פנקייק בלי ביצים שיביא את הבוקר לחיים

פנקייקים מדהימים בלי ביצים – מתכון ממכר!

התחושה של בוקר חמים, ריח של פנקייקים מתוקים באוויר – זו התמונה המושלמת לכל אחד. עכשיו, דמיינו לכם את הפנקייקים האלה, אבל עליהם להיות פנקייקים בלי ביצים! כן, כן… מדובר במתכון אגדי וחדשני שאף אחד לא יאמין שאתם לא השתמשתם בביצים. המתכון הזה הוא לא רק פנקייקים עם טוויסט, הוא עושה ניסים במטבח ואפילו יכול להפתיע את סבתא. וגם את אמא, אל תדאגו! הפנקייקים האווריריים, הנימוחים והכי טעימים שיש – מחכים לכם! אז יאללה, בואו ניגש לזה.

זמן הכנת המתכון: 15 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

הפנקייקים האלה יהפכו את הבוקר שלכם למושלם. וגם מה קרה בתהליך? לא תהיינה ביצים בדרך! כך תכינו את הפנקייקים המשגעים:

  • 1 כוס קמח חיטה
  • 1 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס)
  • 1/4 כוס שוקולד צ‘יפס (או ממרח טעים אחר)
  • 2 כפות סוכר לא קוקוס (או כל סוג אחר)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (למי שאוהב טעם מפתיע)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה (או שמן קוקוס)
  • 1/2 כפית תמצית וניל

בא לכם לשדרג את המתכון? אין בעיה! ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין או קמח ללא גלוטן, והחלב הצמחי ממתיק את העסק. תזרמו עם מה שיש לכם בבית!

שלבי ההכנה

לאחר שגיבשנו את המרכיבים הידועים, אולי הגיע הזמן למעשים! הנה השלבים להכנת הפנקייקים המעלפים:

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.
  2. בתוך קערה נפרדת, מערבבים את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל.
  3. יוצרים מקום מרכזי בתוך הקמח ומוסיפים אליו את התערובת הנוזלית.
  4. מערבבים בעדינות, עד שהתערובת כמעט אחידה (לא לערבב יותר מדי!).
  5. מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים מעט שמן.
  6. שופכים בעדינות חצי כוס מהתערובת למחבת.
  7. ממתינים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, ואז הופכים אותו בזהירות.
  8. מבשלים עוד דקה או שתיים עד שהפנקייק משחים ומוכן.
  9. חוזרים על התהליך עם יתר התערובת.
  10. מניחים על צלחת, מוסיפים שוקולד צ‘יפס, דובדבנים, קצפת או כל תוספת אחרת שאוהבים.

ועכשיו הגיע הרגע לשדרוגים! רוצים להפוך את הפנקייקים ליותר בריאים? יש לכם את האופציה להוסיף טחינה גולמית לתוך התערובת, או להמיר חלק מהקמח באובש של פירות יער. גם כאן, דמיינו מה עובר בראשכם ואיך תוכלו לשדרג את המנה!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
הפנקייקים כבר ללא ביצים, אז אין בעיה! כל מה שצריך זה להשתמש בחלב צמחי (שקדים, סויה, קוקוס) ולוודא שהקמח שאתם משתמשים בו הוא טבעוני.

מה אם אין לי קמח חיטה?
שום בעיה! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח, קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן.

איך אני יודע מתי הפנקייק מוכן?
הפנקייק מוכן כאשר יש בועות קטנות על פני השטח, והצד הקטן מתחיל להתרכך ולקבל גוון זהוב.

אפשר להכין את הפנקייקים מראש?
בהחלט! ניתן להכין כמות גדולה, להניח לצינון ולשמור במקרר עד 3 ימים.

מה ניתן להוסיף לתוך התערובת?
תוספות מדהימות הן שוקולד צ‘יפס, אגוזים קצוצים, פירות כמו בננה קצוצה או פירות יער.

מה אם אני רוצה להימנע מסוכר?
אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או ממתיק כמו סטיוויה במקום סוכר.

האם אני יכול להקפיא את הפנקייקים?
כן, פשוט הניחו את הפנקייקים המוכנים בין נייר פריזאי, הכניסו לשקית אטומה ואחסנו במקפיא.

איך ניתן לשדרג את המנה?
הוספה של רוטב מייפל, אגסים מקורמלים או קצפת עמידה אינה מזיקה!

מה הסוד לכך שהפנקייקים יהיו אווריריים?
הסוד נעוץ בשימוש באבקת הסודה לשתייה ובחלקי הנוזלים!

האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח תפו“ח על בסיס אורז או בקמח שקדים.

עכשיו, כאשר יש לנו מתכון כל כך מדהים וממכר, אל תשכחו לשתף את המתכון וההנאה שלכם עם החברים ברשתות החברתיות! כמו שאומרים, מאכל טוב שווה שמועות טובות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *