קציצות ירק לפסח שלא תוכל להפסיק לאכול

קציצות ירק לפסח: חגיגה של טעמים וצבעים

הרגע שאתם פותחים את המקרר, רואים את כל הירקות שדחפתם פנימה ביום שישי, והלב שלכם מתמלא מרגשות של יצירתיות. זהו הזמן לערבב את כל מה שיש לכם ולהפוך אותו למנה המדהימה שתשדרג את שולחן החג שלכם. קציצות ירק לפסח הן לא סתם מאכל. הן מסע של טעמים, ריחות וזכרונות. נדמה שהן מתנגנות כמו מנגינה נוסטלגית שקוראת לנו לחזור לזמן שבו אמא או סבתא הכינו אותן בהתרגשות, והמטבח התמלא בניחוחות מעלפים. אז בואו נתחיל! בכל אופן, אם לא תכינו את זה, איך תדעו כמה זה אגדי?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, כשהתיאבון כבר התעורר, הגיע הזמן לצלול לתוך רשימת המרכיבים. המדובר ברשימה קלה לרכישה, יחסית וזמינה בכל מרכול. כל אחד ואחת מכם יכול להכין קציצות ירק מדהימות, כך שכשאתם מחפשים פתרון מהיר, זהו המתכון בשבילכם!

  • 2 גזרים בינוניים, מגורדים
  • 2 קישואים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף ומגורד
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס קמח מצה (אפשר להמיר גם בקמח תפו”א)
  • 2 ביצים
  • מלח, שטוף לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור וטחן
  • שמן לטיגון (למי שאוהב – אפשר גם לאפות את הקציצות)

מרכיבים חלופיים

נראה שכולם כאן רוצים גם את האפשרויות הנוספות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, קל מאוד לשנות את המצב. פשוט המירו את הביצים ב-4 כפות של ממרח טופו שאפשר למעוך עם מיקסר. אם אפשר להניח תפוחים ושאר ירקות אתם בהחלט יכולים להוסיף מעט בטטה או תרד.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לכם את כל הנחוצים, הגיע הזמן לתת לכם את שלב ההכנה. התהליכים קלים, וכשאתם מתרכזים, תוכלו להכין את קציצות הירק המושלמות בפחות משעה!

  1. שמים את כל הירקות המרודים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ופטרוזיליה ויוצרים תערובת אחידה.
  3. שוברים את הביצים לתוך התערובת ומערבבים היטב.
  4. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את קמח המצה.
  5. לשים את התערובת היטב עד שהיא מתגבשת.
  6. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.
  7. בעזרת כף, יוצרים קציצות ומניחים בזהירות במחבת.
  8. מטגנים עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.
  9. מניחים לקציצות להתקרר מעט לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

האם יש לכם רעיונות לשדרוגים? ככל שיותר יצירתיות, כך המנה תהפוך למיוחדת יותר. ניתן להוסיף לתערובת חומוס מרוסק, או לשים בתוך הקציצה פיסות גבינת פטה למי שאוהב להרגיש את המרקם הנימוח הזה. אם אתם רוצים חווית טעם ייחודית, ניתן לשדרג את הקציצות עם ירקות מוקה שמוסי יחד עם כוסברה.

שאלות ותשובות

איך עליי לשמור על קציצות הירק לאחר הטיגון?
מומלץ לשים את הקציצות במיכל סגור במקרר. כך תוכלו לשמור על הטעמים למשך 3-4 ימים.

האם ניתן להקפיא קציצות ירק?
בוודאי! קציצות ירק מצוינות כאשר מקפיאים אותן. ניתן להקפיא אותן לאחר טיגון ולהפשיר לפני ההגשה.

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
כשהן סגורות במיכל הרמטי, הקציצות יכולות להחזיק עד 4 ימים במקרר.

האם ניתן להכין את הקציצות בתנור?
בהחלט! ברשותכם אפשר להכין את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהן זהובות.

מה עליי לעשות אם קשה לי למצוא קמח מצה?
אפשר פשוט להשתמש בקמח תפו”א או קמח רגיל אם זה לא משנה את הכשרות אצלכם.

האם אפשר להכין את הקציצות לפני חג הפסח ולהקפיא?
כן, זוהי אפשרות נפלאה! הכינו והקפיאו אותן יום לפני החג. ברגע שחוזרים הביתה – ישר לטיגון.

איזה רטבים מומלצים להגיש עם הקציצות?
אני ממליץ על טחינה ביתית, רוטב שום או אפילו יוגורט מתובל. כל אחת מהרוטבים הללו תוציא את הקציצות שלכם למקסימום!

האם אפשר לשדרג את הקציצות עם גבינות שונות?
כן! תוספת גבינת מוצרלה או פטה תעניק לקציצות נופך נוסף של טעמים, ובעיקר כשיוצרים הפתעות בתוך הקציצה.

האם ניתן להקטין את כמות השמן במתכון? איך?
בוודאי! אפשר לאפות את הקציצות ולא לטגן אותן. אתם מקבלים תוצאה בריאה יותר.

מה אם אני רוצה שהקציצות יהיו חריפות יותר?
אם אתם מעוניינים בטעמים חריפים, פשוט הוסיפו לתערובת קצת צ’ילי קצוץ או פפריקה חריפה שתיתן את הבוסט הנדרש!

לסיום, אנחנו יודעים איך לחגוג את פסח ולקשט את שולחנו עם מתכונים מדהימים כמו קציצות ירק. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כי כולם רוצים את המנה הזו בארגון החג שלהם! ללקק את האצבעות, ולהתאהב בטעמים האגדים שהקציצות האלה מספקות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *