנית עם נייר אפייה, עד שהן פריכות ווזות.

האם אפשר להקפיא את הכרובית אחרי הטיגון? כן! היא עמידה להקפאה, פשוט הקפיאו במנות.

להכין כרובית בנינגה זה לא רק מהנה, זה גם מגלה צדדים לבישול שלא ידעתם שיש לכם. אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולאפשר גם לאחרים לגלות את קסם הכרובית המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *